Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри

Протестът обаче е незаконен, няма уведомление в Столичната община
Обновена: 3 авг 2020 12:10 | 3 авг 2020 12:10, Камелия Цветанова
499
Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

50 души блокират ключовите кръстовища в София за пореден ден.

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, отчете гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР.

Още по темата

„Уважаваме правото да протестират на всички, но апелираме да се съобразяват с останалите хора в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на гражданите в столицата“, каза тя, цитирана от „Фокус“.

Протестите продължават да са нерегламентирани, защото никой не е подал удивление за него в Столичната община.

„Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

На протеста снощи не е имало сериозни нарушения на обществения ред.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение.

Едното от тях е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
2
 
22
 
! Отговори
В нормалните държави преди 3 години
един файтон стачкуващи безработни, които създават проблем на един милион обикновени граждани и столичния транспорт, трябва да бъдат прибрани за хулиганство, нарушаване на обществения ред и осъдени на 6 месечен поправителен труд за нанесени вреди и пропуснати ползи на общината ... е гати и криворазбраната демокрация
342
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново в този пропаднал сайт гъмжи от платени Герберски у трепки.Важното е, че народа се събуди и не само в България а в цял свят където живеят Българи.Заедно ще успеем да свалим това некадърно, корумпирано, комунистическо правителство.
341
2
 
21
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ, ЗАТОВА СА МЕТЕЖИТЕ ПО УЛИЦИТЕ- НЕ ВИ ИСКАМЕ ЧЕРВЕНИ ГАДОВЕ!
340
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като действащ генерал Радев често е дарявал кръв,но никога от своята.
339
4
 
18
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
До *** народЗатова, когато и да минете покрай наглите "протестъри" с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в 40 градусови жеги с малки деца или с човек в нужда. Нека им покажем какво ние, нормалните граждани, мислим за тях!
338
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дългата блокада отровното трио решило да се прибере.Всички си тръгнали,само Кърджилов стои.Казват му , че всички вече са си отишли, тролеите вървят , да става.А той :- Чакай, Арман, да изям едно домати.- Хайде, тръгвай. Няма кой да те чака да изпиеш пет водки.
337
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 3 години
Нали сме за правова държава. Да иде полицията и да ги арестува тия 50 човека и да се свършва. Като е незаконен протеста, да протестират в ареста и да се научат. Отиваш казваш, че ще протестираш, определя ти се време от до и като свърши времето, кой от къде е. Ако искате и до 3000г протестирайте, ще ви се определи място и така. Па като дойдат изборите ако сте убедили мнозинството с протестите си, че има алтернатива ще има ново правителство, ако не - значи това, което искате няма да го бъде и толк
336
3
 
18
 
! Отговори
Овчи народ преди 3 години
На овцете не им дреме за нищо. Едни ги крадът, други им затварят пътищата, трети им клатят жените - той търпи българина. Псува си пред телевизора, но всеки го клати както си иска. Как ще затварят пътища ?! Кой им е дал право, какво прави полицията ? Някой ги защитава тия палаткаджии. Това не е протест, това е нарушаване на обществения ред. Хиляди хора си плащат данъците, за да ползват пътища, но някой решава че може да затвори пътя и да си пие бирата. Не съм от никоя партия, това е неморално
335
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свършена им е работата на черепа и на радев!
334
5
 
16
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
чудя се полицията какво чака и не ги изрине тези протестанти от асфалта
333
1
 
4
 
! Отговори
Уви преди 3 години
парите правят чудеса.Затова днес виждаме събитията сякаш през криво огледало. А благосъстоянието на хората е твърде крехко за да устои на заговор от такъв мащаб, какъвто се подготвя в момента.Нима има обикновен човек, който да издържи на факта, че умирайки не може да бъде приет в болница, че заради масовата зараза не може да отиде да работи в Италия или Германия, че заради срив на системите метрото не работи и не може да отиде на работа...колкото и да си прозорлив, когато проблемите те връхлетят
332
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗначиТъркащите билетчетата свършиха, или по-точно броят им падна много под критичното, за да може Черепа да контролира хода на събитията и за това заслуга има значително подобрилото се икономическо състояние на населението.. А казват, че гражданското общество не зависело от благосъстоянието му. Зависи, и още как!
331
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 357"На гражданското общество ще му бъде представена програма КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО"ХОХОХОХО. Вие не напирате ли за ПРЕДСРОЧНИ избори?Знаеш ли какво означава това? Това означава, че В МОМЕНТА трябва да представяте на хората с каква МУЦУНА искате предсрочни избори.Или си мислите, че можете да проправите пътя на Черепа и след това да се хилите самодоволно? Тоя филм СВЪРШИ.
330
2
 
12
 
! Отговори
Значи преди 3 години
отново се връщаме към национална лотария, която всеки ден ни показваше по телевизията по един човек спечелил къде 100 000, къде 500 000 лева. Имаше много заблудени, които вярваха, че това е ВЪЗМОЖНО и търкаха до забрава давайки последните си пари. Имаше и други които бяха сигурни че това е НЕВЪЗМОЖНО. Сега се разчита че милионите търкащи билетчета ще повярват ОТНОВО защото някой им е каза че ЩЕ ИМА ПРОГРАМА ОБАЧЕ ДРУГ ПЪТ.
329
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 359/362Ама те спечелиха и "служебните". Реално, ако вие сте алтернативата ще спечелят какъвто и да е вид избори, защото вие сте абсолютното дъно.
328
9
 
6
 
! Отговори
До 359 преди 3 години
Искате да додрапате до редовните избори,за да ги фалшифицирате отново.Няма да стане.
327
6
 
1
 
! Отговори
До 357 преди 3 години
На гражданското общество ще му бъде предоставена програма,когато му дойде времето.А сега-все едно да знам печелившите числа от тотото и да ти ги дам на теб.Айде,де!
326
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде гербаджии, последно раздаване - кой намазал, намазал.От Септември - служебно правителство и пълна ревизия на 11-те години ЯКО крадене.
325
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2013 година герберите протестираха срещу Пеевски.Сега пак протестираме срещу него и неговия слуга Борисов,но това вече не харесва на хунтата,която се съюзи с него.Двойни стандарти,а?Или интереса клати феса.
324
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 354/356На кого?Какво ще кажеш за: на ОБЩЕСТВОТО?За кой протестират там, ако не за гражданско общество?