Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри

Протестът обаче е незаконен, няма уведомление в Столичната община
Обновена: 3 авг 2020 12:10 | 3 авг 2020 12:10, Камелия Цветанова
499
Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

50 души блокират ключовите кръстовища в София за пореден ден.

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, отчете гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР.

Още по темата

„Уважаваме правото да протестират на всички, но апелираме да се съобразяват с останалите хора в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на гражданите в столицата“, каза тя, цитирана от „Фокус“.

Протестите продължават да са нерегламентирани, защото никой не е подал удивление за него в Столичната община.

„Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

На протеста снощи не е имало сериозни нарушения на обществения ред.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение.

Едното от тях е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
6
 
4
 
! Отговори
До 354 преди 3 години
На кого да предложат нещо конструктивно?На сегашното управление ли?И защо да го правят?Тези одавна са се изчерпали и нямат потенциал за нищо смислено.Калинка до калинка,безумие след безумие.Баста!
322
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според герберунгелите,ако ББ подаде оставка земята ще спре да се върти,гравитацията ще изчезне и слънцето ще залезе завинаги.Ха,ха,ха!Това което ще се случи е да си изберем млад,образован мъж или жена да ръководят държавата,всички корумпета по високите етажи на властта да влязат в затвора,но преди това честни избори и нов парламент.
321
5
 
7
 
! Отговори
Никой не отрича преди 3 години
факта кой ни управлява, но и никой не може да отрече факта, че народа е жертва на кръвожадните акули, които вместо да работят за достойното си представяне на избори блокират бизнеса, спират метрото, разпространяват призиви за неспазване на елементарни противоепидемични мерки. Факта, че не предлагат нищо конструктивно, никакво бъдеще, никаква програма - говори, че церите им са чисто деструктивни и унищожителни за обикновените хора.
320
10
 
7
 
! Отговори
поп преди 3 години
От на Пеевски медията, заедно с герберските ***, започнаха атаки по протестиращите. Деца имате, как не ви е срам, за едни пари ще продадете бъдещето на децата си и вашето. Абе....гербер ли е, значи е безродственик.
319
6
 
4
 
! Отговори
2 преди 3 години
Защо не писахте така, когато протестираха "младите и красивите", или как оправдавайте оня шушлек, който боядиса паметника на позитано. И на вас ШИШИ ви плаща заплатките, то е ясно на всички.
318
4
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Кукловоди ,диверсии,конспирации,чета и не вярвам на очите си,а истината да не се окаже ,че ни управляват едни самозабравили се крадливи алчни тарикати .
317
5
 
12
 
! Отговори
В крайна сметка преди 3 години
хората и без друго изстрадали след тежката епидемична криза ще бъдат пожертвани в името на задоволяване на невъобразимите апетити на кукловодите на протеста. Акулите се обединяват за да разкъсат българския народ обграждайки правителството
316
4
 
12
 
! Отговори
Протестите преди 3 години
са само пушилка. Но тяхната цел е да доведат до масово отричане на противоепидемичните мерки, заразяване на много хора, срив в здравната система, затруднение на бизнеса на хората и срив въвфинансите, вероятно е да има подготвени диверсии с цел създаване на масово недоволство - репетицията беше със спирането на метрото. Прогнозирам диверсиите да са в сферата на енергетиката, там лобито на червените олигарси е най-силно а населеноето най-уязвимо. В резултат зимата ще дойде с народно недоволство.
315
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 души с 48 палатки и 20 шатри..."сарайте" на Фигуранта !Кога най сетне софиянци ще изметат тази пасмина от кръстовищата на столицата !?Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
314
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Социална дистанция поне се спазва.
313
1
 
11
 
! Отговори
Възрастен! преди 3 години
Положението днес не може да се сравни хич,ама хич със системата през 90та и 97ма ,и преживелите знаем това най добре .А пуберите и ,,гастрольорите от чужбина " не живели и не преживели този кошмар искат промяна? за която нямат реална представа.Ще ги излъжат и заради тях трябва за трети път да почваме от нула ! Деца,деца защо трябва заради вас ,пак да ,,настъпваме мотиката"?..В повечко ви дойде не свободата ,а слободията!!Не сме *** а преживели това което си мислите за,, новата система"!!!
312
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камелия,много си чаровна...не си като онова зверче-бабе провокатор...сигурен съм,че не си симпатизант на ГРОБ...техните избиратели ги знаем какви са...
311
3
 
16
 
! Отговори
Иван преди 3 години
На тия добри пари им дават явно, за да се пържат на тая жега там !
310
0
 
12
 
! Отговори
До Мария 185 преди 3 години
Не те знам дали си млада, но като те слушам ми звучиш като Цола Драгойчева !
309
1
 
11
 
! Отговори
До 338 преди 3 години
Съзнаваш ли какво ,,умно " съчинение си написал ? Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма какда му бъде обяснено. ,,Не е г.л.у.п.а.в тозикойто не умее да чете,а онзи който мисли че всичко което е прочел е истина"-казал го е велик човек и се отнася за всеки немислещ и първосигнален индивид!!!......Какво ще кажеш за огромният хотел на Нинова в Гърция,мушмороче младо???
308
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие защо не поискахте, тролчета да ви направи някакъв бонус Боцко ,за вярната служба към него...например да ви прехвърли тази ***,която го е заснела и да я ползвате безплатно за известно време ,докато нямате време за жени и по цял ден ръсите простотии пред клавишите.А ако сте женени ,жените ви остават незадоволени и може да попаднат на някой "протестиращ"или самите те да протестират ,че сте ги оставили на сухо.Стига с този Боко,той ще си отиде...не всичко е пари...пазете семействата си..
307
2
 
15
 
! Отговори
До 255 преди 3 години
Съгласявам се веднага.Ето , докато си ходеха на Бузлуджа, около koмунягитe витаеше нещо като романтика.С мирис на кебапчета и бира, то романтика.А сега като ги изкараха на фона на нова София, си беше един махленски панаир.
306
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами че как да се оплачем на прокуратурата от герберастите ...,че той Гешев е ваш човек...като го махнем,ще си подадем жалбите...сега е безмислено...Но все пак Йончева успя да осъди вече Бочко за лъжа...сега и белгийската полиция ще го разследва...Вие тролчета лапайте мухите, пък той ще духне с пачките към някой остров или държава, от която не връщат престъпниците като Божков или другаде...
305
5
 
23
 
! Отговори
До 328 преди 3 години
Не ,, безсрочна,, , а безидейнастачка
304
4
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Сега разбрах новата опорна точка на алкашами! Защото Борисов не е разтурил Протестърите е виновен и трябва за това да си подаде оставката!Обаче като бият някой обръщат палачинката, че това не е демокрация! Шмекери!