Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София

На Орлов мост забраниха алкохола
298
Палаткови лагери - вече на три кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Протестиращите срещу управлението в страната вече разположиха палатки на три кръстовища в София.
 
Лагери са разпънати освен на Орлов мост и булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация, така и на кръстовището при Ректората на Софийския университет, който се разраства.
Още по темата
Този на Орлов мост вече е зона без алкохол, има и дежурни организатори, които отговарят за реда и снабдяването с храна и вода за протестиращите, както и за преминаването на специални автомобили - линейки, пожарни, коли, превозващи болни хора.
 
Снощи протестите минаха с обичайното събиране на пл. "Независимост" и шествие по столични улици.
 
Екипът на инж. Александър Чобанов, изобретател на българската машина за гласуване, отвори символично училище за гласуване - Български свободен уличен университет. Той демонстрира как работи машината. Всичко е като на истински избори - с комисия и урна. Разликата е в това, че вместо да отчита гласувалите, комисията събира подписите на гражданите за въвеждане на машинното гласуване, съобщава БНР.
 
50 млн. лева са необходими за изработване на достатъчно машини за провеждане на избори в България. Машините могат да бъдат готови за около месец. За тяхната работа не е необходима нито интернет връзка, нито електричество. 
 
Като цяло протестът премина спокойно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... си знаех че си куховато парченце, но сега се оказа и лъжливо!... Ти сигурно си някой академик от БАН с IQ 160 но не можеш да схванеш обикновен текст. Написал съм:" още през 2016 година в ЕС бе взето решение за спиране печатането на банкноти от 500 евро". Това е ПОЛИТИЧЕСКО решение. Банкнотите се емитират от ЕЦБ а на практика масовото печатане на банкноти от 500 евро спира още през 2014 година.
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Божков освен палатки, да им купи и wc-та, че много се разсмърдяха тея протести. И на червена и *** олигархия намирисват.
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не искам мафията на Божков да управлява България.Питайте Весела Лечева.И как най-активните поддръжници на протеста от ръководството на БСП я гледат в очите?
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бяха ли точно Бсп които предложиха Пеевски за шеф на Данс.
146
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой кой от сляпо подкрепящите герб има ли бизнес и опитвал ли се е да развива такъв в България? *** платени, незнаят на кой свят се намират.
145
4
 
5
 
! Отговори
До 185 преди 3 години
Как да се защитиш в държава в която няма закони.
144
3
 
6
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Само една сутрин между 3 и 5 да минат "ЧИСТАЧИТЕ".И в 6 на всички вече свободни кръстовища и пътища,ще има надпис " Дами и Господа,пожелаваме ви весело и приятно пътуване по републиканската мрежа"
143
1
 
2
 
! Отговори
Бравос преди 3 години
Ей такива професори са нужни на България.Какъв ум,каква мисъл!Н тоз човек ни е надеждата!
142
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво трябва да стане, та този ***, да си подаде оставката.
141
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дни във фейса гледам изказването на Цачева от преди няколко години, когато беше против ГЕРБ.После си пуснах изказването и от вчера.Гледам едно и също лице е.После осъзнавам, че срещу определена сума пари тази жена ще говори каквото и кажеш, а дали го мисли наистина се питат хората? Нейните безизразни и студени очи казват всичко.Грам не и дреме за друго освен за парите.
140
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МехуроАз затова им разнообразявам коментарите, малко мисли, малко емоция :) Ако не пишем, ще си останат те, ИТ специалистите подкрепящи полу-неукия им Вожд :))
139
1
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Комуните на наркозависимите явно решиха през летния сезон да се поразтоварят от своите пациенти и те пренесоха катуните си по улиците на София ... Има достатъчно клинични пътеки като тази която води към връх Бузлуджа, които могат да поемат последователите на Божков, фигуранта му, Импексова и Морския тюлен с гумената лодка от Росенец ... София не е сметище нито място за отходните им нужди ... !!!
138
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков има цял лист с обвинения.И той вместо да се защити избяга в Дубай.Е какъв да е ако не престъпникь?
137
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Абе не виждате ли че тези с палатките са бойковисти-пеовокатори пратени там от тиквите ама представящи се за обратното с цел да предизвикат недоволството на хората срещу другите комунисти от БСП!Щом милицията така усърдно ги пази и не изпълнява закона да ги изгони..така е!
136
8
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бойко и Гешев не разбират от протести - те разбират само от сопата. Така че блокирането скоро няма да приключи.
135
9
 
6
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Нека да подкрепим протестиращите - всички заедно да се освободим от содомията и герберастията! Ако видите ваш приятел - питайте го - гербераст ли сте. Ако каже да - заплюйте го. Нека герберунгелите усетят унижението.
134
1
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Сат Н...... Гешев на какво основание твърди, че Божков е престъпник.... Питай Весела Лечева.
133
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е гaмен.
132
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сашо,пич ти доволен ли си от това че живееш в най-бедната и корумпирана държава в Европа? Аз не, и затова избрах преди 7 г. да живея и работя във Франция. Имам същия малък бизнес който се мъчех да развия в България, но за сметка на това успешен към момента въпреки кризата. Просто никой не ми пречи, напротив чувствам аз чужденецът че зад мен има държава която ме подкрепя.
131
2
 
3
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Гледаш броя коментари по статиите - тия, свързани с политика в БГ - яко коментари. Всички останали доста по-малко, но нормалния брой за днес.беге. По-интересното - в неполитическите статии яко плюсове за коментари, усмиващи герберастите. По политическите въпроси - точно обратното. Виждаме ви, платени ***. Виждаме ви.