В кадър: Ден пореден на блокада, центърът на София е парализиран

Заради палатките на ключови кръстовища градският транспорт е с променен маршрут
246

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За пореден ден центърът на София е парализиран.

Столичани трудно стигат до работните си места заради блокадата на ключови кръстовища.

ОТ СДВР съобщиха, че 50 души са блокирали центъра и напомниха, че протестите са нерегламентирани, защото никой не е уведомил Столичната община за тях.

Още по темата

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека.

Заради тях обаче са променени маршрути по линиите на обществения транспорт.

След като миналата седмица бяха разпънати палатки и шатри недоволните от правителството и главния прокурор на Орлов мост, в събота през нощта бус на майките на деца с увеждания от „Системата ни убива“ блокира и кръстовището пред Ректората.

Така в първия работен ден от седмицата промените линии на градския транспорт объркаха графика на софиянци.

Маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени. Линии № 9 и 75 въртят на Военна академия.  Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.  Линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“, след това са по маршрута им двупосочно. Линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута. Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“ ,бул. „Ситняково“ и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си. Тролейбусите № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост спират преди него и въртят там обратно маршрута. Тролейбусите с № 1, 2, 5, 7 и 8 в посока СУ „Кл.Охридски“ са до кино Одеон и обратно. Тролейбус от линия 7 се движи от „Люлин“ към Сточна гара, където върти обратно. Тролейбусите № 1, 2, 4 и 11 са до ул. „ Оборище“ и бул. „В.Левски“, където се завъртат обратно и по маршрута им.

Очаква се тази вечер отново да има протестно шествие, което трябва от "Дондуков" 2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Центърът да, но не и София.
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден Царят лъв събрал животните и наредил да се разделят.-Умните да минат в ляво, красивите- в дясно.Жабата се провикнала:- Аз сега какво? Да се разчекна ли?
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма група герберастки *** са се събрали пред президентството и разпъват шатри и палатки...МАЙТАП бе Уили...каза Алф...
190
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от "системата ги убива" са като злокобни гарги по време на Пандемия !Като ги гледа Народа и се чуди, тези ли ще са по-добри управници от сегашния Кабинет !?
189
1
 
11
 
! Отговори
Черрепа от ОАЕ преди 3 години
Абе, къде остана Канна Рачева ?!Да ми звънне веднага !
188
2
 
8
 
! Отговори
Ало, Бтв преди 3 години
Не крийте Канна зад микрофона!Аз също съм нагласил един голям микрофон, чакам я дойде да измисли нещо "духовито" с него! Нещо от вашите "иширети"...
187
0
 
10
 
! Отговори
Слаб Пинокио ! преди 3 години
Много слаба таз опорка за Виваком и се изтърка ! Пинокио да измисли нова !
186
0
 
9
 
! Отговори
Ало, Бтв преди 3 години
Искам Бабикян,Искам Минека.. Искам ВИНАГИ и ПОСТОЯННО да ме уведомявате колко,кога, къде и как вървят протестите! У нас,по света,на международната космическа станция и навсякъде из Вселената!
185
0
 
10
 
! Отговори
Ало, Бтв преди 3 години
Защо изпуснахте да ни уведомите КОЯ е най-гледаната телевизия?Толкова приятно звучеше в предишни месеци...
184
1
 
20
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
Абе Нинова, нещо много малко палатки има там. Аз нали ви дадох за повече, и от мен ли вече взехте да крадете?
183
17
 
6
 
! Отговори
ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИ преди 3 години
ТИКВАТА ВЕЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ХВЪРЛЯ ОСТАВКА,УЗАКОНИ СДЕЛКАТА С ВИВАКОМ ОТ КОЯТО БЪЛГАРИЯ ГУБИ 1 МИЛИАРД ЕВРО
182
4
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Малеееее, по-жалка гледка от тази на снимките не бях виждал. 20 човека на кръст, лентяи и безделници се събрали на дъра-бъра, хранят ги, поят ги, че и по 50 лева им дават...Що пък да не протестират още няколко години. Черепа зимата ще им купи алпийски екипировки и палатки като за Хималаите и всичко ще е е Ок. Само кофтито е, че им забраниха алкохола и сега търтеите трябва да се крият, за да пият. Нищо, че няма къде да се къпят и да ходят до WC, за маргиналите това не е важно
181
0
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ей сега следобеда минах през Ректората. На кръстовището има точно 1 палатка. И отвътре пуснали високоговорители с възрожденски песни... Смях... То полицаите са много повече... Даже и полицайки има, една беше много готино маце...
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво му е лошо на палатките? И без това няма много кандидати за обитаване, да пуснат такса от 5 лв нощувка /пълна програма или дудук на примоция/за гостите на красивата столица. Със сигурност приходите в туризма ще нараснат и ще има даже за пенсии от по още 50 лв.
179
0
 
8
 
! Отговори
бтв преди 3 години
Детронираха я! Изложи ги!
178
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерите сигурно и кафе им поднасят в палатките. Такова чудо едва ли има на друга територия, наричаща се държава. Това ще е дереджето докато системата е бъкана от военни, даскали, библиотекари. Какви ли ще са действията им при някоя сложна ситуация. Май-наистина е най-добре тия некадърници да си дават оставката и да се приключва.
177
1
 
14
 
! Отговори
Ало, Бтв преди 3 години
А бе къде е Канна,бе?
176
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа вижда кой работи и кой лежи и крещи по кръстовищата.Бойко ще спечели без да си прави реклама
175
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начинът да се очисти блокадата и палатките е да се пусне слух, че там се крие Баце! Че като се юрнат като стадо бизони всенародни протестиращи,ще се освободи цяла София!
174
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балъците протестират. Урковци, каквото каже ДПС-най-демократичната партия това ще бъде. Елементарна аритметика е, смятайте. Малко остава и да бъде вече първа сила, смятайте. Така че да не си правят сметката без крачмар. Доган ще реши какво да бъде, а вие дотогава си скачайте хорца по паветата.