В кадър: 27-ми ден на протести, палатките на Орлов мост станаха повече

Ново искане: Отсечката от Ректората до Орлов мост да се преименува на "Протестна"
Обновена: 4 авг 2020 23:06 | 4 авг 2020 20:00, Камелия Цветанова
310

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 27-ми ден протестиращите се събраха в центъра на София. Те настояват за оставка на правителството и на главния прокурор.
Още по темата


Протести се провеждат и в друга градове на страната, както и в чужбина.

Палатките на ключови кръстовища в столицата остават. На  „Орлов мост“ днес бяха разпънати още. Блокирано е и кръстовището при Ректората на Софийския университет, както и това на площад „Независимост“.

Представители на протестиращите и на майките на деца с увреждания излязоха с предложение отсечката от Ректората до „Орлов мост“ да се преименува на „Протестна“, а площадът пред Алма Матер да се казва „Майка България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идинственото спасение от своеволията на пияниците и наркоманите е бой по главите и вън от Орлов мост и направо в затвора.
220
3
 
20
 
! Отговори
Гигов преди 3 години
Преди няколко дни внимателно наблюдавах изпълнението на "На крак о парии презрени" начело с Нинова. Парий означаво беден,презрян,изолиран,гладен,безпаричен и отчаян роб. След песента обаче и известни овации голяма част от присъстващите се качиха на джиповете си за по 100 000 лева и нагоре и се отправиха към комплекситеот затворен тип за по няколко стотин илядо лива...... Мъка мъъъъкккаа мммъъъка.
219
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозни ли сте ?! Това ми прилича на карнавал,на изложба,на фракция на секта ! Това не са страдащи хора,това са панаирджии ! Те ли са аргумента на оставката? А те ли са алтернативата ?Най-лесно се организира масовото пиене на бира.Проблемът е в утрешния ден! Ако тези *** имаха поне малко ум в главите си и искаха да постигнат нещо,първо трябваше да помислят за смяната-да я предложат,да я анализират,да я конкретизират,да я фактолореализират ! Политиката не е цирк ! Тя е дипломатичност !
218
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макар типично по български с лек проблем в живото излъчване, при желание си пуснете онлайн камерата на орлов мост, и картинката става напълно кристално ясна. Освободителите си спинкат сладко сладко в 8 сутринта, докато други ползват алтернативни маршрути до работа.
217
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес май, май, ще имаме време Разделно!Ако не днес до края на седмицата.
216
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля не вдигайте шум...къмпингуващите още спинкат..
215
2
 
19
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Абе тия ,къде пускат обратните води и кюспето !?Представам си в тая жега , на какво вуни в радиус от 100 метра .
214
1
 
26
 
! Отговори
абе преди 3 години
Така и така са оборудвани, що не вземат да го превърнат в градски панаир с тези шатри и да продават нещо, барем изкарат някой честен лев, и свършат полезна работа
213
4
 
22
 
! Отговори
Off преди 3 години
Палатките се увеличават, особено сутрин ;) А хората намаляват. Жалка история, събираща клошари от цяла София. И политически клошари тоже.
212
1
 
7
 
! Отговори
232 преди 3 години
"Тук е всичко. И парите, и институциите и далаверите, както и хубавите селянки, който бягат от такива като теб и търсят такива като мен :)"Айде още един "далавераджия"...
211
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 години
До АнонименАма и фигуранта не се показва!
210
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е състоянието на Тиквето,нещо не му виждаме мазната физиономия напоследък?
209
3
 
9
 
! Отговори
65 преди 3 години
До ,,Ало бтв" къде е културните дейци,артисти ,писатели ли питаш?Ами на море,тук и в чужбина.Те веднъж вдигнаха народа ,пяха песни па митингите. Времето е наше пееха.Някои се почувстваха излъгани,пенсиониране без време. А и получиха толкова пари помощ .При комунистите нямаше свободни професии.
208
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера на протеста на туроператорите,един се вайкаше, че ако държавата не им помогнела,ще трябвало да почне да работи:-)
207
4
 
27
 
! Отговори
65 преди 3 години
Лица като Хаджигенов, и ,,шефката"на ,,Системата ни убива" не вдъхват доверие.А от снимката на която беловлас дядо държи някакви надписи -много неграмотно написани. Тия при бай Тошо не са ли ходили на училище
206
3
 
20
 
! Отговори
констататор преди 3 години
Само, че европейците получават европейски заплати защото са създали фирми като Мерцедес, БМВ, Ауди, Фолксваген, Ферари, Пежо, Рено, Ситроен, Сеат, Волво, Бош, Сименс и т. н. и там никой не е над закона. А в България всеки гледа да укрие данъци, осигуровки, да направи някоя далавера за да внесе по-малко пари в бюджета на държавата. А после се оплакваме, че бюджета ни давал ниски пенсии и заплати.
205
4
 
19
 
! Отговори
констататор преди 3 години
Една част от българите обясняват как за България е по-добре да излезе от ЕС и да се присъедини към Евразийския съюз. Но самите те лично не отиват да работят, или живеят в Русия. Веднага щом някой български патриот развее руското знаме тези същите българи хукват след него. Те мечтаят за революции, граждански неподчинения, анархия, незаконно блокиране на кръстовища и магистрали, спират тока в метрото и нападат баби с бастуни защото ги критикували. Но в същото време те не искат да получават като руските заплати, които в момента са по-малки от българските, а искат европейски заплати. Само, че евро
204
5
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 231Ами пич, сега ще ти разясня. И аз съм ненамкоесипоколение майна, роден и израсъл в Пловдив, на ул. "Гурко" на 50 метра от копчетата и Фонтана, в семейство на интелектуалци, баща ми беше художник, но сега живея в София. И знаеш ли защо? Ами защото София движи цяла България. Тук е всичко. И парите, и институциите и далаверите, както и хубавите селянки, който бягат от такива като теб и търсят такива като мен :)
203
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не протестирам, и съм (според столичното ви мислене) селянин, но да питам кога вие ще спрете да занимавате цяла държава със "столичните" ви битови проблеми? Разберете се кой е там 2ро, 3то, 5то поколение "столичанин", отделяйте се като т.нар град-държава, и попътен вятър!
202
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давам им най-много още няколко седмици (2,3) до края на месеца, и циркът приключва,