Ден 28: Протестиращи отново са около Президентството и МС, протестът - спокоен

Остава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково
Обновена: 5 авг 2020 22:27 | 5 авг 2020 20:35, Красимир Ангелов
397

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 28-и ден в София и някои от другите големи областни градове се провеждат протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Малко след 19 часа протестиращите в София се събраха традиционно около Президентството и Министерски съвет.  Остава блокирано движението по бул. "Цар Освободител".

Още по темата
Обстановката е спокойна, но в района има засилено полицейско присъствие.

Движението по бул. "Дондуков" е свободно, но останалата част от кръстовището е блокирана, съобщава БНР.

Както е известно, буря в столицата в следобедните часове раздуха палатки на протестиращите в София. Лагерите обаче бързо бяха възстановени, съобщава Bulgaria ON AIR.

Същевременно за шести ден остават палатките и блокадата на пътя Стара Загора-Хасково.

Протестиращите твърдят, че не спират преминаването на автомобили, но полицията продължава да отклонява движението с мотива, че на пътното платно има хора.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До ТонкатаНе за такава " полиция", защото изброените от теб са псевдополицаи. За съжаление, истинската полиция е малко, редно е обществото да ги запази и защото и те имат семейства. Тъжно ми е, защото и на полицаите не им е лесно в това тежко и нелеко положение за държавата и обществото ни. Да няма кръвопролития само.
183
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има какво е казал Бойко Борисов на днешната абсолютно безсмислена конференция на ГЕРБ, при положение, че зад огражденията на мероприятието бяха бити журналисти?Този фарс продължава, разраства се и се превръща в някакъв абсурд. Да, ама не е абсурд, ами си е съвсем реално.Тази власт, това управление и целият този манталитет, който тя влачи след себе си, трябва веднага, моментално, да изчезнат от лицето на българското публично пространство. Всичко, което носят след себе си, е само вреди, лъжи и срам.
182
3
 
9
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Още нещо - редно е да има и уважение и към полицията,защото е държавна институция и структура и защото утре полиция може и да няма( за съжаление)!
181
3
 
11
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът се скри в миша дупка. Защо ли е така ? От страх ли е ? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...
180
9
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ох, явно републиканския начин за управление на държавата и народа се изчерпа. По-добре е да сме монархия или парламентарна монархия.
179
1
 
11
 
! Отговори
Оставка за Фигуранта преди 3 години
Оставка за Метежника Радев - Фигурант на Задкулисието !
178
4
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Щом пак почнахте да пишете от мое има ви напускам:):):)До утре:):):)ГЕРБ-ПОБЕДА:):):)
177
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковчег , бесилки , хвърляне на храна , заплахи за саморазправа и затвор..................... нагло и отвратително .
176
4
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До BestGore dot ComАбе *** малката барета и компанията тогава се удариха в една колона на един надлез на магистралата до Пазарджик:):):)Дърво си ти:):):)
175
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Разбирам , че протестират, но ЗАЩО в протестите има и кощунство? Ясно доказателство е снимка номер 1, на която протестиращи носят черен ковчег ( кощунствена подигравка към починали ( особено ако са починали обичани близки, роднини, приятели....)), както и кощунствено отношение към Кръста ( тук на снимката става въпрос за надгробен кръст, символизиращ надеждата и вярата във Възкресението на мъртвите и починалите в Христа православни християни).
174
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луксозни лимузини, агресивни батки и нападения над журналисти и граждани белязаха националната конференция на партиятаПиарът на ГЕРБ Никола Николов и негови помощници изведоха протестиращ далеч от камерите, където група здрави момчета му нанесоха няколко удара
173
2
 
7
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 5-6 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 29.07 са били между 15-17 хиляди. В останалото време са 2-3 хиляди дневно. А днес са около 1500 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2500-3000 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София.Тогава нещата се случват.
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки опит да се върне България в Европа чрез БСП или друга партия,бива смазван,хора не гласувайте за нови партии,приготвили са ви клопка,гласувайте САМО за старите партии!
171
4
 
13
 
! Отговори
Къде е Радев ? преди 3 години
Липсва само платеният Предател Радев да вдигне юмруче срещу българския народ !
170
1
 
9
 
! Отговори
До 167 преди 3 години
7/8тв са решили да искат отделно да им се плаща.Как да се откажа от този рекет?Аз бТВ не гледах в часът на Дългуча, а сега да му плащам отделно, нямам желание.
169
1
 
14
 
! Отговори
До 169 преди 3 години
Преди малко го установиха точния брой- чети в днес.бг.Като заваля внезапно дъжда и палатките заплували към реката, всичките 5000 души протестиращи се събрали в една четириместна палатка около малка масичка с бира.
168
5
 
14
 
! Отговори
Оставка за Радев ! преди 3 години
Оставка за Фигуранта на статуквото Радев !
167
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче как се насадиха сами на пачи яйца с тия палатки.
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковчег са донесли, той казва, постничко било протестчето
165
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гласувайте за нови партии,те ще доубият България,гласувайте за старите партии и ДПС,БСП,ОП,АБВ,СДС!Най-вече за ДПС и БСП!