Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Според тях всеки ден протестиращите в столицата извършват безчинства
Обновена: 6 авг 2020 12:05 | 6 авг 2020 12:05, Красимир Ангелов
455
Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група граждани внесоха жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщава БГНЕС.

"Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми", каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

Още по темата
"С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата "Орлов мост", пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител", забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия", пише в жалбата.

Самият Георгиев отчете, че не е ходил лично при протестиращите. "По снимки от медиите правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци", посочи той.

"Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие", се казва още в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
1
 
! Отговори
Напълно преди 3 години
Добре, си га ния !
332
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 370"в инетернет има достатъчно информация за всякакви случаи, ако имаш желание потърси и ще намериш"Щом има достатъчно няма да ти е трудно да дадеш един пример. В крайна сметка няма и нужда да търсиш, ти си ги "следил".
331
14
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тия ги разправяйте на баба ми - може и да ви повярва. Никой под 60така не вярва, че управление от преди 40 години е виновно за сегашното ни положение - и няма и да повярва. Хората се интересуват от настоящето и виждат ясните и добре определени факти - а те са, че сме най-зле в Европейския съюз. Затова ГЕРБ си отива, както преди това си отиде СДС и както ще си отиде и БСП. Процеса е необратим.
330
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 359Той за това "не знае". Иначе за виско друго му е ясно, но точно такива подробности: неееееееее, не е чувал, нищо не знае, няма как.;)
329
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 361Демокрацията функционира с избори и законност. Явно я бъркаш с някакъв друг политически конструкт."А вероятността Кака да даойде клони към нула"Затова ли мълчите като партизанин на разпит като ви питам кой е политическия субект който ще замести Борисов ако той си отиде? М?
328
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИ, СЪБУДЕТЕ СЕ"ГEРБ и OП гoрят документи в миниcтeрcтвaтa?Прeмиeрът и aвaтaрът му Тoмиcлaв Дoнчeв бият oтбoй и гoвoрят зa ocтaвкa и избoри. Тoвa e дoбрaтa нoвинa. Нo имa и лoшa: Oт чecтни държaвни cлужитeли нaучaвaм, чe в миниcтeрcтвa e пoчнaлo чиcтeнe нa aрхиви, пoрaди кoeтo мaшинитe зa рязaнe зaгрeли" "Дaли нaиcтинa ce зaличaвaт прecтъплeния, дaли прocтo aдминиcтрaциятa рaбoти уcилeнo в лeтнитe жeги, нe мoгa дa кaжa.Нo eднo нeщo трябвa дa e яcнo фeнoмeнът Тeфтeрчeтo нa Злaтaнoв мoжe дa ce възпрoизвeдe и oт избрaни миниcтeрcтвa дa ce изпaрят cвeжи aрхиви, уличaвaщи
327
1
 
6
 
! Отговори
До 359 преди 3 години
Това беше условие на европейската комисия, за да влезем в чакалнята на еврозоната. Тази банка имаше проблем и в миналото, но се издължи на държавата. Предполагам и сега ще е същото, но цената си струва.
326
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактСамо че ние не сме на тяхното ниво, тъй че "въпросчето" ти е безмислено. А те тия страни също получават парички (е, получаваха докато слушаха, сега в някои от тях има война), но по друга линия.
325
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 362Дай пример за един случай който си проследил от начало до край. Дай подробности как е протекъл и какви са били съответните действия и на кой.
324
11
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ сами се обърквате в оправданията си - хем обяснявате как трябва да се мерим с Беларус, Молдова и Украйна, хем казвате, че е добра да взимаме пари от Европа. Аз имам друго въпросче към вас - ако хем взимаме кинти хем сме на нивото на Беларус и Украйна (която е в гражданска война), какво ви говори това за управлението и "усвояването" на тези пари?
323
1
 
2
 
! Отговори
Civil War преди 3 години
Писна ми, честно! Да я започваме, че да се свършва в един момент. Който оцелял, оцелял!
322
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 360доста случаи в Румъния съм проследил в детайли, та да ти отговоря, в Румъния спец прокуратурата щеше да започне разследване още при 1-то съобщение, че държавата се готви да предприеме подобна сделка и директно щеше да спре тази сделка, и да спести на данъкоплатците 140 млн. е това щеше да стане в Румъния, а и не само там, в повечето страни от ЕС
321
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 358Колкото струва, толкова, това е, демокрацията и просперитета се отвоюват, а не идват даром, а и вероятноста Кака да дойде на власт, клони към нула, както и Баце да направи 4-ти кабинет
320
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен. 359Отговори ми, но преди да ми отговориш ми кажи колко случая на корупция в Румъния ти си проследил в подробности от начало до край.
319
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимендемек според тебе, не некадърното и корумпирано управление влие на просперитета на една държава, а некакви други фактори :)))Са да те питам, представи си чисто теоретично, че в Румъния се случи това, което се случи в България с придобиването от държавата на дялове от една банка на двойно по-висока цена за акция, как мислиш какво щеше да се случи в Румъния ? Да ти отговоря ли ?
318
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 356"ще я ометем и нея"И това ще ни струва?Последните пъти когато "омитахме" нейните другарчета бяхме пред финансов и икономически колап. Сега изпратихме най-успешната в икономически план година. Вие въобще мислите ли какво искате?
317
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 354Люксембург е перачница на пари в центъра на Европа. Прав си, когато има други фактори територията и населението не играят роля. Когато факторите за развитие са сходни - играят. Най-накрая започвате да стопляте, че тия цифри се интерпретират само в контекст с който явно не сте си играли да се запознавате.
316
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ какво като попаднем на Кака, ако не си е научила уроците от миналото и почне да прави глупости ще я ометем и нея, то така народа кара своите политици да си вършат работата, друг начин няма
315
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 352Нито една от изброените държави няма сходствата които ние имаме с Румъния като съсед на Балканския полуостров.Кипър? Това ли ти дойде на акъла за сравнение с България?
314
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименразмера на една страна нема нищо общо с просперитета и, пример Люксембург, една от най-малките по население и територия, но една от най-богатите