Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Според тях всеки ден протестиращите в столицата извършват безчинства
Обновена: 6 авг 2020 12:05 | 6 авг 2020 12:05, Красимир Ангелов
455
Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група граждани внесоха жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщава БГНЕС.

"Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми", каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

Още по темата
"С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата "Орлов мост", пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител", забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия", пише в жалбата.

Самият Георгиев отчете, че не е ходил лично при протестиращите. "По снимки от медиите правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци", посочи той.

"Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие", се казва още в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЧЕРА БИЯЧИТЕ НА БОКО НАПРАВИХА ЗА СРАМ ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕНИ СИМПАТИЗАНТИ И ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ
312
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 351То по твоята логика Кипър, Ирландия, Финландия и балтийските страни требваше да са най-бедните в ЕС :)
311
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не ми ги фалиРумъния има по-благоприятни условия за развитие от нас, защото е по-близо до Европа (която е основен пазар и на двете страни), с повече население е и е по-голяма като територия. Без сравнителен анализ тия приказки са ала бала. А "Баце" аз не го хваля. Само гледам да не попаднем на "Кака (Нинова)", че тогава ще видите кон боб яде ли.
310
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 338А аз как да ти обясня на елементарен език, че разполагат със значително по-голям ресурс и при равни други условия, ще е ГАРАНТИРАНО, че ще са пред нас. Това, че не са били не означава, че това е било нормално положение. В началото на набирне на скорост на икономиката е възможно ние по-рано да сме достигнали потенциала си да изпозлваме резервите си.
309
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и Левски такива мишки са го предали, със жалба. Като не помагате, поне не пречете.
308
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт"и не получават пари да се развиват"Значи за нас е по-добре, че сме в ЕС отколкото ако не бяхме.Хайде сега да видим, щом критерия е кой колко пари получава за да се развива, да видим останалите страни от ЕС с които ни сравняваш те колко получават?
307
0
 
6
 
! Отговори
До 338 преди 3 години
Дадох пример със сиренето, ама явно не ме разбра. Животът там е по-скъп. Няма значение точно сиренето, ако услугите и всичко друго е по-скъпо. Как да ти го обясня на по-елементарен език
306
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактДа, но какво казва за вас това, че разчитате да се изгуби истината за това какво е било, за да лъжете хората?
305
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 338Сиренето може да е по-евтино, но цената на жилищата за купуване или наемане е по-висока. Лошото е, че сравнявате ябълки с портокали. Румъния е с три пъти по-голямо население, два пъти по-голяма територия, по-добро географско разположение за търговия с Европа и традиционен силен съюзник който инвестира като луд в нея (Франция).
304
2
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 301. Ама разбира се че няма нищо общо. Само че сега има над 300 заразени на ден. Защо няма КПП-та. това първо. Второ-никак не беше за седмица. Ти колко пъти мина през КПП, на мен ми се налагаше всеки ден. И виждах как пускат всички и само задръстване правеха, нищо друго. А, и събираха, съвсем незаконно, декларации с лични данни !!! Къде отидоха тези декларации! И като има епидемия, защо правят сборища, на които бяха наврени един до друг, без маски, без нищо. Ай не ми ги защитавай,че ми писна
303
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябваше да стане по рано,дори в самото начало!Не може да искаш спазване на закона като го нарушаваш!Това е идиотизъм!
302
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мале.. без коментар. да търпиш крадливи политици можеш, но ако някой ти блокира пътя на колата, веднага жалба? типично българска просстотия. елате в берлин и вижте ние как търпим ежедневни блокади, масови протести, затваряне на улици с трактори от цяла германия, шествия за какво ли не, от колоездачи и мотористи, до фермери и хипари - тук се протестира почти всеки ден от както се помня. хората разбират че има проблем в обществото и улиците са пълни заради тъппите политици затова никой не се жалва
301
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 334че то сиренето в Румъния е по-евтино бе ***, и не само сиренето
300
10
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
То вие хубаво помните комунизма ама след 10 години всички които помнят комунизма ще са на 2 метра под земята. ГЕРБ и те ще са там.
299
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалба жалат, кара ла, пат и глътат.
298
5
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Анонимен Не не трябва да се сравняваме с посочените от теб защото за разлика от нас те не са в Европейския съюз и не получават пари за да се развиват. Ако ние сме на тяхното ниво какво говори това за управлението на ГЕРБ?
297
3
 
8
 
! Отговори
До 324 преди 3 години
Това, което си написал, говори, че хабер си нямаш от икономика. Тази разлика е изядена и даже е назад от покупателната стойност на заплатите в Румъния. Разбираш ли? Не гледай едни цифри, Ами се опитай и да ги разбереш. С две думи, на *** език, тук ще си купиш с 20 лв. две кила сирене, а в Румъния едно, примерно. Сега разбра ли ме?
296
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактФакт е всеки човек.... САМ.... си прави стандарта на живот.Всичко друго, което си написал се отнася за ОФце...
295
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактСамо дето има доста хора, които помним какво беше при комунизма, и злвещото наследство оттогава го виждаме и до днес. Това, че новите комунисти разчитате на това, че е забравено само показва на какво разчитате за да се върнете на власт: не на това, че не е вярно, а на това, че хората не знаят (тези, които не знаят).
294
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са криминогенни елементи ръководени от неуспели политици!