Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София

Според тях всеки ден протестиращите в столицата извършват безчинства
Обновена: 6 авг 2020 12:05 | 6 авг 2020 12:05, Красимир Ангелов
455
Граждани внесоха жалба заради блокираните кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група граждани внесоха жалба до прокуратурата и МВР заради блокираните кръстовища в София, съобщава БГНЕС.

"Решихме да подадем жалба до прокуратурата и МВР за издевателствата, които се правят върху софиянци, ходят ни по главите вече не знам колко време, трябва нещо да се вземе да се направи. Ние сме граждани, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили ония хора там от наше име да се изказват и да правят зулуми", каза Веселин Георгиев при влизането си в Съдебната палата.

Още по темата
"С настоящата жалба искаме да изразим притеснението си и възмущението си от безчинствата, които се вършат ежедневно на кръстовищата "Орлов мост", пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител", забулени под формата на мирен протест. Търсим вашето съдействие за прекратяване на тези хулигански действия", пише в жалбата.

Самият Георгиев отчете, че не е ходил лично при протестиращите. "По снимки от медиите правят си софри, алкохол, скари, използват дворовете на живущите там по нужда, смърди всичко и самото блокиране, нарушават правата на всичките. Не знам колко са няколко десетки, и стотици да са, не могат да ходят по главите на 2 милиона софиянци", посочи той.

"Ние също сме граждани на тази страна и имаме права. Искаме да ползваме правото си на свободно предвижване, правото си на работа и правото на поне малко почивка и спокойствие след и без това натовареното ни ежедневие", се казва още в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактХахаха тази мантра опорката ли ви е. Сякаш някога сме били по наред в европейския съюз, та да искаме да се върне предишно управление / щото то друго не се задава. По-добре да стъпим на ниското стъпало и да вървим нагоре, отколкото да се върнем обратно.
292
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактФакт е също така, че вече ни сравняват със страните от ЕС, вместо със страни като Молдова, Украйна, Беларус, Раша и пр, от чието ниво тръгнахме и ние.Факт е също така, че високата смъртност, особено силно повлияна от кердиологичните и нверологични заболявания се дължи на здравната култура на българина, който пие като смок, пуши като комин, присмива се на хората, които спортуват и не слиза от колата. А за това са си виновни хората, а не управлението.
291
6
 
2
 
! Отговори
Оставка на ГЕРБДПС ! преди 3 години
Ами какво чака каскета, че не връща Черепа и Мустака в България ?Къде е червената бюлетина към Интерпол за издирване на опасни престъпници и връщането им в България ? Или не ги издирваме, защото ПРКРАСНО знаем къде са и, ако случайно се върнат и си отворят устите, много хорица ще пострадат и то яко ?!В момента имаме мафиоти, начело на мафиотска държава и така ще продължава, докато не изринем мутрите от властта .
290
6
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
И мантрите за комунизма вече не вървят - никой под 35 години вече не помни какво е комунизъм, така че обясненията че комунистите са виновни може да вървят при бабките над 65.
289
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем умишлено ги оставят, агресивни и провокативни са, и те и мисирките им и накая ще си намерят майстора.
288
9
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
България е:- най-бедната държава в Европейския съюз- с най-ниско продължителност на живота- на първо място по инфаркти, инсулти и т.н.- най-корумпираната- на последно място по свобода на словотоКато изключим посоченото горе - всичко останало е екстра.
287
1
 
6
 
! Отговори
Мащаби и гледниТочки преди 3 години
До Анонимен 323Първо сравняваме положението си днес с дереджето ни от Жан-Виденово време, после гледаме къде е Западна Европа и къде сме ние след 75-годишно вилнеене на комунисти в земите ни.Това е визията на мислещите. Платените пишат каквото им се каже. Или задават въпроси като за бавноразвиващи се.
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 323Първо кажи ти кои показатели за качеството на живот знаеш.
285
1
 
8
 
! Отговори
До 311 преди 3 години
Къде я четеш тая информация? Средната работна заплата в България и Румъния е почти еднаква. За различните сфери, средните заплати са като у нас. Всяка година растат с приблизително еднакъв процент. А преди години, колко пъти ти вдигнаха заплатата, можеш ли да ми кажеш
284
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А същите будне граждани защо не внесоха жалба срещу ремоните на ремонтите на ремонтите на ремонтите на любимата им кметица Данчиту?
283
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалба ли...?1 милион софиянци и не можете да се организирате и да ги смачкате тия *** по кръстовищата...
282
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 317Я дай източник на това твърдение.
281
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 309И такива хора имат наглостта да обясняват колко вългарен бил Борисов. Не, че одобрявам това как се държи, но човек първо себс си трябва да погледне.
280
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не ми ги фалиМиналата година България имаше рекорден БВП в цялата си история.
279
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако видя някой да ми пикае в двора, такъв бой ще яде, че после ще пикае през катерър. Изобщо не ме интересува какъв е и за какво се бори!
278
0
 
3
 
! Отговори
До 309 преди 3 години
Вашият речник, говори за това, колко не сте *** Вие.
277
7
 
11
 
! Отговори
Не ми ги фали преди 3 години
Фактите са си Факти, до 2009 година Румъния чувствително изоставаше от нас, даже се ядосвахме че ни слагат в една група за ЕС, сега след 11 години упраление на ББ, нещата са коренно различни, Румъния е с 50 % по-високи заплати и пенсии
276
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 299БСП-то убеди добитъка, че никога не сме били по-зле от сега при положение, че никога не сме били по-добре.Е, добитъка си заслужава съдбата.Заслужава втора Виденова зима и вярвам, че БСП ще му я даде.
275
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберските платени тролейбуси сте много смешни, видиш ли КПП-тата били много убаво нещо и не ограничавали нищо,
274
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не ми ги фалиЗа твое съжаление, управлението на страната и "еврофондовете" също са неразривно свързани. Ако се управлява лошо и "еврофондовете" спират, както става на два пъти по времето на БСП. Освен това явно приказките за краденето нещо са пресилени, щом остават пари за да има реален и видим прогрес. Да не говорим за глупостите за това, как разбираш ли, индустрията и селското стопанство така или иначе си се развивали, видиш ли. Ей така, без условия, кредити за бизнеса, ниски данъци и пр.