Полицията премахна палатковите лагери в София

По неофициална информация Арман Бабикян е арестуван
Обновена: 7 авг 2020 07:56 | 7 авг 2020 06:32, Петя Славова
610

Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да премахват блокадите от кръстовищата София, предаде  БГНЕС .
Още по темата

За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат личните си вещи, след което палатките са бли натоварени на камион.

В момента жандармерия с над сто служители на реда е блокирала кръстовището. Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището, по непотвърдена информация Бабикян е арестуван.

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестите започнаха преди месец , а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са арестувани.Пред БНР един от протестиращите на Орлов мост в София - Манол Глишев, съобщи, че  около 100 полицаи са отишли на мястото на блокадата около 4 и 30 часа.

"Малко преди 5 сутринта служители на СПС към СДВР, т.е.на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост с доста коли. Пристигнаха доста хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата, много забавно предвид, че последните дни въобще нямаше такъв проблем, явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането, няколко души отговорихме" не" , може би някъде към двайсетина души отговорихме "не" , съответно в момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа."

На Орлов мост вече няма палатков лагер. Всички палатки и тенти, които бяха на кръстовището, вече са премахнати. Плакати и останали от протестиращите вещи се товарят на коли на дирекция "Аварийна помощ и превенция: към Столичната община. Плътни полицейски кордони са обградили кръстовището. Обстановката е спокойна.

Премахнати са палатковите лагери и в други градове, както е свалена и блокадата при Стара Загора към АМ "Тракия".

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна -  беше вдигнат след намесата на полицията, предава БНР. Полицейските служители са дошли с 4 буса малко след 4 часа сутринта, разказаха протестиращи, които снощи блокираха кръстовището и останаха да нощуват тук.

Част от тях взе още са на мястото. Полицаите са поискала документите на някои от хората, около 30 души, след което са им били съставени актове. Впоследствие служителитена реда са започнали да вдигат палатките.

Хора от  лагера подчертаха, че не е имало насилие, но смятат, че действията срещу тях са били неправомерни. Няма напрежение, повечето от полицаите, участвали в акцията, се изтеглиха. 

В момента движението по бул. "Цар Борис Обединител" и "Шести септември" се осъществява нормално.

Във Варна полицията е  преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и  движението в района е освободено.

Блокираният път Стара Загора-Варна също е освободен и протестиращите сe намират в тревните площи.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
425
6
 
22
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Мутри вън викат ! Междувременно ги води Бабикян от Отворено общество и още няколко на сладка заплатка при Сорос. Отделно в момента тези вкарват Слави Мутрата Трифонов във властта. Нелепи протести на платени и плиткоумни.
424
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрали се по палатки и митинги да МРАЗЯТ дружно.....стига с това мразене и тази злоба, ще се разболеете!....давам идея - на село с мотиката, чиста храна, чист въздух, действа благоприятно на нервната система, препоръчвам ви го!!!! и на следващите избори просто излизате всички да гласувате!
423
6
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
До шоп Шопче и аз съм така.Първо беше СДС-след из борите дей ба вашто ***.След него НДСВ -и на него маменце му.После Патриотарите -най долните предатели.След това ГЕРБ- и на тях мамка им.Протестирам срещу всички управляващи досега защото винаги са лъгали гласоподавателите.Но най наглите и неграмотни досега управлявали са от ГЕРБ,бивши комунисти втори ешалон обслужващ персонал на ЦК на БКП.
422
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от 527"Аз не искам да ме управляват прости хора."Що ги допускаш да те управляват. Игнор бе, бате! Много по-умна тактика е, отколкото да си играем на демокрация и да сменяме едни мутри с други мутри.
421
4
 
13
 
! Отговори
11 преди 3 години
Браво!
420
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мутри вън! " ще го бъде, колкото и полицаите на мутрите да ни бият.
419
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР стана училище за мутри.
418
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите нали знаете как си трупат милиардите - труп, труп, труп, ...
417
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ще трябва да се смени цялото ръководство на МВР, когато свалим режима на мутрите. При всички протести досега имаше блокирани улици, но само мутрите си позволиха да насъскат полицията срещу хората
416
1
 
16
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Тоя *** Глишев, който и на 40 още е уж студент, все протестита за нещо. Който и да е на власт Манолчо все протестира. Няма и един ден трудов стаж, освен ако лежането по площади не се води за стаж.
415
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът срещу мутрите. Засега мутрите чрез МВР ни държат в подчинение.
414
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мисля че герберастите прекрачиха чертата, отвъд която няма връщате назад...хората няма да ги оставят докато не си подадат оставките...
413
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР пак се прояви като бухалка на мутрите.
412
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рейтингът на мутрите съвсем се срина.
411
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-накрая махнаха псевдо-протеста на триото Христо Иванов, Мая и Копейки. Направете си партия- участвайте в избори и направете правителство. Ще подкрепя всеки, който има идей, виждания , демократични ценности и физическа сигурност. Така трябва да става промяната. Всичко останало са напъни на определени хора непременно да влязат в следващия парламент на всяка една цена. Разберете- трябва да изгоним ганьовщината от нас!!!
410
13
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
След снощната акция... - подкрепата за ГЕРБ нарастна с 10 пункта
409
1
 
9
 
! Отговори
от 527 преди 3 години
До 536 Дали съм псевдо интелектуалец не може да се съди на база една допусната правописна грешка допусната от бързо писане. И колко пари изкарвам на месец не е въпрос да ти обяснявам. Аз не искам да ме управляват прости хора. Ти щом искаш това говори за теб до колко ти си интелектуалец.
408
9
 
13
 
! Отговори
реалист преди 3 години
След снощната простотия, която сътвориха, виждам нещата по следния начин. При избори, срочни или предсрочни: ГЕРБ - 13%, ВМРО - 1%, Валерко го няма на картата. И протестите ще продължат.
407
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България не може да има гражданска война,защото няма гражданско общество.Ние дори не сме страна по спора.
406
12
 
19
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ИМА преди 3 години
РЕЗИДЕНТ, ТОЙ НАСЪСКА НАРОДА СИ ЕДИН ПРОТИВ ДРУГ- ДОЛУ ПРЕДАТЕЛЯ!