Полицията премахна палатковите лагери в София

По неофициална информация Арман Бабикян е арестуван
Обновена: 7 авг 2020 07:56 | 7 авг 2020 06:32, Петя Славова
610

Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да премахват блокадите от кръстовищата София, предаде  БГНЕС .
Още по темата

За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат личните си вещи, след което палатките са бли натоварени на камион.

В момента жандармерия с над сто служители на реда е блокирала кръстовището. Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището, по непотвърдена информация Бабикян е арестуван.

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестите започнаха преди месец , а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са арестувани.Пред БНР един от протестиращите на Орлов мост в София - Манол Глишев, съобщи, че  около 100 полицаи са отишли на мястото на блокадата около 4 и 30 часа.

"Малко преди 5 сутринта служители на СПС към СДВР, т.е.на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост с доста коли. Пристигнаха доста хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата, много забавно предвид, че последните дни въобще нямаше такъв проблем, явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането, няколко души отговорихме" не" , може би някъде към двайсетина души отговорихме "не" , съответно в момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа."

На Орлов мост вече няма палатков лагер. Всички палатки и тенти, които бяха на кръстовището, вече са премахнати. Плакати и останали от протестиращите вещи се товарят на коли на дирекция "Аварийна помощ и превенция: към Столичната община. Плътни полицейски кордони са обградили кръстовището. Обстановката е спокойна.

Премахнати са палатковите лагери и в други градове, както е свалена и блокадата при Стара Загора към АМ "Тракия".

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна -  беше вдигнат след намесата на полицията, предава БНР. Полицейските служители са дошли с 4 буса малко след 4 часа сутринта, разказаха протестиращи, които снощи блокираха кръстовището и останаха да нощуват тук.

Част от тях взе още са на мястото. Полицаите са поискала документите на някои от хората, около 30 души, след което са им били съставени актове. Впоследствие служителитена реда са започнали да вдигат палатките.

Хора от  лагера подчертаха, че не е имало насилие, но смятат, че действията срещу тях са били неправомерни. Няма напрежение, повечето от полицаите, участвали в акцията, се изтеглиха. 

В момента движението по бул. "Цар Борис Обединител" и "Шести септември" се осъществява нормално.

Във Варна полицията е  преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и  движението в района е освободено.

Блокираният път Стара Загора-Варна също е освободен и протестиращите сe намират в тревните площи.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на МВР!!Полицията закъсня с действията си.Пердах му е майката.Не само Арман. Следващият трябва е Христо Иванов.
384
3
 
14
 
! Отговори
гост преди 3 години
До чичо Гошое затова Арабаджиеви имат конфискувани 310 милиона, я да питаме работниците им какви пари са получавали, дали и те нямат спестени поне милион? Настъпиха олигарсите, и сега дойде времето да си платят! На мен не ми е жал за тях. Докато такива грабят като за цяла държава и са на свобода, жална ни майка! На изборите всеки ще си направи анализ на положението и да си избере кого ще подкрепи. На мен платените палаткаджии на Божков и фигурант не ми харесват! Стратегиите на Фигуранта също.
383
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един месец търпяхме някакви *** и криминални типове да се пъчат по тв и да показват колко са прости ! Стига толкова ! Отсега нататък - бой с палката по тиквите, включително и по тиквата на недоразумението Радев !
382
14
 
9
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Протестът е морален. Но на есен както казва шайката идва икономическа, здравна криза. Тогава стълбовете по улуците ще бъдат пълни. Имам еди въпрос към полицаите вие семейства и деца имате ли?
381
6
 
19
 
! Отговори
разгеле преди 3 години
Браво! Забавиха се доста, но по-добре късно, отколкото по-късно.
380
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на българската полиция! Сега остава прокуратурата да си свърши докрай работата и да разчисти президентството от престъпни елементи и бивши или настоящи мутри.
379
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ! ДОВОЛЕН СЪМ !
378
5
 
20
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Най-сетне!
377
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е единствената страна в Европа, която си е запазила името от създаването си. България ще я има, защото Слава Богу разумните са повече от платените божковци. България ще я има след като запази националното си самосъзнание 500г под Турско/Османско иго! България ще я има, защото има смели, които остават на борда й, и не я напускат когато им стане тежко! България ще я има! Господ да ни благослови в делата и думите ни, чрез мислите и чувствата ни, по Своята сила! Амин!
376
5
 
17
 
! Отговори
най-накрая преди 3 години
Браво ! Най-накрая и полицията да свърши нещо полезно. Сега съд и затвор за палаткаджиите, които нарушаваха обществения ред.
375
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласовете се броят на избори.А тези, които ги чувате в главата си , може и да са милиони.Когато се надрусате на площада ставате милиарди.Успех на изборите, и му мислете ако гласуват по-малко от колкото очаквате за Копейкин, Манолова, Трифонов и Иванов.
374
13
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Давайте,давайте!Колкото повече репресии,толкова повече омраза събират герберастите.Тиквата все още не иска да разбере,че е обречен.Милион млади гласове против ГЕРБ не могат да бъдат компенсирани от отрочетата и унуките на мутрите!Един файтон хора са.Плюс нас старите,плюс безработните,плюс ограбения и фалиран умишлено бизнес,на Боко остава само да си плюе на петите.Полицията трябва много да внимава и да не се влияе от партийни велможи.Както казах има план и той влиза в действие.Да няма "неразбрал
373
8
 
3
 
! Отговори
До тогава преди 3 години
До да си го кажемБългария няма да я има .
372
11
 
7
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Когато един народ е толкова слаб, че не може да се пребори с режима на един диктатор, то този народ ще загине и никой няма да пророни и една сълза за него. Ще бъде асимилиран от други, по-силни от него народи, Както в природата. Който не се бори, той загива.
371
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше! Браво на полицията, че разчисти тази смрад от кръстовищата!
370
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой прости хора са се взели много на сериозно!?Нито сте народа, нито сте будители, нито сте радетели!Шайка платени безделници сте!Крайно време беше да Ви разкарат от улиците.А това, че Ви дават по телевизията още повече дразни обществото.
369
2
 
4
 
! Отговори
да си го кажем преди 3 години
София не е България, повечето хора си живеят прилично добре или ги е страх доста. Ако е само протест срещу хора без морал... няма да се постигне нищо, така че решенията са 2 или революция или се изчакваат 50-6о години за да се сменят няколко поколения и нещата да се нормализират, но тези коита били мутри, вниците им ще са бизнесмени защото са крали, това е станало в Англия и Америка, това става сега в Русия и България, тъжен факт. Иначе всеки на държавна работа си мълчи и се натиска
368
6
 
19
 
! Отговори
гост преди 3 години
Браво на полицията, много се забавиха, но пък прекрасно си свършиха работата. Аплодисменти! Браво момчета, че не се поддадохте на Божков, Радев и олигарсите, които смучат кръвтта на трудещия се българин. Браво!
367
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вожда не е на кеф днес и е заповядал да се пракратят протестите. От утре никой няма право да протестира или го арестуват и у районното да пише обяснение. Познато ли ви е?!?
366
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето ос ра ха и опи ка ха площадите е достатъчно да ги разтурят. Да не говорим, че двайсетина хъшл ака, тормозят цяла София.