Полицията премахна палатковите лагери в София

По неофициална информация Арман Бабикян е арестуван
Обновена: 7 авг 2020 07:56 | 7 авг 2020 06:32, Петя Славова
610

Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да премахват блокадите от кръстовищата София, предаде  БГНЕС .
Още по темата

За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат личните си вещи, след което палатките са бли натоварени на камион.

В момента жандармерия с над сто служители на реда е блокирала кръстовището. Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището, по непотвърдена информация Бабикян е арестуван.

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестите започнаха преди месец , а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са арестувани.Пред БНР един от протестиращите на Орлов мост в София - Манол Глишев, съобщи, че  около 100 полицаи са отишли на мястото на блокадата около 4 и 30 часа.

"Малко преди 5 сутринта служители на СПС към СДВР, т.е.на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост с доста коли. Пристигнаха доста хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата, много забавно предвид, че последните дни въобще нямаше такъв проблем, явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането, няколко души отговорихме" не" , може би някъде към двайсетина души отговорихме "не" , съответно в момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа."

На Орлов мост вече няма палатков лагер. Всички палатки и тенти, които бяха на кръстовището, вече са премахнати. Плакати и останали от протестиращите вещи се товарят на коли на дирекция "Аварийна помощ и превенция: към Столичната община. Плътни полицейски кордони са обградили кръстовището. Обстановката е спокойна.

Премахнати са палатковите лагери и в други градове, както е свалена и блокадата при Стара Загора към АМ "Тракия".

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна -  беше вдигнат след намесата на полицията, предава БНР. Полицейските служители са дошли с 4 буса малко след 4 часа сутринта, разказаха протестиращи, които снощи блокираха кръстовището и останаха да нощуват тук.

Част от тях взе още са на мястото. Полицаите са поискала документите на някои от хората, около 30 души, след което са им били съставени актове. Впоследствие служителитена реда са започнали да вдигат палатките.

Хора от  лагера подчертаха, че не е имало насилие, но смятат, че действията срещу тях са били неправомерни. Няма напрежение, повечето от полицаите, участвали в акцията, се изтеглиха. 

В момента движението по бул. "Цар Борис Обединител" и "Шести септември" се осъществява нормално.

Във Варна полицията е  преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и  движението в района е освободено.

Блокираният път Стара Загора-Варна също е освободен и протестиращите сe намират в тревните площи.
 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
0
 
2
 
! Отговори
Интеграл от Хикс 2 преди 3 години
Преторианците знаят, че Не могат да искарат и един ден на свободния трудов пазар и се натягат.
444
0
 
1
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Башибозука на мутрата в действие !!!!!
443
2
 
1
 
! Отговори
Жена преди 3 години
Доволна съм, не може шепа хора борейки се за правата си, да нарушават правата на всички останали!
442
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 540Мирни протести ако не блокираха улици и магистрали. Ако просто само си крещяхте няма проблем но вие започнахте да подкопавате нормалния живот в страната. В това вече няма нищо мирно, много си е размирно даже. И естествено държавата трябва да отговори. Който търси - намира, нали така?
441
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 541Разкарайте се от улиците, ***! Не ми нареждай как да си върша работата! Наглеци прости!
440
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урааа, радвам се за нормалните софиянци! Надявам се полицията да продължи да си върши работата, затова им се плаща,. да ме защитават тогава когато моите права са нарушени. Това е начинът - разкарай палатките и източниците на храна и финансиране и няма да е нужно да пипаш хората .
439
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пречите на хората да си изкарват хляба"Има обходни маршрути, хлебари. Има и метро, който има мерак да работи. Не сме блокирали целия град, че да се жалвате като женички.
438
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много подмолно и нечестно от страна на МВР. Наговорили са се за 4.30 сутринта, за да няма кой да се притече на помощ на протестиращите в този час. Десйстват като уплашени мишки. Страх ги е от мирни протести.
437
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Много се измъчиха горките Софиянци."За червените лентяи които не са бачкали и ден в живота си, трафика е само въпрос на неудобство. За работещите хора обаче това е важно нещо. Пречите на хората да си изкарват хляба пък после се чудите защо не ви подкрепят.Ама това няма как да го разберат лентяите. Те са не знаят че хляба се изкарва с труд. Те са свикнали само да пискат с протегната ръка и да им се дава всичко на готово.
436
5
 
17
 
! Отговори
Трандафор преди 3 години
Много нагли тия палаткаджии.Те могат да ходят където си искат а аз да минавам само от където те ми разрешат.Миналата седмица още трябваше да се махне катуна.
435
2
 
3
 
! Отговори
почитател на Кромуел преди 3 години
Учете история най-вече за Кромуел,учете и бъдете като него
434
2
 
2
 
! Отговори
Панчо Виля преди 3 години
За мен най-великият мъж измежду великите е кой,Кромуел да се свети името му,България заслужава да има човек като,Кромуел Оливер
433
9
 
4
 
! Отговори
Кромуел преди 3 години
Арестувайте тиквата и сие,бе *** не,протестиращите,полиц.малоумие
432
0
 
13
 
! Отговори
Мутрестър преди 3 години
До Анонимен 532"мили протестъри .... работа. Учете се, развивайте се ....."Ко? НЕ!
431
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що са ухилени герберунгелите? Краят им е много близко. Или щото са прости, ама много прости като Тиквуна и трудно схващат.
430
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОБРЕ ЧЕ ПОЛИЦИЯТА РАЗБУТА КАТУНИТЕ..
429
5
 
24
 
! Отговори
Тъпчо преди 3 години
Палаткаджийте са терористи.Те могат да се придвижват свободно, но ограничават моето свободно придвижване.
428
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички политици злоупотребяват накрая! Клякат и предават, без изключения!Но тук идва и най-важния момент.Кой се самозабравя без лимит или онзи който разсъдливо, за да остане по-дълго? Къде във втория вариант румения Радев има място и всички пиявици около него? Това просто не беше народната алтернатива и всичко замириса още преди да е започнало.
427
1
 
6
 
! Отговори
Сороспилбърг преди 3 години
Искам пърформанси, не искам палатки!
426
14
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
До Анонимен Значи мотиката и на село?Ами да отидат герберастите итехните дечица!Помня Мутрата как искаше да ни прави овчари.Да става той овчар заедно със зетя и щерка си.