Три възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани

Въпреки дъжда, който не спря цяла нощ, протестиращи останаха на "Орлов мост"
Обновена: 9 авг 2020 18:15 | 9 авг 2020 08:28, Анисия Иванова
655
Три възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта", остават блокирани от протестиращи.

Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Около 30 души, предимно млади, обясниха пред БНР, че нощта на Орлов мост е преминала спокойно.

Голяма мобилизация е имало към 4 ч. сутринта, тъй като преди два дни именно в този час полицията в София и цялата страна развали палатковите лагери и изгони протестиращите от кръстовища и шосета.

Имало е и опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен.

"Аз съм жив щит" и "Оставка" са надписи, поставени върху пейките, използвани за барикади на Орлов мост.

Движението в София е спокойно. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕГА ГЛЕДАМ ФИЛМА ЗА ХУДОЖНИКА НА ОБРАЗА НА ЛЕВСКИ ГАЛИЛЕО СИМЕОНОВ- РАЗПЛАКАХ СЕ ЗАЩО ЛИ- НЕВЕРОЯТЕН ХУДОЖНИК, ГЕНИЙ И ИСТИНСКИ СВЕТЕЦ- ИНТЕЛИГЕНТЕН, С БУДНА ПАМЕТ, ЖИВЕЕ В МИЗЕРИЯ И НИТО ДУМА ЧЕ НЯКОЙ ИМА ВИНА ЗА НЕЩО И ЧЕ НЯКОЙ МУ Е ДЛЪЖЕН НЕЩО ДА МУ ДАДЕ- "ГЛЕДАМ ГЪСКИ ЖИВЕЯ ТАКА ЧЕ СЪМ ЩАСТЛИВ"- А ГЛЕДАЙ ГИ ТИЯ ПО МОСТОВЕ И КРЪСТОВИЩА....
503
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер ще гримират протестиращите жени и мъже. Всичко е приготвено. По медиите МВР не говори празни приказки. Иначе ще станем бряг на черепната кост
502
6
 
3
 
! Отговори
Логика преди 3 години
Ей, хора , какъв е смисъла на тези протести срещу правителството ? Та нали виждате , че няма правителство ! Няма отговор на терора , няма кой да защити обикновения българин, няма кой да въведе ред изобщо в България !!! Само бат' Динко може да оправи днес България, но го затвориха ! Да освободим бат' Динко и да му позволим да ни спаси !
501
2
 
15
 
! Отговори
боко преди 3 години
абе тия под строи ли отидоха да си купуват палатки, поне за разнобразие да бяха взели разли4нинцветове .
500
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента Радев.................100 %!!!
499
4
 
10
 
! Отговори
Радев Ротфронт преди 3 години
Засега Радев успява да отложи правосъдието.Въпросът е докога?
498
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът се *** в наъ-наъ-просташкия вариант.Корко на България.
497
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите видяха че идат избори и решиха да насъскат подгряващи протестъри по площадите.
496
19
 
2
 
! Отговори
До ОтвратитИлно преди 3 години
Не протестът не тръгна поради изброените от теб причини. Вие се праите на ударени с мокър пaрцал. Протестите изригнаха след като народът видя кой ги упрвлява, видя ежедневното пълнене на чекмеджето и видя как го правят на тр-ла -ла от пожарникаря.
495
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 8Ванката министър председател! Пей България!
494
15
 
2
 
! Отговори
8 преди 3 години
Слави - президент!
493
2
 
5
 
! Отговори
нема що преди 3 години
тва трио били стари бе
492
5
 
25
 
! Отговори
важно съобщение !!! преди 3 години
Другари прoтестирaщи. Bчера лидера ви Христо Иванов на Росенец близa сладоледa на Догaн, а сега е ваш ред да сведете глави и събуете гaщи пред ефендитo. Така са се споразумяли със спонсора ви Божков.
491
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КУПУВАТ ГЛАСОВЕТЕ"Без никакви аргументи правителството изведнъж реши от 1 септември да повиши с до 30% заплатите на неизвестен брой служители в общо 28 министерства, държавни агенции и стуктури."Защо да го правят?Според вас така или иначе щом са на държавна работа тези хора гласуват за ГЕРБ, защо да дават апри които Боко може да открадне (пак според вас, тъй като според вас той всичко краде).Къде е логиката?
490
7
 
23
 
! Отговори
отвратитИлно преди 3 години
А,как тръгна "протеста" ? Гешев вкара в ареста мастити олигарсии и иска проверка на Кражбата/ПриватицацияЕдин Не платил данъци за 700 000 и избегаГешев влезе в президенството на проверка за Шпиони , далавери с "бизнесмени" Това ли е Незаконно ? Тея ли защитават протестиращите
489
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНА КОБИЛА ЗЕЛЕН ЧОРАП СА ТРЪГНАЛИ- ЗАКЛЮЧВАЙ МАНДРИ, ЗАЛОСТВАЙ БАНКИ- ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ОБИЧАТ НАЙ ВЕЧЕ ЧУЖДИ ПАРИ, СОБСТВЕНОСТ И ВЕЩИ.
488
4
 
16
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
РЕКОХА ЮМРУЧЕТА ГОРЕ- И СЕГА КО ПРАИМ ЧЕРВЕНИ МУТРИ- ВАШИЯТ ОРГАНИЗАТОР И МЕНТОР РЕЧЕ ВЕНСЕРЕМОС И МУТРИ ВЪН И ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ БЛОКИРА УЛИЦИ И КРЪСТОВИЩА, ВЪРШИ МЕТЕЖИ, КРАЖБИ И ПРИЗИВИ ЗА САМОРАЗПРАВА- ДАВАЙТЕ ДРУГАРИ- ВИЕ УНИЩОЖАВАТЕ БЪЛГАРИЯ- КОЛКО ГРОЗНО И ПОЗОРНО...НО И ПРИСЪЩО ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ...
487
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията абдикира от задълженията си, затова тези наркомани и алкохолици дерибействат по улиците. ..
486
3
 
27
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Работата на к,о,мунягите е като на вълкът с агнето.Агнето пиело вода в горския поток,а червения вълк бил изгладнял до обезумяване и търсел повод да се оправдае,че трябва да го изяде!Наближил и вика на агнето,Ще те изям,щот ми мътиш водата!Агнето възмутено казало,че как ти я мътя,като едвам допирам устни до водата?!Мътиш я,мътиш я,и *** ми я мътеше,затуй я изядох и нея!Така,че червените вълци само едно знаят,Борисов и Гешев им мътят водата и трябва веднага на момента да си ходят!!
485
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
521- НЕ МАНИПУЛИРАМ- КАТО РОДИТЕЛ ТИ НЕ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА ЗА ТОВА ЧЕ ОТГЛЕЖДАШ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА, НО ПРИЕМНИТЕ РОДИТЕЛИ/СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧАВАТ /ДА 150% СА ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ/, ТЕ ПОЛУЧАВАТ ОЩЕ И СОЦИАЛНИ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ- ЗАЩОТО В СЛУЧАЯ ТОВА Е ПРОФЕСИОНАЛНА ПРИЕМНА ГРИЖА 24 ЧАСА.