Три възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани

Въпреки дъжда, който не спря цяла нощ, протестиращи останаха на "Орлов мост"
Обновена: 9 авг 2020 18:15 | 9 авг 2020 08:28, Анисия Иванова
655
Три възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта", остават блокирани от протестиращи.

Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Около 30 души, предимно млади, обясниха пред БНР, че нощта на Орлов мост е преминала спокойно.

Голяма мобилизация е имало към 4 ч. сутринта, тъй като преди два дни именно в този час полицията в София и цялата страна развали палатковите лагери и изгони протестиращите от кръстовища и шосета.

Имало е и опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен.

"Аз съм жив щит" и "Оставка" са надписи, поставени върху пейките, използвани за барикади на Орлов мост.

Движението в София е спокойно. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До 518 не се безпокой,че ще се върнат децата на Червените от чужбина,за да те командват.Нали точно те протестират в момента.Искат да заемат мястото си на партийни секретари.Просто защото в чужбина са никои.
483
4
 
16
 
! Отговори
село в северозапада преди 3 години
До пасарела 513: С риск да повторя някой - да попитам, какъв е тоя "спонтанен протест, като палатките са от един модел и цвят, значи заедно са купувани от един, или няколко човека! Демек - що ни мислят за луди, явно е, че иде реч за пари!!
482
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
501- ТИ МЕ РАЗСМЯ- МНОГО Е ТОЧНО- ЧЕРВЕНИ МУТРИ, ЕДНО ЮМРУЧЕ И ЧЕРЕПЧЕ ПРОЗИРАТ ХЕЙ ТАМ ПОД ОНАЯ ПАЛАТКА, И КРЕМЪЛСКИТЕ ИБРИЦИ СЪЩО.
481
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
510- ЗАЩО РОМЧЕ- ИМА ДЕСЕТКИ ДЕЦА, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПРИЕМНА ГРИЖА- ТА КОЛКО Е ЗАПЛАЩАНЕТО ЗА ТАЯ ГРИЖА- 150% ОТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, ПРИ ДВЕ ДЕЦА- 160%, ПРИ ТРИ ДЕЦА- 170%- ТОЛКОВА Е "ХУБАВО ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА ЧУЖДИ ДЕЦА 24 ЧАСА ЧЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ОТКАЗВАТ- ЗА 2019Г СА СЕ ОТКАЗАЛИ НАД 200 ЧОВЕКА.
480
4
 
14
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
За разлика от опърпаните му и подгизнали от дъжда тази нощ подръжници, Другаря Радев излезе най-големия тарикат. Гушка си всеки месец по 12 бона заплата плюс генералска пенсия за нищоправене, държавата денонощно му слугува и през оная работа му е дереджето на народа или за лумпенчетата по протестите. Иначе на празни думи, лозунги и нравоучения го докарва като партиен секретар. Типично за ояден червен другар добрал се до власт..
479
4
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
Аз съм обикновен гражданин на РБ България , работя честно , плащам си данъци ,ток , вода дърва купувам за зимата и живеея скромно ! Така мисля , че и другите хора в България така мислят ! Не искам в никакъв случай да се връща социализма , Белене , Скравена и т. н. Тия , които ги избираме на избори не могат ли да помнят за какво ги избираме !!Тия от палатките сега ми пречат, не мога да отида до джипито ,до аптеката и трябва да се съобразявам с тях ,които един пирон не са забили през живота си !
478
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 511"Днес навярно ще е екшъна. Наркоманите и безделниците тренират и разпускат. Запасявавам се с пуканки и биричка, шоуто предстои."Да, абсолютно. Все пак нормалните хора утре са на работа. Уикенда, *** дойди, но поне не пречат много, но през работната седмица не е така, тъй че очаквам да бъдат изринати отново.
477
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ДПС-най-демократичната партия може да се справи със създалата се ситуация и то много бързо. Сигурация. А скоро ще бъде и първа сила, елементарна аритметика е. Така че тия комунисти и разни псевдодемократи, измислени патриотчета да не си правят сметките без кръчмар. ДПС ще бъде лидер на изборите. Смятайте с елката. Каквото е казал и каже Доган-това ще бъде другарки и другари, колкото да не ви се иска и стиска.
476
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй тоя чебурашка стана милионер,бе.Я останалите герберунгелски *** по-активно,че много изоставате.А лапачката скоро ще свърши.
475
3
 
5
 
! Отговори
до 502 преди 3 години
я се скрий бе - тези възраждане са по лоши от фашисти- бях решил да гласувам за тях, но като гледах клипа с шмайзера и бегах с 200! А я помисли, един друг рева че ще връща златото, и стоя в управлението - Сидеров - млъкна и дума не обели след като влезе в НС.
474
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вожда:Три папи са ме галили по главата.Четири министри ви смених.Какво искате повече?И моята тиква ли?Неее,не си я давам.
473
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер ще ги разгонят от кръстовищата. За съжаление трябва да търпим фигурата още 15 месеца.
472
2
 
2
 
! Отговори
до 501 преди 3 години
Фонетика - слаб 2! Семантика - много добър - 2,25!
471
12
 
5
 
! Отговори
Все ни повтарят преди 3 години
Няма за кого да се гласува. НАПРОТИВ има. Нито за БСП, нито за ГЕРБ, нито за псевдопатриотите, нито за *** от Да- България, нито за издънки от костовисти като някакви измислени СДС-та., нито Слави Трифонов, който ще защитава Ваксинацията и 5-джи. Единствено и само ПП Възраждане е за Българския и само БЪЛГАРСКИЯ интерес. Затова я атакуват, пускат слухове за руска следа, без фактология. Защото тя иска СЪД и ЗАТВОР и връщане на ЗЛАТОТО на БЪЛГАРИЯ!
470
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта излезес юмрук се заканичинно застана кат пънизкряска - "Мутрите вън" !И ордите тръгнаханасъскани, озвереникато прасета скопенимаргинали, тлупи пияни, ултраси, наркомани,градски шарлатаниот кол и въже събранипо паважа уринираткръстовища блокираттуловища се търкалятЧерепа благославятче на сън докато спали чекмеджета видяли
469
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само неуважаващ себе си, народа си и всички онези архитекти и работници, които са вдигнали тези сгради-паметници може да хвръля яйца и домати по техните фасади! Ми-зе-ри-я! И точно тия там да спрат да ми казват, че били и заради мене там на площадите и кръстовищата. Аз не ви познавам и не искам баш вие да ми представлявате гласа - палаткаджии! Дано с багер да минат и да ги изринат тая нощ в 3! Безработни безделници!
468
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа и триото Отровните черепчета призовават всички балами да ги подкрепят.
467
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е много просто и ще се направи. 1.полицията маха барикадите, 2.прокуратурата дава на съд за хулиганство, 3. НС и КС се събират и гласуват прекратяване на пълномощията на фигуранта за нарушение на КРБ.
466
9
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... Защо Радев и БСП бягат от нормални избори и все ни навират...... Защото червените кхмери знаят, че по нормален начин никога няма да дойдат на власт. Преди три години руската марионетка опита да ги докара на власт чрез служебния си кабинет но успя единствено да избере Грипен и да забави превъоръжаването на авиацията с три години. Сега отново следва руската хибридна схема да разделя нацията и да предизвика безредици.
465
6
 
9
 
! Отговори
Ръб Барикадев преди 3 години
Идва световна икономическа криза, а България ще я ръфат от сто страни. Добре че е паша Доган да даде да ближем сладоледи.