Протест за 33-и ден: Блокадите пред МС и Орлов мост остават

Протестиращите по традиция се събират в Триъгълника на властта
Обновена: 10 авг 2020 22:26 | 10 авг 2020 19:52, Красимир Ангелов
456

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 33-а вечер в София се провежда антиправителствен протест.

Майките от "Системата ни убива" премахнаха доброволно палатковия си лагер пред Софийския университет, но блокадите пред Министерския съвет и на Орлов мост остават.

Още по темата
Началният час на днешния протест е 19:00. Демонстрантите се събраха на традиционното място - Триъгълника на властта. Ситуацията на Орлов мост е спокойна, като протестиращите продължават да пропускат линейки, съобщава Bulgaria ON AIR.

Част от протестиращите носеха със себе си книги, които поставят под формата на дълга линия пред Министерския съвет. Така, за разлика от предходните дни, когато демонстрантите замерваха сградата, днес те поставиха книги пред нея.

Протести тази вечер има и в още няколко областни града - Бургас, Варна и Велико Търново.

В старата столица протестиращи хвърляха памперси срещу Съдебната палата. За поредна вечер, недоволни от управлението и от прокуратурата търновци се събраха пред паметника "Майка България" на митинг, който прерасна в протестно шествие.

Както е известно, по-рано през деня премиерът Бойко Борисов отново увери, че блокадите няма да бъдат премахнати със сила.

Всичко за протестите днес вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 3 години
От утре Нинова няма да е прЪцедател на БСП.
343
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
379 Адвокат Хаджигенов иска смяна на власта, за да отърве затвора за клиентите си крали безогледно от дарзавата, Лилана и други...
342
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
381 Минеков трябва да бъде изхвърлен от Атлантическия клуб, където членува, защото е фен на руския слуга, революционерат-президент, Гумен Радев.
341
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 388Протестъри- провалихте се. Съжалявам ви. Умствено импотентни сте. И жалки......Да ама са увили байрака около врата и вече са повече от родолюбци. Какво знаем ти и аз за тяхната "жертва"?! :))))))))))))))))))))))))))))
340
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Brexit, brexit, brexit...:-)))))...ko pravi malkiat prince hari? ? :-)))))
339
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестъри- провалихте се. Съжалявам ви. Умствено импотентни сте. И жалки
338
4
 
2
 
! Отговори
Оставка,Съд и Затвор преди 3 години
И само тогава ще има шанс да се влияе и на следващите след него! А те няма да бъдат много по-различни. Такава е системата и тя се възпроизвежда за да оцелее. С нашите пари и бъдещето на нашите деца.
337
2
 
4
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 3 години
На 3-та снимка има едно същество с брада - *** той ли ще ми определя бъдещето, боже опази !!! ИМПИЙЧМЪН !!! Разединител и предател. Да не продължавам с епитетите, че..............
336
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво подарявате на полицаите книги?! Та те дори да могат да четат, ще стигнат до 5-10-а стр. и ще ги захвърлят. Полицаите са хора на действието - те не мислят, а действат. Нареди им мин.Терз. или Хаджиев нещо и те се втурват да изпълняват. Гешев и спецпрокуратурата реално управляват БГ и в краен случай ще се скрият зад ББ или ще изпълняват директно заповедите на посланичката на САЩ. Държава България като такава няма.Ние ту се държим като такава от ЕС, ту като изпълнители на волята на USA.
335
3
 
8
 
! Отговори
Терасата преди 3 години
БСП един протест като хората не могат да организират, държава искат да управляват.Протестиращите не ги слуша главата и имат огромни отклонения в тиквите, парламента е на Море, Балкан на Марс, какво блокирате не разбрах? До 15.09 ли ще лежите безделно на асфалта? Идете да гасите пожари, изчистете България от *** които хвърляте, докажете, че можете тогава протестите, четете книги, че само с Винету не сте по-различни.
334
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като влезеш във фб групите на протестърите и почнеш да гледаш кой ги подкрепя, ти става ясно защо всичките им действия са толкова странни. Хипстъри, маргинали, измислени инфлуенсъри с по 100 лайка, вдъхновители с нулев умствен капацитет, коучове и лайфстайл ментори без идея от истинския живот. Бадки от фитнесите и любители на снимки на скъпи коли и бойни кучета. Тук таме по някой артист или интелектуалец, обиден лично на Бойко, че не чете поезия и не слуша класическа музика.
333
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджии
332
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като и Атлантическият клуб официално се обяви за импийчмънт на Радев, как ли да тълкуваме това2Макар че и за децата е ясно как. Въпросът ми беше риторичен.
331
2
 
17
 
! Отговори
Смях, смях, смях преди 3 години
Фигурантът поиска оставката на правителството и едвам успява да събере по неколкостотин "протестиращи" вечер, като не се знае колко от тях "протестира" срещу заплащане и колко са случайно минаващите, спрели да погледат сеир.Сега пък Бойко иска оставката на Радев. Интересно, ще се изсипе ли там друга група протестиращи антиРадев и какво ще се случи вследствие на това?
330
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Иванов омаджи протестите. Видя се и неговият спонсор. Спонсорът на Хаджигенов с пурите също е явен. Шефът на Радев му написа стратегия за развитие. НПО Новото Управление ще представлява някаква токсична смесица от личните желания на споменатите спонсори. Трябва да си ненормален хейтър, като тези по площадите, за да искаш такова ново управление.
329
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Христо Иванов нали беше министър при Бойко?Сега иска премиер да става.Ако за това са протестите не благодаря!Аз искам нови хора не тия старите.
328
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разговор на Орлов мост: - Ти от страната на Черепа ли си или на Маджо?
327
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там де що царува БКП-то (Герб, БСП, ДПС, Патриоти, Воля), народа пие цялата уйня с кафето!
326
4
 
24
 
! Отговори
Еее преди 3 години
Е това е ужас ,12 починали за последните 24 часа! Този метежник и подстрекател в президентството трябва да бъде съден за геноцид, а последователите му по протестите за умишлено разпространяване на смъртоносна зараза !!!
325
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нямам друга работа, прочетох всички коментари. Жалко е, че толкова омраза има в тях. Нормално е да има фенове и на едните и на другите. Значи едните са добре, а другите зле в това положение на държавата.Пожелавам всички да са доволни. Лека нощ