Фандъкова: Протестът срещу властта става протест срещу хората

Кметът на София призова за спазване на закона
15 авг 2020 10:30, Петя Славова
403
Фандъкова: Протестът срещу властта става протест срещу хората
Снимка: БГНЕС

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община. Това обясни пред БНР кметът Йорданка Фандъкова, която призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

Още по темата

По повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение, заради блокирания Орлов мост:

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места", каза кметът Фандъкова и посочи:

"За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести. Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван Козарев-Балкан"не може да е мирен, защото това вече не е протест"Може да извадиш партизанина от мандра, но не можеш да извадиш мандрата от (съзнанието на) партизанина.Тва комунистите знаете как се взема власт с атентати, метежи, кръвопролития и преврати. Всичко друго ви се вижда "невалидно".
211
6
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ТонкатаЯ!...Тонката бил "повечето време на морето"...?!Къде си са фанала за келнер,бе душо?...Или практикуваш на "Гьола" нещо друго?
210
4
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Протестчетата са малобройни,нямат масовост,мнозинството хора не ги подкрепят:):):)Това влудява организаторите им:):):)Ние едно време кога сваляхме Орешарски,Нинова,Станишев,Доган,Шиши от власт излизахме на улицата всеки ден по 20/30 хиляди:):):)Са 3 катуна по 20 човека и 50 тротинеткаджии и колоездачи блокират кръстовищата:):):)И това ми било протест:):):)
209
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 252Демек, България не е правова държава ... И сегашната власт, имаща десетилетие, да я превърне в такава, защо спа?
208
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 246Абе, приятелю, като ти чета написаното и ми става ясно, че освен да избиваш комплекси за друго не ставаш. Казах ти, вземи се появи на политическия хоризонт и ще разбереш за какво става дума. Иначе, ти запознавал си ли се поне с длъжностната характеристика на някоя от позициите, които Борисов е заемал? Обзалагам се, че не. Ако беше, щеше да знаеш, че се изисква изключително добро познаване както на нормативната уредба, така и на реалното функциониране на държавните структури.
207
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 249А сега не ми казвай, че след 10 години още ще си харчиш и спестяванията от Борисов. Станишев, може да заслужава, да бъде обесен за глезените и да го пребиваме публизно с пръчки, докато издъхне, но не ми казвай, че Борисов е много по-добър... Там вече е до корупция, не до умения.
206
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако само гербаджиите са хора права си учителко!
205
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 245Имал си познати - ами свидетелствай за това бе! Защо им прикриваш престъпленията!Такива като теб са ми любими. Следват "правилата", па ако ще и да се гърчат. Преди имах милост към хората, но вече никаква. Аз съм против ГЕРБ, но ще работя с когот трябва, за да си постигна целите, а такива като теб, ще им взема и душичката, само и само да изкарам два лева.
204
2
 
1
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
"И тако и вако". Протестът по своята същност няма как да е мирен и тих;))), защото тогава вече не е протест, а не може софишнци си хойкат дет си искат, "тва да не е мандра";)))
203
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До АнонименДали има човек, който да не вярва, че може да свърши по-добра работа от Бойко?...Да...БСП внушава на всички, че той нищо не върши, но защо според вас си кютеха до сега - точно защото те не можеха да направят нищо - нито знаеха какво да правят, нито как да гп правят...Бойко Борисов имаше не една заплаха за живота, сега Божков прави саботажи и се опитва да предизвика бунт срещу Борисов, Нинова му крещи като изоглавена да идвал да .ѝ се бил отчитал, значи.И въпреки всичко вървим напред
202
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ефно е да говориш, друго в да правиш. Пожарникаря действа яко, а ти само лаеш по форумите. На България и трябват дела. На лозунги сме се наслушали 70г
201
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 555Когато ти извърта, ставаш много конретен и коректен, нали? Това е фараза! Ама както и да е. А това, че срича? И то на български?
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 238Аз си признавам, че не мога, но аз съм завършил "само" висше в СУ, и владея 2 езика освен българския. Явно тия, дето си мислят, че могат, са особено кадърни ...... или пълни фантазьори. Аз залагам на второто.
199
2
 
7
 
! Отговори
555 преди 3 години
Някой се възмущавал , че Б. Б не можел да каже името си на английски - по- голяма глупост не бях чувал . Американец , англичанин , французин , китаец и какъвто и друг да е , като дойдат в България и ги попитате как се казват може би очаквате да си кажат имената на български - пълен абсурд , те разбира се произнасят имената си с техните специфични фонетични особености . Моля ви млади хора не изглупявайте , че така никой не ще повярва в каузата ви , която естествено е пердута ако сте палаткаджии .
198
5
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Интересно защо г-жа Фандъкова смята, че политиците все по-убедително превземали протеста? Или може би тя забравя, че именно политиците, именно нейната любима БСП беше инициатор на тези протести...Те дори домъкнаха бабичките от Бузлуджа да пътуват чак до жълтите павета за да протестирали докато си правели редовната среща ...ха-ха-ха...Е, сега си мисля, по-гадна манипулация сигурно не може да се измисли!...Ами хората не искаха да протестират а да си проведат редовната среща, но Нинова знае тя....
197
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 232"Мога и то много по-добре!"Ами, щом "можеш" защо не се явиш на избори, с твоя партия или в рамките на някоя друга. Първо пробвай на местно равнище, като общински съветник и след това нагоре.Вие вярвате ли си на глупостите, че Борисов е неграмотен. Беше Главсек на МВР, кмет на София 10 години премиер. Това изисква нерелано количество ЗНАНИЕ как функционира всичко. Личи си колко сте наясно с позицията. То затова и така се изхвърляте. На *** човек, морето му е до колене.
196
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли човек, който да вярва, че не може да свърши по-добра работа от Б.Б. ?
195
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"И ако ви отстъпя такива като вас ли после да ми казват какво да правя.Ще си чакате изборите както е по закон и точка"Сигурен съм, че си бил най-доброто чавдарче в училище!
194
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е мутра! Държанието му е същото, като на всяка една селска мутра, с която съм имал нещастието, да се сблъсквам през годините. Като се окаля, ти говори с един настоятелен тон, дето го е гледал по филмите, обеснява ти, едва ли не, как ако не бил той, ти си ял да загинеш от глад, че си бил ***, ама сте си приличали ...Е, добре че даде 150 лева на бабите, че да не се чувстват като "лош човешки материал".
193
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая Юрдечка няма ли да искат главата,гледам ако не друго,успешно е научила от ментора си принципа"разделяй и владей"