Фандъкова: Протестът срещу властта става протест срещу хората

Кметът на София призова за спазване на закона
15 авг 2020 10:30, Петя Славова
403
Фандъкова: Протестът срещу властта става протест срещу хората
Снимка: БГНЕС

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община. Това обясни пред БНР кметът Йорданка Фандъкова, която призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

Още по темата

По повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение, заради блокирания Орлов мост:

"През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места", каза кметът Фандъкова и посочи:

"За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести. Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
3
 
5
 
! Отговори
Аман вече преди 3 години
Протестиращите ни направиха на маймуни целия народ! Изборите ще покажат какво иска целия народ.
191
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Мога и то много по-добре! Извинявай, но те управлява човек, който срича, докато чете. Какво добро виждаш в това? И с какво се е справил, ако не е тайна? Минималната заплата ли вдигна? Че тя се качва с тея темпове много преди Борисов. Пенсиите ли? Едиснтвеното, което вдигнаха, беше учителските заплати на паника, като се видя, че до 10 години няма да има учители, ама и това не помогна. 600 000 души по-малко! Това е крайният резултат.
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако 1000 човека могат да прецакат 7 милиона и да ни разиграват така да не можем да живеем нормално...то поне да не ги пазят тези протестиращи !Има много събрала се "народна любов" и малко ни трябва да ви я ДАРИМ!
189
3
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На протестчето рамо до рамо Румен Петков,Лупи,Христо Бойкикев,Мая Манолова,Манол Глишев,Светослав Трайков,Еленко Божков,Костя,Гошо Боеца,Минетов,Хаджикян и Бабикян:):):):):)Е как да съберат повече от 1000 човека на улицата тези карикатури:):):)
188
5
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 214Глупости. Задачата на Министър председателя е да води добра политика и да управлява държавата. С това Борисов се справя по-добре от който и да било премиер в най-новата ни история.Езиците са важни на тия, които трбява да работят с тях. Той за тази цел си има преводачи.А ако си мислиш, че с твоите три езика можеш да вуршиш неговата работа, защото си "интелигентен", нещо жестоко си се объркал.
187
6
 
3
 
! Отговори
sa преди 3 години
трябва по твърда ръка, 3 кръстовища стигат нека реват там. Млади хора не си хабете енергията си , осъзнайте се , не виждате ли че бившите ченгета от ДС Ви водят за носа, нищо няма да постигнете , ще смените премиер, президент прокурор но ТЕ ще останат да дърпат конците. Млади хора единствено решение е създаване от Ваша страна алтернативна дигитална икономика. от това мутрите не разбират. Пример създайте локални мобилни ел станции с това се изключваме от ЕЖН. създайте е-
186
2
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Аз съм за образователен ценз- магистър и Ай-Кю минимум 138.
185
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за избирателне ценз! Бакалвър и 120 IQ точки на теста, иначе не може!
184
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пилците се броят на "избори"!!!2000-5000 платени и заблудени душички няма да спасят Божков/Радев
183
3
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
До ЩерюСамо въпрос на време е кога в отчаяното си безсилие протестиращите ще избеснеят. Ще ескалират безредици и насилие и народът ни ще се отврати от тях, и от претенциите им!
182
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво видяхме от цялото лидерстов на ББ?Праг на бедноост - под 400 лева, че ако се вдигне 2/3 от пенсионерите става автоматично "бедни". Перник нямаше 4 месеца вода, минус 600 000 българи за тоя период, средната запалта уж 1250 лева, май хората са тези с под 900 лева и с над 3000 лева заплати ...
181
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия протестите им саПлажуванеЗамезвамеНаздравицаРазходка с кучеОбиколка с велосипедГей парад / прайдХвърляне на дребни неща по сградите:Чери доматчетаПъдпъдъчи яйчицаСтафидкиВлачене наКонтейнериСтари гумиДървени палетиСухи клони
180
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 217Тонката не знае, че всички подобни организации бяха разгонени или се превънраха в партии. А и българите не са хора, които могат да се организират така.
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка, каква организация бе, филмар :) Вие не знаете къде е София въобще. Не ви ли платят бензина, няма да се мръднете от вкъщи.
178
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката"Обаче Септември някой,ако прави организация за изриването им от кръстовищата идвам първи с още 10 приятелчета:):):):)"Имахте 37 дена до сега. Къде бяхте? На море?
177
6
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На мене лично тези жалките катунари не ми пречат кой знае колко,защото повечето време съм на морето:):):)Обаче Септември някой,ако прави организация за изриването им от кръстовищата идвам първи с още 10 приятелчета:):):):)Аз лично съм си заплюл хипито Манол Глишев:):):)За него лично си купих един бокс къде като му вкарам едно круше с него после ше фъфли цял живот без зъби:):):)
176
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителка по руски език, сива мишчица, която не смее даже да изцърка пред Тулупа, безгласна, безлична, бездарна, некадърна, HAГЛA ГЕРБАДЖИЙСКА УФСЪ! ОСТАВКА!!!
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 211Министър председателя всъщност преводач ли е, че нещо не разбирам защо това е проблем?
174
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Едно момиче протестирало, защото ББ не можел да каже името си на английски. Боже, опази!!!"Да! Пази ни от Борисов.
173
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНОНИМЕНФандъкова е абсолютно права. Най вече София се напълни с прости хоракато започнеш със селянката Импексова, Фигуранта и селянката, за която го ожениха... Гладни за власт комплексари.