Не хранете животните! Посетител в зоопарка не послуша и пострада мечка

Лиам е получила хранително разстройство, била е в болница
Обновена: 19 авг 2020 20:14 | 19 авг 2020 11:18, Камелия Цветанова
42
Не хранете животните! Посетител в зоопарка не послуша и пострада мечка
Снимка: Pixabay

Една от мечките в столичния зоопарк пострада и се озова в болница заради подхвърлена храна от посетители.
Бърнестата мечка Лиам е била нахранена въпреки предупрежденията. Тя е един от 10-те екземпляра, които се намират в европейски зоопаркове.

Пред bTV екологът към зоологическата градина Катя Зарева обясни, че животното почувствало неразположение преди 3 седмици.

Мечката е била транспортирана до клиника, като е било установено, че проблемът е храносмилателен. По думите ѝ бърнестите мечки имат специфична диета, а системното подхвърляне на храна от посетителите е проблем за животните. Зарева подчерта, че мечката е чувствителна към въглехидрати и човешката храна е вредна за нея. От миналата година се води информационна кампания да не се хранят животните.

Според Зарева често посетителите не осъзнават каква вреда причиняват. Тя обясни, че някои дори си носят специално подготвена храна – моркови, ябълки, хляб. По думите ѝ това нарушава порциона на животните, както и поведението им.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 ХАХА да! Те ше разберат повече ! :D
17
11
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ЧовекАми не спазваме правила, щоот много от тях са писани от "калинки" и "криминалинки" !!!*** правила никой не обича да спазва !!!А това да хранищ животните си идва спонтанно, щоот всеки е хранил улично коте или куче като малък, а акокато по-голям не е разбрал, че дивите животни са по-различни, си е негов проблем, който прехвърля и на дивите животни и техните гледачи !!!Най-добре го е написал 4 - с добри обяснения !
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля,че на входа на всеки зоопарк пише:"Не хранете животните".Но това не значи нищо за българина.За българина е важно да си направи кефа, пък на животното - майната му. НИЕ нали сме живи?
15
0
 
16
 
! Отговори
Хах преди 3 години
В европейските държави по зоопарковете има специални машини за подходяща храна. Човек може да си купи и да нахрани животните.
14
2
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Всеки организъм исисква различна храна!Пандите например ядът само суров бамбук и ако и се даде някаква друга храна може да получи стомашно неразположение дори натравяне!Това не значи, че нашите храни са фрашкани с ГМО!
13
2
 
4
 
! Отговори
Човек преди 3 години
До 11: Хахаха! Евала, човече, за остроумния коментар! То наистина много животни у нас са по- умни от двукраките обитатели на тази територия...
12
2
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Правете си сметката какви храни се произвеждат и какво ядете. Химия, ГМО, отпадъци, пластмаси и рециклирани пълнители. А да и пестицидите на мултикорпорациите.Това е категорично спекулация!Как е възможно на зебра да дадеш бонбон (примерно) след като той не и влиза в менюто в природата? !
11
3
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Ами на входа на зоопарка продавайте подходяща храна за всяко животно! Хем допълнителен приход, хем облекчаване разходите за храна, хем един вид атракция, хем сити животни!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Табелите трябва да се слагат вътре при животните "Не яжте подхвърлената храна".
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГостА какви имена се дават на животните? Твойте кучета сигурно всички са се казвали "Шаро"
8
2
 
19
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Българи юнаци! Не се научихме да спазваме всякаквите правила(които са за наше добро) и това си е! Като пише " Не хранете животните!" значи точно това. Няма нужда подробно с дълъг ферман да се обяснява на многоумния. Просто трябва да се изпълнява без много философстване. Така поне е по нормалните и цивилизовани страни. Дано животното се оправи!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тодороваЯвно г-цата/г-жата не си е пила хапчетата..
6
20
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Простотия е, че е нахранил мечката, но още по- голяма глупост и простотия е да се дава човешко име ( каквото и да е то) на животно.
5
2
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Да им се обясни?! Моля?! После защо на инструкциите за телефона има "Моля, не го сушете в микровълновата".... Ей за такива "мислещи", които са спали между 1 и 12 клас
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората дават храна щото си мислят,че правят добро. Просто да сложат табела на която пише не само Не хранете животните,а да пише Не хранете животните,защото ядат специална храна ..бля бля. Да се обясни подробно защо и ще спрат да ги хранят.
3
6
 
15
 
! Отговори
тодорова преди 3 години
Наскоро ходих в Зоологическата градина и видях една тъжна гледка. Празни клетки, мръсни клетки, зеленясала вода на водоплаващите, липса на сянка за животните, избуяла трева дори в клетките с животни.... Всички посетители виждат това, не само аз. При моето посещение мечката изглеждаше доста тъжна. Вероятно човекът, дал ѝ храна, е сметнал че е гладна. Едва ли е искал да ѝ причини неразположение. Работещите там да помислят за радикални промени.
2
1
 
5
 
! Отговори
ЛИАМ ЖЕНСКИ ЛИ Е? преди 3 години
М?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морковите и хляба не са ли въглехидрати??!!