След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги

Движението в районите на барикадите остава блокирано
Обновена: 19 авг 2020 08:14 | 19 авг 2020 08:10, Анисия Иванова
414
След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Известни проблеми е създала на демонстрантите снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл."Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно, съобщава БНР.

Снощи беше 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор. По информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие към този час, обстановката остава спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По другите сайтове излязоха имената на наркоманите които малтретираха докторката и децата и. Дрогаджии от агитките. "Наши момчета" за 70 лв. на ден. И двамата наркозависими. Това е цвета на радевите шпицкоманди.
280
15
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Кой точно ще застъпи така, че да няма вакум?--------В Конституцията пише кой - Президентът.
279
13
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Все пак не отговори на въпроса - кой ще дойде след ББ? Нормален, образован... -------Защо трябва да идва нормален и образован?Боко Тиквата нормален и образован ли е?
278
0
 
17
 
! Отговори
До 283 преди 3 години
Все пак не отговори на въпроса - кой ще дойде след ББ? Нормален, образован... това не е отговор. Кой точно ще застъпи така, че да няма вакум? Това е важен въпрос, на който не искате да дадете отговор! Налага се впечатлението, че разни несъстояли се политици, олигарси в изгнание и президентски съветници на служба в кгб ще се наместят със служебно правителство и тогава, впоследствие на изборите и най-честния и образован незнаен тип да дойде от хоризонта на бял кон, завоят ще е направен! Без народа да има думата!
277
13
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
ГЕРБ управляват не от 10 години, а от по-малко от 6 години и то не самостоятелно, а в широка, безпринципна коалиция от путинисти, расисти, фалшиво ВМРО, И то след като си посипваха главите с пясък и се кълняха, че са си взели бележка и повече няма да водят антинародна политика и повече няма да бъдат нагли и арогантни. В момента на власт не е ГЕРБ, а коалиционен турлюгювеч от гешефтари и авантаджии, който краде европари и работи за налагане на диктатура на изкуфяващия старец Борисов.
276
0
 
18
 
! Отговори
Ганди64 преди 3 години
Драги родоллюбиви българи от палатките, гордоста на Руменчо фигуранта ,запчвайте да събирате и цепите дърва за зимата че идва скоро
275
0
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
До АнонименТо ако гласувата от раз толкова мъртви души, Борисов на изборите щеше да извади 51% гласове, а не около 30% :)
274
0
 
12
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
Още един хубав порой и застудяване и ще се разкарат - все пак пневмония ще треа да лекуват.
273
0
 
12
 
! Отговори
Примиер преди 3 години
Правителството ще построи постоянен лагер за протестиращите, за да имат подходящи, човешки, условия - като в белите държави. Предвижда се лагерът да има всички удобства - ток, топла вода, канализация с оглед очакваната продължителност на протестите. Ще бъде осигурена денонощна охрана срещу провокатори и заблудени шофьорки.
272
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма партия, която да е имала 3 последователни правителства - само ГЕРБ постигат това!Как ?-------Никак.Просто ГЕРБ не са имали три последователни правителства.Имат три провалени мандата, въпреки милиардите, които им на лива бездетната комсомолка Меркел.
271
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата--------Преценката на мечещия като коза, още неженен за танцьорката си на пилон, по отношение на това кое е и кое не е престъпление, е известна. 18 обвинения, нито едно от които не се признава от независим съд - това е достатъчен атестат за психологичния му статус.
270
1
 
13
 
! Отговори
До сата нато преди 3 години
ГЕРБ управлява от десет години , а комунистите правят палаткови лагери на пътя и замерят полицията с домати и яйца ..........
269
13
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Няма партия, която да е имала 3 последователни правителства - само ГЕРБ постигат това!Как ?-------Никак.Просто ГЕРБ не са имали три последователни правителства. Имат три провалени мандата, въпреки милиардите, които им на лива бездетната комсомолка Меркел.
268
0
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
До Анонимен 283Ами супер, приемам предложението ти!! :) Знам английски и още един западен език. Двете ми дъщери и сина ми са с перфектен английски. Никой от нас никога не е бил съден, осъждан или регистриран за каквото и да е било:) Та значи , договорихме се: Аз премиер, сина министър на икономиката, за дъщерите образованието и културата. За другите министерства нямам претенции:)) ОК?? Ххахххаахахаха!
267
1
 
18
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Не е проблем,че палатките не са в строя.Проблем е, че тези които са в палатките не са в строя. Как може да има хора които се опитват да защитават дори тези вандали /***/ които нападнаха майката с децата и потрошиха автобила и пред погледите на децата и всички присъстващи на това място. Това може да се случи само в държава с освирепял и глупав народ. Това е мили хора истината.
266
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и времето е против Вас.Разкарайте се платени протестари.Догодина на изборите гласувайте, спечелете вота на хората и управлявайте с когото си искате!Сега освен да пречите и се молите някой да Ви набие за да се оплаквате, друго явно няма какво да свършите. П.С Парите дето Ви ги обещаха - ще ги вземете друг път.
265
0
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
Как ги закрепват тия палатки по асфалта?
264
1
 
8
 
! Отговори
ХА СТИГА ЛЪЖИ! преди 3 години
276- СТИГА С ТИЯ МЪРТВИ ДУШИ- НА СТРАНИЦАТА НА ВСЯКА ОБЩИНА ИМА "СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА ОТ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ЗА ИЗБОРИ..."ТИЯ СПИСЪЦИ СЕ ПОЯВЯВАТ НА ВСЕКИ ОБЩИНСКИ САЙТ ПРЕДИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ.
263
0
 
19
 
! Отговори
Ето кой е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
262
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** протестъри- Европа отдавна знае какви сте, затова не казва нищо. Продажни пияници и дрогери- това е.