След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги

Движението в районите на барикадите остава блокирано
Обновена: 19 авг 2020 08:14 | 19 авг 2020 08:10, Анисия Иванова
414
След бурята в София: Палатки на протеста хвръкнаха във въздуха, поправят ги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Известни проблеми е създала на демонстрантите снощната буря, в резултат на която няколко палатки на пл."Независимост" и пред Ректората са полетели във въздуха, но положението бързо е било овладяно, съобщава БНР.

Снощи беше 42-ия ден от протестите срещу правителството и главния прокурор. По информация от протестиращи от трите блокади в столицата на пл."Независимост", Ректората на СУ и Орлов мост нощта е преминала спокойно, без напрежение и без провокации.

Леките поражения от бурята се виждат на Орлов мост, където няколко палатки са извън строя, но в рамките на деня ще бъдат възстановени, увери един от протестиращите.

Всички протестиращи подчертаха, че нито бурите, нито хората в нетрезво състояние, които се опитват понякога да влизат в пререкания с тях, включително и през изминалата нощ, както е станало на Ректората, не са в състояние да разколебаят техните искания за оставка на правителството и на главния прокурор, а протестиращите пред СУ дори се похвалиха, че снощи, в самия разгар на бурята, са отпразнували 20-ия рожден ден на студентка по румънска филология в Алма матер, която е участник в протестите.

Движението в районите на барикадите остава по традиция блокирано, не се забелязва засилено полицейско присъствие към този час, обстановката остава спокойна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава новина за санкций от Европа за България. Това е фейк от насрания Бабикян
260
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам протестърите, защото вече са само пияници и наркомани. Не харесвам и ГЕРБ, но с оглед разкола който се опитва да вкара Радев в държавата- спокойно ще заявя- на следващите избори ще гласувам за ГЕРБ, а на следващите президентски срещу Радев за който и да е- ще бъде 10000 пъти по-добър от него. Съжалявам нови десни партии- заради хора ката Христо Иванов и компания ме изгубихте
259
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата новина от днес е че cлед час ще се проведе Извънредно Заседание на Европейския Съюз, където ще се обсъжда прилагане на санкции срещу отговорното за изборни измами управляващото ПРАВИТЕЛСТВО на ГЕРБ -(Костинбродската афера, купуването на *** гласове, мъртви души в избирателните списаци, подправяне на изборни резултати и много др. подобни. Също така ще се разгледа и насилието над Протестиращи Граждани - Случеят с БИТИЯТ СТУДЕНТ правист.Очаква се утре лидерите на ЕС изрично да изискат ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА на Борисов и неговото правителство.В противен случай ще бъдат наложени соле
258
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 283Готов си. Отговора ти показва, че в най-добрия случай нямаш никаква идея. В най-лошия работиш за БСП. То в твоя случай и в най-добрия работиш за БСП дори ако не го разбираш.Свободен си.
257
13
 
0
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
"онези" житейски неудачници---------Е, не може всички да са назначени из дебрите на герберската администрация, за да си клатят краката и да пеят "Цъфнал герб".
256
0
 
20
 
! Отговори
Митев преди 3 години
До Анонимен И аз се отвращавам БЕЗПЛАТНО от Радев !!!
255
1
 
16
 
! Отговори
Митев преди 3 години
До Анонимен Не се страхуваме от Русия! Презираме я!!!
254
0
 
13
 
! Отговори
Gabi преди 3 години
БОЙКО Е НОМЕР 1 СТАМБОЛОВ 2 АБЕ МНОГО БАБАКЯНОВЦИ МНОГО РОДА ВСЕКИ ВТОРИ НА ПРОТЕСТА АРМЕНЕЦ БАБАКЯН
253
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 276Всеки нормален човек с висше образование, знаещ поне английски и без престъпно минало. Кой ще дойде ще реши суверенът чрез избори. И не, не от ония "вашите" избори, на които за баце гласа си дават 200 000 мъртви души, 100 000 ромове и още толкова държавна администрация.
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май съвсем нямате за какво да пишете, че ни занимавате с такива глупости?
251
1
 
31
 
! Отговори
майка преди 3 години
Радев работи против народа. Аз съм майка и всяка вечер трябва да губя време за да заобикалям протестите като пребирам децата си. Това е безобразие. Защо го създаде бе Радев? Кой печели от това?
250
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа пита, къде му е Релсата !
249
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аз харесвам управлението на Бойко. По-добро няма за сега.
248
2
 
17
 
! Отговори
Я НЕ МИ ПРЕЧИ преди 3 години
272- ТАКА ИЗРАЗЯВАМ СВОЕТО ГРАЖДАНСКО ОТВРАЩЕНИЕ ОТ РЕЗИЛ РАДЕВ И КОМПАНИЯТА МУ ОТ АЛКОХОЛИЗИРАНИ И НАДРУСАНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ- ТЕ СА ПО УЛИЦИТЕ АЗ ПЪК ПОКАЗВАМ СВОЯТА ПОГНУСА ЕТО ТАКА...А СЕГА СИ ИЗБЕРИ И ЕДНА ЛЮТА БЪЛГАРСКА ПОПЪРЖНЯ...ТОВА ПОСЛЕДНОТО Е ЗА ДА СМЕ РЕЛЕВАНТНИ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА НАЙ ГОЛЕМИЯТ БГ РЕЗИЛ РАДЕВ.
247
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранта седи на сухичко и пие винце, а гаргите грачат под дъжда и се свиват с две лаещи кабепчета и вкиснала бира
246
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 264/266На такива като теб с един въпрос им свалям маската.Готов ли си?Ето го и въпроса:След като свалите Борисов, кой е политическия субект, който ще дойде като негова алтернатива?
245
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва не посреща провалени АГЕНТИ! Нито послушни диктатори изгонени от страната си!ИЗПОЛЗВАНИ И УНИЩОЖЕНИ-историята учи,за пример ВОЖДА И УЧИТЕЛ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ? ПРЕДАДЕ БГ ПОД РУСКИ БОТУШ, ОТКАЗВА СЕ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ, ИЗБИВА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА ,ПРАВИ КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ,СИТОАЦИЯТА Е НЕОБРАТИМА и ненадейно умира
244
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечерта от 21:00ч до Румънското посолство отново ще има регистриран протест против блолирането на пътищата от черепчетата. Заповядайте!
243
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гумен Крадев Галошев Грипенов - Оставка и затвор за предизвикване на разцепление на народа!
242
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
266- КАК СМЕЕШ ДА НЕ ХАРЕСВАШ РУСИЯ- В БЪЛГАРИЯ НЕНАВИЖДАМЕ ТИЯ ДЕТО МРАЗЯТ И СЕ СТРАХУВАТ ОТ РУСИЯ- НАРИЧАТ ГИ РУСОФОБИ- НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ РУСИЯ.