Пречи или помага новата дига пред метрото в София?

Идеята е да влиза по-малко вода при силни дъждове
Обновена: 20 авг 2020 09:14 | 20 авг 2020 09:00, Ния Христова
49
Пречи или помага новата дига пред метрото в София?
Снимка: БГНЕС
Ново допълнително съоръжение, което трябва да пази от наводнение подстъпите към входа на някои метростанции в София, предизвика дискусии в социалните мрежи. Някои от коментарите изразяват недоволство, а при други се изтъква полезността на подобно конструктивно решение.
 
"Идеята е при интензивни дъждове, каквито има през последните две години, във входовете на метрото да влиза по-малко вода", заяви инж. д-р Ангел Джоргов, който е член на Съвета на директорите на "Метрополитен" ЕАД, пред Нова ТВ.
 
"Всички наши входове са снабдени с линейни отводнители с подходящи размери. Въпреки това обаче през последните години се наблюдават катаклизми", коментира той.
 
Според него такива преградни съоръжения ще бъдат изградени на всички метростанции, на които има сериозни проблеми през последните години.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
4
 
! Отговори
само западна техника преди 3 години
Метрото ни е строено по руски проект с руски влакчета и шеф е русофила Братоев учил в Москва и затова се наводнява. В азитската *** е нормално това, те там живеят в блата и са тънали до шия в кал.
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Входовете на метрото у нас са като дупки на лалугер. Защо станциите на метрото в руските градове не се наводняват? Защото руснаците не са пинтии и над входа на всяка една метростанция са изградили малък, красив и с различен от другите дизайн дворец.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва метро требе да се затвори, щото се наводнява и че се издавиме. Едно време бабите ни да не би се с метро да патували!
22
7
 
11
 
! Отговори
здраве преди 3 години
Работех в болница до метростанция.Редовно идваха в рентгена потрошени от хлъзгавите плочки..Сега ще се препъват-малко са височки.За хората с проблеми в краката ще им е по .трудно.Дали затова се увеличава персонала на Бърза помощ? Не само за ковид,но и за многото станции на метрото.А ще направят ли някоя скъпа тоалетна поне на една станция?
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от коментарите изразяват недоволство, а при други се изтъква полезността на подобно конструктивно решение.===Хаха, за пръв път чувам, че втората категория от коментари изобщо съществувала. Не видях нито един съгласен с тази теза дотук, след два дни, в които темата се върти в нета :) Днес.бг отново помага на властимащите, без да иска..
20
4
 
4
 
! Отговори
Cartman преди 3 години
Прав си затова подкрепям недовлството! Именно заради нея съм седнал да пиша коментари в нета, за нейното благо не за друго. Дали пък това време прекарано в борба с вятърни мелници нямаше да е по-добре да го прекарам, като ида да видя баба си? Нееее! Аз ще се боря със стъпалата за нея!
19
3
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Всичките тези които ги изброи да си изгорят дипломите. Ходил съм в 28 държави и никъде не съм виждал такава глупост. После се чудим защо сме зле, ей затова защото тука неможеш да разчиташ на специалист, само като се огледаш и ти става ясно, всичко е на парче, на кръпки недомислено. В една Варшава като се огледаш и виждаш че хората мислят. Тука 10 подписа на разни допотопняци и накрая вместо мерцедес жигула, толкова си можем. На инженерите обаче не им е гот като доктора разбира колкото тях и закъ
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам, са мраморни плочки, които при дъжд или лед стават хлъзгави. А не са предвидили да се хванеш за нещо, освен кошчетата за ***. Като се подхлъзнеш - и надолу с главата по стълбището.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига заяждания и протестърска злоба бе хора! Това съкращава живота! Откъде изпълзя тази озлобена ***? Толкова усилия в злобата! Ако тия усилия се вложат на работното място!! Ех мечти!
16
4
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Решението е добро , само загражденията да бяха по ниски.
15
10
 
9
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До CartmanНай обичам такива отворковци като теб. Утре баба ти като се спъне и се пребие по стълбите на тая идиотщина друга песен ще запееш
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Уредихме разкриването на нови работни места в Спешна помощ и Пирогов."- каза по този повод г-жа Фъндъкова.
13
5
 
12
 
! Отговори
Cartman преди 3 години
Ето това е новина, като я прочетох и ми стана едно тягостно как милите хора ще трябва да вземат едно стъпало повече. Ами ако се разсеят и паднат? Вярно след това стъпало има още стъпала, на които могат да паднат ако са разсеяни, но все пак... Всъщност толкова рискове крие ежедневието на столичани не е ли най-добре държавата да зачисли личен асистент на всеки, който да ги държи за ръчичка да не се спънат ходейки из улиците? Защо тази новина не е водеща, какво ни занимавате с други глупости?
12
7
 
9
 
! Отговори
Мен преди 3 години
ахахахахах пак уникални глупости. Никъде по света няма подобно нещо.
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно е обсъждането на инженерни решения по медии от лаици.Това се превръща в болест на модерното медийно ориентирано мислене на посредствени консуматори. Този вид проблеми не са за по медии. Има проектанти, надзори, контроли и пр. Притеснения и жалби мотивирани в съответните институции.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5, това ли според теб е най-доброто решение... и може ли да има по-глупаво решение.Това е въпроса...Щото за подлеза добре... но като идеш на лекар ще е кофти ако се вземат такива решения..Не може на акито да викаме торта, без значение колко сме гладни...В крайна сметка ние ще го ядем..
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно решение.Браво.
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бананова република в пълния си блясък. България няма шанс в новия век
7
1
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До Анонимен 3 Покривчето няма да спре навлизането на водата.Идеята ти не важи.
6
8
 
11
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Пълна аматьорщина! Тези хора чували ли са за монтажни елементи? В София така вали между май и юли. На застрашените подлези може да се монтират и да останат само в този период и след това да ги демонтират. Много калинки се навъдиха напоследък в тази община.