Фандъкова за протестите: Организаторите им търсят провокации

"Блокадите не затрудняват политици и олигарси, те не са тролеите"
26 авг 2020 18:00, Анисия Иванова
117
Фандъкова за протестите: Организаторите им търсят провокации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Блокадите на кръстовища не затрудняват политиците и олигарсите. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод протестите в София и ограниченията на движението.

Тя изрази притеснение, че когато към блокадите се добавят ремонтите в града и усложнения септемврийски трафик – ще има големи проблеми с придвижването през следващите месеци.

По думите ѝ в София винаги са се провеждали голям брой протести, а тя е кмет, който гарантира правото и свободата на изявяване на граждани.

"Повече от 45 дни организаторите отказват да спазват закона, при това с призиви за върховенство на закона. Това за мен е липса на желание за носене на отговорност. В този смисъл, наистина се надявам, че хората ще разберат, че блокирането на кръстовищата затруднява хората, а не политиците. Политиците и олигарсите не се возят в тролея“, посочи столичният кмет.

Фандъкова коментира, че организаторите имат други цели, както и че те търсят провокации и насилие, защото единственият вариант за премахване на блокадите е чрез използване на прекомерна сила от страна на полицията. Тя посочи, че от администрацията ѝ търсят постоянно диалог с протестиращите, за да може поне градският транспорт да се движи свободно.

Тя добави, че протестът се е превърнал от антиправителствен в протест срещу хората. Столичният кмет уточни, че в общината и МВР има редица сигнали от граждани срещу блокадите.

На въпрос дали кабинетът би подал оставка, тя отговори, че хората не очакват едни лица да бъдат сменени с други. Относно планираният протест при откриването на третия лъч на метрото, Фандъкова каза, че това е грозна провокация, защото така се показва неуважение към хората, които са допринесли за създаването му.

Столичният кмет посочи, че са предвидени 65 млн. лв. за строителството на нови детски градини и училища. Тя допълни, че очаква от районните кметове предложения за терени.

„София се развива, непрекъснато се създават млади семейства, раждат се деца и ние сме длъжни да продължим с тези инвестиции. След няколко дни е първото есенно класиране, има 3000 допълнителни места – моята цел е за всички деца между 3 и 6 години да има места“, допълни Фандъкова.

Кметът на града определи като манипулация информацията на „Спаси София“, че Столичната община е платила близо 300 хил. лв. за обществена тоалетна. Тя беше категорична, че няма такава цена, а въпросното съоръжение струва 104 хил. лв
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
МЕХАНИК преди 3 години
Виж сега, " мила" ми Йорданке. Вместо да мрънкаш с ПОЛОВИН уста това, което ВСИЧКИ знаем- че тия свинкщини са НЕЗАКОННИ и сто хайвана пречат на два милиона- свърши си работата, ***! ОПРАЗНЕТЕ КРЪСТОВИЩАТА И ВЪЗСТАНОВЕТЕ ПРАВАТА НА ВСИЧКИ ДРУГИ ХОРА! Или и на тебе Черепа ти плаща???До админа на сайта: вчера ми изтрихте два коментара. Ако изтриете и този- значи наистина в тая страна свобода на мнението НЯМА.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно когато Държавата тръгна на горе и успява да се справи с икономиката се намесиха Русия и КГБ да ни смачкат. Някой да не си мисли , че тази свинщина е по силите на т.н. отровно трио , не това е организирано от Руснаците и платено от Божков-черепа. Как ще завърши ли, ами при всички случаи зле за народа и добре за някои олигарси, независимо кои. Сметката винаги накрая се плаща от обикновенните хора.
86
6
 
4
 
! Отговори
зузу преди 3 години
Айде и ти подавай оставка.Мрънкаща послушница.
85
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова кога ще дава оставка?Защо няма палатки пред СО?
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега ако беше нормална държава, да е дала всички подстрекатели за нарушаване на обществения ред на съд, и гламавите които им се връзват също.Това не е демокрация да търпиш да се хвърля храна по улиците и то в много големи количества. Това не се търпи - докарваш два три тира, наторварваш ги и под строй на полето на събират реколтата.
83
2
 
7
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
"Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста (разбирай Платеното трио)" ... "Гешев ще го направиме фигурант като Президента"
82
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йорданке, бкп те зове
81
5
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не е нужно да търсиш провокации, когато газиш до колене в безобразия.
80
9
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
A mi ko....da go duhasch na Boiko.
79
7
 
9
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Недей само да им говориш, а хващай метлата Йорданкееее.. !
78
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез хора с протестите взеха бая да издишат!Като им гледам безсмислените изказвания, страх ме хваща да не вземе Бойко да каже, аре стига и да си тръгне! Ако подаде оставка незнам какво ни очаква!!!
77
16
 
5
 
! Отговори
Мустафа преди 3 години
Ало Фандъкова научи се да режеш ленти, днес като та гледах ми стана жал за теб, само как ги режеш,ами научи се от Боко,той умее,а може и уроци да изнесе за построяването ,а за разрухата да не говорим.
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кой народ си напълни шкафчето ББ?Черепа пари на държавата не е давал,черепчетата още по-малко.
75
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме го избрали Борисов да си пълни шкафчето с крадени от народа пари...Мутри вън!...
74
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началото съм на протестите. С изключение на 10 дни, когато със спечелените пари ядох и пих на Сънито. То не ,че и на кръстовищата нямаше безплатна бира и кебабчета и безплатен sex, но просто да сменя обстановката. Сега пак съм на кръстовищата и събирам пари за Пампорово.
73
7
 
22
 
! Отговори
до българин преди 3 години
Ами редовните нови избори ще са март месец.Имаш ги. Последните избори бяха организирани от служебното правителство на Радев преди 4 години.ГЕРБ ГИ СПЕЧЕЛИ.Успокой се земи си хапчето и без нерви.
72
22
 
9
 
! Отговори
Фандък преди 3 години
Един безплатен съвет от мен.Спри да се занимаваш с протестите, обърни внимание на лойко.Гледай какво му се случва и чакай и на тебе същото.Не си мечтай за сериозна подкрепа, освен от единици босиляци.Скоро ще станете пенсионерска партия.
71
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 81 Протестърите както ги нарече.Просто подържат огъня до 2 септември!-:) Дупедавците почиват нали? А ние да викаме пред празна сграда? Бе вие съвсем за *** ни взехте а? Чао до 2 септември!-:) СУТРИНТА!-:;)
70
17
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 80 Този път Наистина ще ги спечелим! Стига да не са " организирани и проведени " От групировката ГЕРБ и лично от ЦК на БКП с вожд д-р Борисов! Хората за това протестират! Искат НОВИ ИЗБОРИ! Които НЕ ГЕРБ да ОРГАНИЗИРА и ПРОВЕДЕ! Толкова ли е сложно да го разберете? Иначе се превръщаме като в Украйна.Един провежда изборите.И винаги и Само той ги " печели"! Ами стига вече! Да се събудим а?!-:) ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!-:)
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинПроекта на метрото е от 72-а.До 89-а имаше направен един тунел в люлин и то благодарение на виетнамците.Така че, НЕ. Ако бяха на власт ***, днесевентуално щеше да се открива първата отсечка. Помниш ли? от Люлин до Света Неделя.Аре сега пускай ВПН-а да цъкаш минуси, че да си изкараш надницата.