Пътниците в градския електротранспорт в София - наполовина

Превозените товари обаче се увеличават
Обновена: 28 авг 2020 18:41 | 28 авг 2020 18:21, Камелия Цветанова
26
Пътниците в градския електротранспорт в София - наполовина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През периода април - юни 2020 г. предприятията от градския електротранспорт (трамваен, тролейбусен и метро) общо са превозили 34 221.0 хил. пътници, или с 51.6 на сто по-малко спрямо същия период на 2019 година, показват предварителни данни на Националния статистически институт.

Извършената работа също намалява и достига 159.3 млн. пътниккилометра, като спад е отчетен във всички видове градски електротранспорт.

Броят на превозените пътници от сухопътния транспорт през второто тримесечие на 2020 г. е 63 221.1 хил., или с 45 на сто по-малко спрямо същия период на предходната година. Спад е отчетен както при вътрешните, така и при международните превози. Същевременно и извършената работа намалява с 63.4 на сто и достига 1 142.9 млн. пътниккилометра, което се дължи на по-малкия брой превозени пътници от железопътния и автобусния транспорт.

По предварителни сезонни данни през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение с предходното тримесечие се наблюдава увеличение на превозените товари от товарния транспорт с 8.4 на сто, докато извършената работа отбелязва спад с 1.3 на сто.

Превозените пътници и извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) намаляват спрямо първото тримесечие на 2020 г. съответно с 44.1 и 49.2 на сто.

По предварителни данни през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение със съответното тримесечие на 2019 г. превозените товари и извършената работа от товарния сухопътен и воден транспорт се увеличават съответно с 6.1 и 0.2 на сто. Спад е отчетен както при превозените пътници, така и при извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт).

През второто тримесечие на 2020 г. превозените товари от сухопътния транспорт са 25 126.7 хил. т, или с 6.4 на сто повече спрямо второто тримесечие на 2019 г. , което основно се дължи на автомобилния и железопътния транспорт. Извършената работа също се увеличава с 0.5 на сто спрямо съответното тримесечие на 2019 г. и достига 6 761.3 млн. ткм. При вътрешните превози е регистриран спад от 5.9 на сто, докато международните се увеличават с 3 на сто.

Превозените товари от речния и морския транспорт, които през второто тримесечие на 2020 г. са извършвали само международни превози, намаляват с 3.1 на сто спрямо второто тримесечие на 2019 г. в резултат на по-малкото количество превозени товари от морския транспорт. Извършената работа e със 17.4 млн. ткм, или с 6.1 на сто по-малко спрямо съответния период на 2019 г., като спад е регистриран както при морския (29.7 на сто), така и при речния транспорт (1.7 на сто).

През второто тримесечие на 2020 г. при водния пътнически транспорт се наблюдава спад както на превозените пътници, така и на извършената работа съответно с 10.5 хил. пътници и 1 017.0 хил. пътниккилометра. Намалението се дължи на по-малкия брой превозени пътници от речния и морския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
11
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
ТАКА Е ПРЕЗ ГЕРБ-УПРАВЛЕНИЕТО. ДНЕС - НАПОЛОВИНА, УТРЕ - НА ЕДНА ТРЕТА. НЕ МОГАТ НЕГРАМОТНИ МУТРИ ДА УПРАВЛЯВАТ НИ СТОЛИЦА, НИ ДЪРЖАВА...МУТРИТЕ - ВЪН !И МУТРЕСИТЕ СЪЩО !
18
5
 
2
 
! Отговори
мхм преди 3 години
вдигнете цената на билета на 5 лева , ще се возят повече :)
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НормалноНе е само това. Няма ги тълпите баби и дядовци в метрото, трамваите и рейсовете, пенсионери, тръгнали и те не знаят накъде.
16
1
 
8
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Къде покрай паниката която се създаде, къде покрай неудобството да носим маски много хора се качиха във личните си автомобили.Тази измислена пандемия от корона вирус има негативен ефект над климата.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво метро какви 5 лева, корона да ви говори нещо?
14
1
 
12
 
! Отговори
we преди 3 години
В Япония, ако пътуваш за работа с кола - нещо не си в ред, тук се смята обратното - суета - да не би да си помислят, че не сме баровци???
13
3
 
6
 
! Отговори
нямаме пари преди 3 години
за билетче
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава която умишлено унищожава железопътния транспорт е обречена на вечна мизерия. Бойко Борисов направи точно това. Кой нормален чужд инвеститор ще направи голям завод в България когато няма адекватен начин да изкарва продукцията. В какво състояние са товарните превози и изобщо състоянието на трасетата, релсите и тн. Банкярския корумпиран cмешник си мисли че той като е про3 значи и другите са про3ти и трябва да му вярват на нелепостите дето ръси по телевизиите.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво метро и какъв градски транспорт ви блъскат в главата. Има цели щати в Америка без градски транспорт. Защо ли? Защото всеки има кола. Когато имаш насреща хора, които искат лансиране на петрола, ще получиш лансиране на автомобила на петрол.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърлям ръкавицата към всички червени (които искат наготово демек) - да ми напишат есе на тема защо инфраструктурата и транспорта са от жизнена важност за всяка една развиваща се икономика, след това да не забравят да напомнят колко *** бил ББ.
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотно метро има София.Браво на строителите !"Откраднаха" парите на Куку, Пипи и Ян Бибиян, и лентяйте по кръстовищата !
8
6
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 5Хахахахахахах... Представям си те каква сдухана пенсия си, прегърбена зад волана на някаква допотопна Лада. Аз такава от години не съм виждал. Явно твоята е единствена на село
7
14
 
16
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Мачкай, Бойко! Нека злобеят превратаджиите.
6
18
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Никой не може да ми забрани да обичам президента Радев. Чакаме с нетърпение нефовия нов документ за излизане от кризата. Само на него разчитаме да ни спаси.
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоа радеф,бе.Защо боко не отиде днес в брюксел е по-интересно.Като се има предвид,че го защитеват със зъби и нокти,предполагам,че са му казали да се сниши за известно време.
4
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на гербаджийско метро няма да се кача. Карам си ладата вече трийсе и две години и уважавам само Радев, Лукашенко и Путин. Да живее Русия, долу НАТО и ЕС.
3
12
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Радев не обещава, той директно си приписва чужди заслуги, като нпаример справянето с корона кризата и намаляването на цената на газта. То като нямаш твои заслуги какво да правиш, а и една лъжа като я наспамиш 1000 пъти и зомбитата в интернет вече ти вярват.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем не ти е хубаво, че до теб няма метро, хем ти е хубаво, че дори и да има няма да искаш да се качиш.
1
6
 
11
 
! Отговори
Емил от Льонеберя преди 3 години
До Анонимен 1Не съм чул за такова обещание, най-вероятно лично ти го е обещал!