34 с обвинения за безредиците в София, повечето за хулиганство

Трима са ранили полицаи, според държавното обвинение
113
34 с обвинения за безредиците в София, повечето за хулиганство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

34 души са с обвинения заради безредиците по време на антиправителствените протести в София.

Още по темата
От тях 30 са обвинени за хулиганство, което включва хвърляне на различни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета към служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи.

Трима са обвинени за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, а един човек - за закана за убийство, съобщиха от прокуратурата.

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа. Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийския районен съд за постоянното им задържане в ареста.

На останалите обвиняеми е определена мярка парична гаранция или подписка. Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в Районния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
1
 
! Отговори
? преди 3 години
До Пижо"МВР използва химическо оръжие с неизвестен състав срещу деца, жени, старци, инвалиди още ....."Нали бяха Умни, Млади и Красиви? Сега какво излезе? Умните, младите и красивите , са се скрили, а са изпратили деца, жени, старци, инвалиди срещу полицията!
99
1
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Лютив спрей...! Защо не с парфюмче, в краен случай с одиколон "Тройний".
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УжасА аз гледах наяве, на площада, как повече от час замеряха полицаите с каквото им падне - павета, бутилки, бухалки, колове от палатки, бомбички. Бая *** видях на едно място видях.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До geriКои да пуснат? Тези 34 с криминалните обвинения ли? Усещаш ли се какви ги дрънкаш? Да пуснем и всички убийци, а? И те са безсилни срещу институциите - не им дават да убиват свободно. Що са екзалтирани ***.и се събирате на площада?
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до адв.ХаджигеновСтига фалшификати. Лютивия спрей не е забранен от никакъв закон. Продава се свободно, без разрешение и регистрация. Напръсканите директно, са били в непосредствена близост до веригата на полицаите. Невинни деца ли бяха това? Що за родители са тези, които са ги сложили там? Това с паветата (над 300 изкъртени и над 100 хвърлени по полицаите и жандармеристите) какво беше? Една седмица говорихте за революция, за смърт на този-онзи, бесилки поставихте - ред сълзи, ред сополи.
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дядо ПетърМалко ли ти се виждат, 34 души с криминални обвинения? Ако се бяха разшетали жандармеристите по площада, щеше да има и още. Изпокриха се като мишки когато тръгна полицейската верига.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПижоТова, което използува полицията е сълзотворен газ и лютив спрей. Не е забранен от никакви конвенции. Това, което си написал за употреба на нервнопаралитични газове е пълна дивотия или специално съчинен фейк, капан за наивници. Мизерно количество нервнопаралитичен газ и на тоя площад щеше да има стотици трупове, включително полицаи. Разкарай се, плондер.
93
1
 
3
 
! Отговори
geri преди 3 години
хулиганство ?!Народ, който е постоянно грабен, лъган и унижаван постъпва така от безсилие с/у институцийте !Пускайте хората ! Дръжте истинските виновници !
92
2
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
МВР използва химическо оръжие с неизвестен състав срещу деца, жени, старци, инвалиди още в ранните часове преди "Кървавата нощ". До този момент отказват да съобщят състава на нервнопаралитичното вещество. Едно обаче е сигурно - това е абсолютно забранено, както по българските, така и по международните закони!СЪД и ЗАТВОР за мутрата от Банкя, оня с Каскета, цялата мафия на ГЕРБ и коалиционните карикатури!СЪД и ЗАТВОР за министъра на вътрешните работи и отговорните за използването на химическо о
91
1
 
3
 
! Отговори
Напред с Европа преди 3 години
Хайде всички на шествие на 6 септември в София за мир и обединение, а не като Радев да разделя нацията.
90
3
 
4
 
! Отговори
9999 преди 3 години
Тази фашистка диктатура да се обяви за престъпна, както ида се забрани съществуването изобщо на ОПГ ГРОБ-СИК!
89
4
 
4
 
! Отговори
ДДД преди 3 години
Болшинството от полицаите са просто мутри с униформи. Комплексирани, простовати татуирани башибозуци!Жалко за истинските професионалисти.Работата на полицията е да пази и помага на хората, а не да ги бие, тероризира и да си избива комплексите в угода на един престъпник, който отдавна трябаше да е на топло.
88
4
 
1
 
! Отговори
до адв.Хаджигенов преди 3 години
А за оная простотия на полицаите и жандармеристите: употреба не на газообразен, а на течен лютив спрей, който е нестандартен и в него понеже е течен концентрацията на сълзотворната компонента е по-голяма и тя се разпространява не в летливо състояние, а се изстрелва под налягане кой ще отговаря? Г-да адвокати от протестиращите или техни симпатизанти,заемете се е този въпрос! Стигнете и до ЕП: нека в ЕП и ЕПр разберат с какво се пръскат протестиращите от службите на реда на ББ.
87
5
 
2
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
От 160 задържани според полицията, само 34 с обвинения!А кой ще се извини поне, за компенсации да не говорим, на останалите задържани?Да не би това да е вожда на разбойническата банда, укрил се в миша дупка щом стана малко по-напечено?Едва ли можем да очакваме това от хлъзгавото мекотело, правещо се на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ. Пък и от някой от гаулайтерите му също.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И полицаи и протестиращи не трябва да преминанават червената линия и да не забравят,че всички те са български граждани и живеем в една родина и трябва да си помагаме.Аз не съм срещу БСП,даже им желая успех,но протестите са ми ОТВРАТИТЕЛНИ,само агресия,заплахи,физически и психически тормоз,ковчези,бесилки!
85
3
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Гледах вьв тубата как бьлгарски полицаи ритат момиче на земята
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво , само че трябва да са 340 та дори и 3400 арестуваните !
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерени са взривни устроиства по палатките.Вие на това ,,хулиганство'' ли му викате??????? На всякъде по света това се нарича атентат и терор.
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тече някакъв необясним флирт на властта с тъй наречените протестиращи, за мен савандали и престъпници.......незаконно блокиране на кръстовища,поругаване на национални символи, хвърляне на камъни, дървета, бомбички, та чак и наличие на коктейл мoлотов...ранени полицаи....възпиране на полицията и жандармерията да си свършат работата!Докога, господа управляващи, обикновения българин ще бъде тормозен от шепа платени ***?!...или управлявайте или вкупом да поемаме към сибир!
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се,че и казаното от Бабикян,че някой полицай е имал бокс - е ПЪЛНА ЛЪЖА,измислена от отровното трио!Сега няма ли да осъдите за набеждаване срещу държавен служител?А за счупения прозорец на парламента от същите,кой ще плаща и ще бъде осъден за хулиганство?