Насилието на протеста – Радев пита, шефът на ДАНС и главсекът на МВР с отговори

Ивайло Иванов: Полицаите предотвратиха да има кръв!
Обновена: 4 сеп 2020 16:10 | 4 сеп 2020 15:50, Веселина Йорданова
771

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицаите се справиха перфектно и предотвратиха да има кръв. Да не бъркаме демокрацията с анархията. Както се регламентирани действията на полицаите, така са регламентирани и на протестиращите.

Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Още по темата
Държавният глава покани днес на среща него и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. На срещата беше и шефът на СДВР Георги Хаджиев.

В началото й Радев попита защо се е стигнало до насилие на протеста на 2 септември и поиска информация за действията на полицията.

Иванов подчерта на няколко пъти, че полицаите са провокирани, но са се справили по най-добрия начин със ситуацията. Той каза и че от МВР са питани доста повече защо търпят блокадите.

Прескартата не дава имунитет на никого. Уважавам тяхната професия, но това, че си журналист, не означава, че трябва да чупиш, да биеш полицаи и да извършваш престъпления, каза той по повод информацията за бити журналисти.

Никой не напада полицаите, но действията на полицията и на службата за сигурност е изключително важна за запазване на демокрацията, гражданския мир, облика на България в чужбина, подчерта президентът Румен Радев.

Радев заяви, че има насилие на полицията върху мирни невинни граждани и от провокатори върху полицията. Той попита защо толкова дълго са търпяни действията на провокаторите. Полицията много дълго издържа на тази бомбена атака. Можеше ли да се предотврати това с допуска на тези хора, попита президентът.

Заради водените досъдебни производства шефовете на служби спестиха конфиденциална информация.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че ако е имало информация за провокатори, те е щяло да бъдат неутрализирани. Той увери, че действията са изцяло по закон.

Филтровъчни пунктове няма как да има, защото ще последват обвинения, че ограничаваме правото на протест, заяви пък Ивайло Иванов.

Да, организирани са, организаторите на протестите всяка вечер призоваваха те да се "накървавят", че с мирни средства няма да стане, отговори той на въпрос на президента защо протестът на 2 септември се е различавал от тези предишните вечери.

Президентът заяви, че очаква синхрон от службите, защото тези провокации са били организирани и предварително да се неутрализират тези хора. По думите му от тези действия занапред ще зависи и дали ще бъдем "в руслото на демокрацията или ще тръгнем по някакъв друг път".

Осъждам насилието над полицаите, но категорично не съм съгласен полицаи да бият невинни български граждани. Това нанася сериозен удар върху моралните устои на обществото, посочи в заключение Румен Радев, като допълни, че очаква по-добра комуникация и откритост на действията на органите на реда към обществото.

По думите му тези, които са застрашавали живота на другите, трябва да бъдат издирени и наказани според закона. Същото било и за тези униформени, които са го нарушили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
596
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко пиратко
595
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е някакъв фосил,вкаменелост от комунистическата ера.Не вярвахме,че още има такива извратеняци.Кой знае на колко войничета е извадил душичката.
594
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И според зеления чорап какво е невинен гражданин?Хвърлят бомбички и са какви?
593
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на мъжете в униформа! Позор на подстрекателите(подстрекателя). Радев, как се чувстваш бе? Мен ме е срам заради теб! Не съм сигурен че разбираш какво значи това.
592
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Провокатор No.1 Радев пита как МВР се е справило с провокаторите?
591
5
 
28
 
! Отговори
е те това е преди 3 години
Летеца, що ли ми струваше ,че е като наакан!Типично за зелен чорап- фуражкаджия!Тоя няма ли кой да му каже да се погледне от страни,голяма излагация ,ти да плюеш по българските полицаи.
590
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И както не веднъж се е доказало, всичко що е комундeл за нищо не става. Евала на полицията за сдържаността им...която не е безкрайна. А можеха за пример да вземат от САЩ, или Франция и да им стопят лагерите на лекенцaта.
589
5
 
34
 
! Отговори
Браво, момчета! преди 3 години
Дори не искам да си представя как са се чувствали семействата им, когато са гледали в домовете си телевизия.Поздравления за здравите нерви, куража и професионализма на полицаи и жандармеристи и за достойното поведение днес на техните ръководители. Върнахте уважението ми към МВР.На пострадалите - скорошно възстановяване!Бъдете живи и здрави!
588
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста съм живял повече от половин век и не съм си помислил че имаме толкова смела полиция имах друго мнение взимам си думите назад поклон ще я бъди БЪЛГАРИЯ,
587
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО,БРАВО на главният секретар на мвр буквално срина гадев с аргументи,а гадев само как злобно гледаше и шикалкавеше!
586
3
 
30
 
! Отговори
Справедливост преди 3 години
Сетете се сами,Наричат го , ФИГУРАНТА,ГРИПЕНА,МЕТЕЖНИКА, ХАСКОВСКОТО МЕШЕ, КАУНА,РАЗИДЕНИТЕЛЯ,ВЪСТАННИКА,ВЕЧЕ И ПРЕДАТЕЛЯ ,ПРАТИЛ БРАТ СРЕЩУ БРАТА, ДА МУ ПРОСТИ БОГ ТОЙ Е НЕГОВОТО ИМЕ Е ...............ФФ
585
3
 
30
 
! Отговори
На лъжата преди 3 години
Краката са къси ,след като се излъгахме и гласувахме за неподготвен и лъжлив и фълшиФ човек, вчера вдига юмрук И КАЗВА ДА ГИ ИЗМЕТЕМ А ДНЕС ПОЛИЦИЯТА БИЛА ПРЕВИШИЛА ПРАВАТА СИ ,СРАМ И НАГЛОСТ!!!!!!!!
584
3
 
33
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Радев през цялата си президентска служба показва че е абсолютно неподготвен за президент но за това пък е на 100% наясно с армейските си привички да бъде послушен
583
2
 
27
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Долу Бсп! Импичмънт на Грипен Радефф !
582
1
 
24
 
! Отговори
От високо преди 3 години
Гледа той , умрука вдигна и , напред ,народе мой ,мутрите да изметем,държавата да усвоя и вас да поробя за да бъдете овце до вечни векове в полза на БСП.
581
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изгонят ББ да дойде Бкп ОВЧАРОВ ДА СКЛЮЧАТ ДОГОВОР ЗА НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ ДА ПОРЪЧА ОЩЕ 3 РЕАКТОРА ЗА АЕЦ, ДА ИЗГОНИМ ГЕШЕВ И БОРИС ВЕЛЧЕВ да се върне и ОЛИГАРСИ ДА ОТДЪХНАТ, РАДЕВ ДА СЕ УСПОКОИ, ЧЕ НЯМА ДА ГО СЪДЯТ
580
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл до безобразие. Държеше се, като нагъл ученик. Хората 48 часа седят на улицата прави на работа да пазят реда... Тоя ги извикал да ги занимава с смешни опити за интрига. Добре научиха те да не четеш... Защото гледат, какво се пише... Ама мозък наливен няма....
579
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАКЪВ СМОТАН ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ! ТАКЪВ СМЕЛ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НЕ СМЕ ИМАЛИ! ТОЛКОВА РАБОТЕЩ ПРЕМИЕР НЕ СМЕ ИМАЛИ !ПЛЮИТЕ АМА КАКВО НАПРАВИХА ББ И ГЕШЕВ ЗА 30ГОДИНИ ДРУГ НЕ Е НАПРАВИЛ! ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО-ОТЛИЧЕН, ДВЕ ВРЪЗКИ ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ! АВТОМАГИСТРАЛА ЗА ГЪРЦИЯ,ДО ВИДИН, ЗА СЪРБИЯ, ДО ВАРНА, НОВИ ВОДОПРОВОДИ ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА УЧАТ И ПРЕЗ ПАНДЕМИЯТА, БОЛНИЦИ С НОВА ТЕХНИКА! ПЛЙЯТ И ГАЗ ПИКАЯТ КОМУНИСТИТЕ! ВРАЦА БАСТИОН НА БКП ГЛАСУВАХА 70 % ЗА ГЕРБ, ЗАЩОТО ГРАДА СЕ ПРОМЕНИ! ПЛЮИТЕ!
578
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така нареченият президент напълно се орезили. Жена му поне не вижда ли, та да му помогне да се съпикяса? Или тя е от тези съпруги, дето тикат мъжа си в калта?
577
7
 
31
 
! Отговори
Неприятно излъчване преди 3 години
Пенсионираният генерал Грипен Мунчов Радев има много неприятно излъчване. Човек с такъв нисък интелект и такова излъчване не може да бъде добър човек и отблъсква хората