Насилието на протеста – Радев пита, шефът на ДАНС и главсекът на МВР с отговори

Ивайло Иванов: Полицаите предотвратиха да има кръв!
Обновена: 4 сеп 2020 16:10 | 4 сеп 2020 15:50, Веселина Йорданова
771

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Полицаите се справиха перфектно и предотвратиха да има кръв. Да не бъркаме демокрацията с анархията. Както се регламентирани действията на полицаите, така са регламентирани и на протестиращите.

Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Още по темата
Държавният глава покани днес на среща него и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев. На срещата беше и шефът на СДВР Георги Хаджиев.

В началото й Радев попита защо се е стигнало до насилие на протеста на 2 септември и поиска информация за действията на полицията.

Иванов подчерта на няколко пъти, че полицаите са провокирани, но са се справили по най-добрия начин със ситуацията. Той каза и че от МВР са питани доста повече защо търпят блокадите.

Прескартата не дава имунитет на никого. Уважавам тяхната професия, но това, че си журналист, не означава, че трябва да чупиш, да биеш полицаи и да извършваш престъпления, каза той по повод информацията за бити журналисти.

Никой не напада полицаите, но действията на полицията и на службата за сигурност е изключително важна за запазване на демокрацията, гражданския мир, облика на България в чужбина, подчерта президентът Румен Радев.

Радев заяви, че има насилие на полицията върху мирни невинни граждани и от провокатори върху полицията. Той попита защо толкова дълго са търпяни действията на провокаторите. Полицията много дълго издържа на тази бомбена атака. Можеше ли да се предотврати това с допуска на тези хора, попита президентът.

Заради водените досъдебни производства шефовете на служби спестиха конфиденциална информация.

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев заяви, че ако е имало информация за провокатори, те е щяло да бъдат неутрализирани. Той увери, че действията са изцяло по закон.

Филтровъчни пунктове няма как да има, защото ще последват обвинения, че ограничаваме правото на протест, заяви пък Ивайло Иванов.

Да, организирани са, организаторите на протестите всяка вечер призоваваха те да се "накървавят", че с мирни средства няма да стане, отговори той на въпрос на президента защо протестът на 2 септември се е различавал от тези предишните вечери.

Президентът заяви, че очаква синхрон от службите, защото тези провокации са били организирани и предварително да се неутрализират тези хора. По думите му от тези действия занапред ще зависи и дали ще бъдем "в руслото на демокрацията или ще тръгнем по някакъв друг път".

Осъждам насилието над полицаите, но категорично не съм съгласен полицаи да бият невинни български граждани. Това нанася сериозен удар върху моралните устои на обществото, посочи в заключение Румен Радев, като допълни, че очаква по-добра комуникация и откритост на действията на органите на реда към обществото.

По думите му тези, които са застрашавали живота на другите, трябва да бъдат издирени и наказани според закона. Същото било и за тези униформени, които са го нарушили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


771
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
576
3
 
24
 
! Отговори
Честност преди 3 години
Тази дума важи за Желю Желев честен Български президент гордост за всички Българи по света беден влезе и беден си излезе и помина а сега е срам за България че има толкова алчен президент в прочем него кой го познава. !!!!!!!!!!!
575
1
 
24
 
! Отговори
Уууууууу десно преди 3 години
Питали динята,и пъпеша кой от тях е по сладък . И кауня Аз,Аз и свил юмрук!
574
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мъжете в униформа браво! На "нещото" облечено в президентска власт срам!
573
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До логичния Полицайте гледат надолу ГРЕДАХА НАДОЛУ, ЗАЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАТ ДА НЕ ГО АРЕСТУВАТ! АРЕСТ ЗА ПРЕВРАТАДЖИЯТА И ПОДСТРЕЩАТЕЛ НА БУНТ!Прекрасно държане на ръководството на МВР И ДАНС! ОБОСНОВАНО, ПРОФЕСИОНАЛНО И В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ДОСТОЙНСТВО НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СРЕЩУ НАПИТКИТЕ НА ПРОВАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!
572
4
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Най тъпия президент..
571
5
 
28
 
! Отговори
паника на Дондуков 2 преди 3 години
Треперят му оаканите *** на асковския *** и треска го тресе , че след закономерния крах на този ръководен от него псевдо протест, той отново е на челно място в списъка на прокуратурата. Падне ли му имунитета, заедно с уличените му в престъпления и държавна измяна aверчeта , ще търка нарoветe в пандeлатa.
570
15
 
2
 
! Отговори
Затворко преди 3 години
До споделено мнение А не става ли ти и Иванов заедно да наемете килия в затвора за да спрете да мърсите България.
569
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственното което трябваше да направят тези двама полицаи на спещата , е да сложат белезници на Прецедента като главен подбудител и водач на провокаторите .....че и питал....ми нали ти ги насъскваш бе ооооуууу......
568
4
 
17
 
! Отговори
Гладния преди 3 години
На Сития невярва ама който е жив след 30г ще ходи до зала Армеец и до морето по Хемус дето я строят от 1970г а крадливия Бойко ги направи за 5г,децките градини през прехода били построени 247 от които крадливия Бойко построил 230 ,Факти ,а тях няма да ги помнят разни лакей и фигуранти.
567
5
 
21
 
! Отговори
мими преди 3 години
Браво на полицията. Държахте се перфектно.
566
4
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКИ преди 3 години
В кой ред е най-добре да си подадат оставките се чудя ?-Радев-Борисов-Каскетаили-Борисов-Радев-Каскетаили-Каскета-Радев-Борисовили всичките накуп май и започваме на чисто !!!
565
4
 
13
 
! Отговори
kojmusravgashtite? преди 3 години
На радев? Лицемер. точка. съд.
564
5
 
17
 
! Отговори
СТРАХ ОТ ЗАКОНА !!! преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
563
7
 
10
 
! Отговори
Народен съд преди 3 години
Народен съд за всички.Радев е разединител и е за затвор като останалите!
562
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев подклажда протестите с омраза --------Радев нищо не е подклаждал.Даже в началото призова, да не се сърдим на контрите на Лойко.Лойко беше този, който говореше за "ние" и "те".Дончев пък направо се изфука, че можели да спечелят гражданска война.
561
7
 
19
 
! Отговори
Сейрджия преди 3 години
Хвърляш,яйца,домати,и павета викаш мутри вън ,безчинстваш,трошиш,рошиш и Фигуранта е със теб ама нещо да е построил ............
560
5
 
19
 
! Отговори
Радев е на хранилка преди 3 години
Радев иска за рубли да ни пришие към бедната путинова Русия. Този път обаче не е познал...
559
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев подклажда протестите с омраза --------Радев нищо не е подклаждал. Даже в началото призова, да не се сърдим на контрите на Лойко. Лойко беше този, който говореше за "ние" и "те". Дончев пък направо се изгука, че можели да спечелят гражданска война.
558
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял ден чета как полицията предварително имала информация, знаели даже някои от провокаторите, имали цивилни полицаи в тълпата, въобще супер полиция. И накрая ... мрън-мрън.
557
2
 
19
 
! Отговори
Ум царува Ум робува преди 3 години
А Радев патки пасе а на на паветата трева няма .