Полицията прибра самоделна бомба, бутилки и камъни преди протеста

Обискираха и лагера на майките, те - доволни
Обновена: 10 сеп 2020 08:31 | 10 сеп 2020 08:30, Красимир Ангелов
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Масов протест, носещ името "Великото народно въстание", стартира в 8 часа тази сутрин. За да не се стигне до сблъсъците и напрежението от преди седмица, от СДВР казаха по-рано, че ще има КПП-та. Там хората ще се проверяват както за забранени предмети, така и за пиротехника.

От рано сутринтта полицията претърсва региона около Триъгълника на властта. В градинката на Народния театър органите на реда откриха самоделно взривно устройство, съобщава Bulgaria ON AIR. 

Намерени са също така бутилки и камъни, които униформените в момента прибират.

Рано тази сутрин полицията е направила проверка на палатковия лагер на майките от "Системата ни убива", който се намира пред бившия Партиен дом.

"В 05:30 дойдоха полицаите, представиха се, искаха нашите лични карти. Пожелаха да направят обиск на палатките, за да видят какво има вътре. Не намериха нищо притеснително, съставиха ни протокол, че вътре няма забранени вещи", каза Илияна Маринова от "Системата ни убива" за "България сутрин".

Тя допълни, че при предишното Велико народно въстание не е имало такива проверки.

"Ние нямаме нищо против проверката, нищо не крием. Дори за нас е по-добре, за да не кажат после, че майките са терористки. Надявам се, че няма да има провокации днес и полицията ще си свърши работата, но не като миналия път. Призовавам да бъде мирен протестът", коментира още Маринова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протесърите утре ще си я търсят в полицията тази бомба ХаХаХа
124
0
 
5
 
! Отговори
rossia преди 3 години
Русия засилва атаките си срещу Европа, този път целта е България. Руските тайни служби атакуват България чрез Румен Радев, Елена Йончева и Иво Христов. Руските тайни служби планират да компрометират България.Български политически анализатори смятат, че Йончева е участник в плана на руските тайни служби за компрометиране на България чрез съдебните системи на ЕС.
123
0
 
4
 
! Отговори
radeff преди 3 години
Ти си мързелив ! Ти си лентяй ! Ти нямаш доходи ! Ти крещиш силно ! Ти мразиш и завиждаш на нормалните хора ! Ако всичко това си ТИ , значи си достоен да бъдеш протестър и БОЕЦ под мъдрото ръководство на Президента и Щаба ръководен и финансиран лично от другарите Божков и Цв. Василев. НЕ СЕ КОЛЕБАЙ !!! Каквото и хулиганство или престъпление извършиш, нашият справедлив съд начело с другаря Лозан Панов ще те оправдае !!! Пиенето и дрогата са безплатни и гарантирани. ЧАКАМЕ ТЕ !!!
122
2
 
0
 
! Отговори
участник преди 3 години
Нищо не са намерили, освен кутия русенско варено, предназначено за улично куче от сседния пар. Всичко е подхвърлено...
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И два танка.
120
5
 
2
 
! Отговори
За нужно преди 3 години
При положение,че центърът е нагъчкан камери,полиционерията намира само материали,ноооооо......не немера за нужно да изследва записите и да се види кой подсунва материалите.
119
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
забележете обаче мишките проверяват в 5: през нощта, те тогава и махнаха барикадите.милиционерска работа. бомба намерили! ми нали те са я оставили! с Тия милиционерски номера от милицията на Ленин баба ми е гонила партизаните с тях! *** друго не могат и да имислят - няма и с кво да ни изненадат!
118
5
 
4
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
до 122В Б-я мутенското управление не се подкрепя от някякви хора , а от леворъки калинки , на които рецете не растат от правилното място и които един 4еп за г.з. не могат да си издялат ! Обаче усещат , че папкането приключва и затова са готови и майка си да продадат , само и само да няма промяна !Затова са тези исполински напъни , макар да знаем , че резултата от напъните винаги е миризлив ...
117
2
 
16
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Полицията да вземе да прибере и шепата хулигани, които твърдят, че защитавали моите права. Ако искам да си защитя правата, тях ли ще упълномощя? А стига наглост, писнахте ми, гладни бесни псе*а.
116
1
 
1
 
! Отговори
мхм преди 3 години
не го свързвайте с протестите.
115
10
 
6
 
! Отговори
колко удобно преди 3 години
Намерили?Май снощи са занесени от подставени лица,полицията е информирана къде са,и днес героически ги намира.Евтина провокация в стил ГЕРБ.Като заплахите към Мутафчийски.Само и само рейтинг,власт и пари да има за лапане.
114
7
 
7
 
! Отговори
Райчо преди 3 години
Полицияата прибрала ? По-скоро е подхвърлила. Нашите ги умеят тия работи.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшиви новиниКъде е тази бомба?
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко във фрогнюз излезе статия за задържан протестиращ с воден пистолет Значи излиза, че може да се управлява с мокри памперси, но не може да се протестира с мокър пищоф
111
6
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
До зяпачНе са паднали случайно. Тиквата плаща на един глупави момченца да опорочават протеста.
110
5
 
9
 
! Отговори
Бойче преди 3 години
на кого плати за да ги остави тези бомби по площада за да опорочиш протеста???
109
6
 
12
 
! Отговори
5 преди 3 години
*** милиционерски номера !
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде по света хората се борят за свободата и добър живот,само в БГ мутренското управление се подкрепя от некакви хора.
107
1
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
Много герберски ***! Тиквата е развързал кесията, по-точно отворил е шкафчето!
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданите се подготвят за "мирния" протест!