Фандъкова обеща до три години всяко дете над три години в градина

Родителите на неприетите сега да бъдат компенсирани, поиска тя
13 сеп 2020 10:02, Петя Славова
46
Фандъкова обеща до три години всяко дете над три години в градина
Снимка: БГНЕС

До три години ще бъде осигурено място за всяко дете над три години в детско заведение в София. Това увери кметът Йорданка Фандъкова, която коментира, че е резонно родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла, да бъдат компенсирани. Фандъкова очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите, предава БНР.

Още по темата

"Беше намерено решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, защото, да, наистина, резонно е родители да бъдат компенсирани, но по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, за да могат да посещават детските градини, затова сме разделили, така да се каже, задачите и след влизането на закона вече държавата ще определи начина, по който да бъдат отпускани тези компенсации, а ние продължавме изключително интензивно и усилено да строим".
   
За утре - понеделник, е насрочен нов протест на родители във връзката с недостатъчните мета в детските градини в София. В отговор кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъде представена сериозна инвестиционна програма за строителство на сгради на детски градини и проблемът ще бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото сега всички провинциалисти и прости селяни се изсипват в Софията. При соца е било кой от къде е, а сега ни заляха ***. Ей за това сега няма места за софийските деца. Не чувам по другите градове да има такъв недостиг. Като спрете да налазвате милата ни столица, тогава ще има места. Както каза оня "кръгом и обратно", за това оитайте него, тоя с бенката на лицето.
37
2
 
0
 
! Отговори
ПИТАМ САМО преди 3 години
защо при комуниза е имало места и детски градини а сега няма като сега децата са по малко в пъти
36
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Хмм/34Майчинството трябва да е 6 седмици, като в най-добрите демокрации. Стига с тези соц глезотии! Нали искаме европейски начин на живот!
35
3
 
2
 
! Отговори
Точно това каза преди 3 години
преди няколко години в предизборната кампания за кмет на София. Явно сега разчита, че хората са забравили какво е обещавала тогава. Ако го беше спазила, сега нямаше да се налага да го казва отново...
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожа Лъжа пак обещава.
33
2
 
2
 
! Отговори
Аз съм по добър! преди 3 години
Аз обещавам, ако дойда на власт да направя минималната заплата минимум 5000?!Тези обещания могат да се правят само за електората на ГЕРП, защото са не 80% ами вече 100% стигат!Гледайте не обещанията, а какво се прави, защото аз винаги мога да обещая повече!Мисля, че бъдещето трябва да е без Фадъкова, ГЕРП, БСП, ДПС има достатъчно други необременени с комунисти партии! Избирайте и млади хора, нямали опит, а тези като имат докъде го докараха! Въстание и съд!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле!?!Тая си прави сметка още ТРИ ГОДИНИ да ни досажда с присъствието си на кметското място!Когато "приватизираха" детските градини и когато им сменяха предназначението никаква я нямаше. А сега - трай коньо за зелена трева.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова обеща до три години всяко дете над три години в градина но надали ще има това време..
30
0
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
И да е вярно, само да направят и майчиството 3 години и ще е супер. Или трябва да има Леб и за частниците за 1 година?
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така на една Сватба :) седял Госта на масата и питал : Подаръка сега или после ??? Казали му : може и сега , може и после :) хапнал , пийнал и се качил на каруцата и си тръгнал, а подаръка останал за по - после ;) .....! Та и Леля ФЪндъХова , така .........
28
1
 
11
 
! Отговори
ехх преди 3 години
Това го слушаме от 2009-та насам. Ако броя годините според вашите аз съм още на 1! Той и тиквата разправяше миналата година че за 3 години ще оправят Хемус да стига до Търново ама една година мина и още не са ремонтирали тунелите на Витиня дето си бяха построени преди да почнат да строят.
27
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
И всички деца - еднакви. Няма момчета, няма момичета, няма мислещи или възприемащи света по-различно от това което е брюкселската догма.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и оня мадридски каброн обещаваше чудеса за 800.
25
0
 
7
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Фъндъка 10 години обещава, а единственото, което направи е да покачи нелегално билетчетата на 1.60
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали точно тия родители новософиянци избират Тулупа у Картофената.Сега срещу кой протестират герберастите от село.Може би срещу Радев.
23
1
 
9
 
! Отговори
хах преди 3 години
Никой не го интересуват поредната порция лъжи. Запазиси ги за пред Тиквата. к***а
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо за милионни ремонти на детски заведения (разбирайте лепене на външна изолация и една боя), същите тези пари можеха да се използват за колко заведения? Не се сърдете нито на провинциалисти, нито на деца с телк, нито на приетите. Фандъчката е едноличен виновник
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, има много прииждащи в София, но за мен като софиянец това не е проблем. Проблем е липсата на места - има търсене, няма обезпечаване. А за малкото приети условията са като за бройлери - 30 деца в група, крещящи учителки, ужасен шумов фон. Помислете наистина как така в училищата места има? През социализма колкото детски, толкова и училища са построени. Сега изведнъж за ученици места бол, а за детска/ясла градина няма. Как пък става това?
20
1
 
5
 
! Отговори
Брат Вурст преди 3 години
Ако продължава това безумие, ще стигнем до момента в който: Като се роди дете, веднага ще бъде вземано от майката и пращано в kindergarten. Да няма лигавщини, като прегръдки, обич, кърмене и т.н. Веднага ще се обучава в любов само към вожда и партията. Hitlerjugend.
19
1
 
5
 
! Отговори
Брюксел преди 3 години
Като започнат да плащат по 800 евро такса на месец, места ще има в изобилие.