30 лв. до три часа за наем на планинско колело до Витоша

Разширяват зоните за достъп за колела и тротинетки в столицата
14 сеп 2020 18:21, Анисия Иванова
23
30 лв. до три часа за наем на планинско колело до Витоша
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

За 30 лева до три часа ще можете да наемете велосипед от буферния паркинг пред Националния исторически музей до Витоша.

Велосипеди под наем се предлагат и на още едно място в София - на бул. „Никола Габровски" 1. Предстои разрастване на местата, откъдето може да се наеме и да се върне велосипед.

„За миналата година 800 души са наели велосипеди“, каза пред БНР Елиза Панайотова, кооординатор на проекта "Зелена София".

"Помолили сме колегите, които отдават велосипеди под наем и тротинетки, да подадат извън тези 200 места в синя и зелена зона, още точки в близост до метро, до по-натоварени спирки на градския транспорт, за да се използват още колела. Ще подготвим карта с тези точки и участъци. Локациите ще показват и какъв градски транспорт има в близост."

"Показваме и новите велоалеи на картата – още две се изграждат – по бул.“Пушкин“ и другата е част от ремонта на бул. "България" и стига до Бояна“, допълни Панайотова.

Тротинетките продължават да бъдат на разположение. Три са компаниите, които ги предлагат, като за кратко едната от тях е преустановила дейността си. Амбицията на операторите е да отдават тротинетки под наем и до софийските квартали.

"Ние се грижим за разходката до Витоша с електрически велосипеди“, каза Добромир Чолаков.

„Може да се наемат от Националния исторически музей на „Витошко лале 16“, и от басейна в Дианабад. Имаме градски и планински колела – 15 лв. за три часа е наемът за градско колело, а двойна е цената за наемане на планинско колело“, поясни Чолаков.

„Всеки се стреми да пази колелото, защото той е ангажиран с него чрез кредитната си карта. Имали сме случаи на 4 кражби, но в тях има вградени интелигентни системи и веднага чрез МВР и прокуратура бяха върнати", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е толкова, ако ли не си купуваш маунтиииийн байк за 2-3 бинки и готово.
16
0
 
2
 
! Отговори
Ехеее преди 3 години
То от кола по-скъпо бе, гати алчните зад ници !!!
15
1
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Горещо Ви препоръчвам класическият български филм "Ceлянинът с колелото", тъй да се изразя по културному развийш ли.
14
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-принцип голяма част от велосипедистите са хора с психични отклонения.Например иска да кара колело в магазин,в болница в църква я асансьорът с колело...Винаги са някакви потни миришат лошо и изглеждат като клошари.Обикновено планинският бегач е китайско или индийско менте и задължително се кара по тротоарът така че да се блъскат пешеходците..Погледнете и в белите държави няма нормален човек който да кара колело.Или са някакви хипари-наркомани или клошари.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре си купи..
12
6
 
6
 
! Отговори
Пейо преди 3 години
Факт е, че 80 % от жителите на София са от провинцията и няма как да ги свалиш от 20- 30 годишните им "уникални" Коли и да ги качиш на велосипед."Ми, seliaнчета. сър."
11
1
 
5
 
! Отговори
Велосираптор преди 3 години
За 30лв трябва да има и двама "индийци" да бутат нагоре по баира.Иначе, по принцип, велосипедният транспорт има два основни проблема, винаги е по нанагорнище и винаги е срещу вятъра.
10
0
 
15
 
! Отговори
Денги преди 3 години
Че то по евтино да се наеме велосипед с акумулатор в Барселона 10-30 евра за денонощие. Големи печалбари. То затова за цяла година ползвателите са колкото трябва да са за ден.
9
0
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Шшш, алооо, това да не ви е лимузина бре!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строенето на велоалеи се заключава в стесняване на тесните пътища и рисуване на линия. Идиотизъм. За пътища се плаща пътен данък от шофьорите , а те все по зле стават. Презастрояването предизвиква струпване на хора и коли . Общо взето некадърност и корупция водят до *** последствия .
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смях в залата. Някой велик бизнесмен е решил да си върне инвестицията за 1 месец. Гениален бизнес план.
6
2
 
19
 
! Отговори
Баровец преди 3 години
мен за тия пари ме вози шофьор в луксозна кола! поредната лудост на много алчни хора!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Добър бизнес. Хубава жена. Монопол. Ако конкурент реши да пусне колела за 5 лв на час от Столична Община ще му бъде отказано
4
0
 
15
 
! Отговори
хахахаххах преди 3 години
Пълно е с обяви по 10лв на ден.Скоро взех колело във Варна в разгара на сезона за седмица за 70лв!!!Платени реклами се поднасят като новини - нещо забранено със закон!Но от доган.бг закон не ги бърка-те са с протекции от ортака на Бойко Ердоган!
3
0
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Това са едни наистина странни цени... Преди 2-3 години бях в Лондон и там платихме ако не се лъжа 3 или 4 паунда за цял ден!!!! 30 лв до Витоша, където между другото ако не се лъжа беше противозаконно да се качиш с колело, е нелепо
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста неадекватни цени за българския пазар.
1
0
 
24
 
! Отговори
az преди 3 години
Ха. За 5 возения и се е изплатило миндилчето. Това се вика далаверка.