Започва петото издание на "КвАРТал фестивал" в София

Организаторът Мартина Стефанова пред Bulgaria ON AIR
18 сеп 2020 13:12, Анисия Иванова
0

Започва петото издание на "КвАРТал" фестивал - събитието в подкрепа за културен и творчески квартал в София. Подробности за реализирането му разкри организаторът Мартина Стефанова в ефира на "България сутрин".

"Ние се чудихме дали да организираме фестивала изобщо. Цялата общност ни каза, че сега е моментът, защото бизнесите са пред фалит заради кризата. Решихме, че трябва да поканим гостите на София да влязат в "квАРТала", каза културният мениджър.

"Постпандемичната ситуация накара много от локациите да бъдат още по-интересни и различни. Днес започваме на ул. "Сердика". Разпределили сме дейностите на зони - зона "Сердика", зона "Триадица", зона "Дондуков" и т.н. Всичко е качено на сайта ни", допълни Стефанова пред Bulgaria ON AIR.

Организаторът на събитието изтъкна, че целта на фестивала е да илюстрира стария търговски квартал на София.

"Акцентите на фестивала са двете пешеходни улици - "Триадица" и "Веслец". Това е старият търговски и еврейски квартал. Днес от 18:00 ч. откриваме заедно със Столична библиотека. Група "Остава" ще свири. Ще открием и изложба на Мартиан Табаков. Ще има много изненади, както и независими пространства, които ще радват гостите ни" разкри още тя.

Според Стефанова основната разлика между "Капана фест" в Пловдив и сегашното издание на "КвАРТал", е самоинициативата на столичани.

Тя изрази надежда в близките 1-2 години в София да се реализира още една постоянна пешеходна улица, освен "Витошка".


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации