3 000 мотористи апелираха за повече толерантност на пътя

Ескортирани от полиция, те потеглиха от "Бояна" и стигнаха до Божурище
20 сеп 2020 21:19, Красимир Ангелов
79

Над 3000 мотористи се включиха в масово нощно каране под надслов "Толерантност на пътя“. Водачите потеглиха от резиденция "Бояна" в късните часове в събота и стигнаха до Божурище, ескортирани от полицейски служители. Целта на инициативата е да бъдат почетени всички загинали мотористи на пътя.

Любов към бензина, страст към екстремното и привличането с возилото – това предизвиква шофьора да сложи каската и да запали мотора си. Отвъд адреналина, това, което води тези момчета и момичета на пътя в събота вечер, е и каузата.

Още по темата
"Каузата е да зачетем всички наши загинали братя и сестри в различни ПТП-та и инциденти и да покажем, че и нас ни има на пътя", каза Николай Богданов от "Софийски мотористи", цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Всеки ден има публикации, че някой обратен завой е направен, че има паднал колега. Основната причина е, че доста и мотоциклитести, и автомобилисти, не спазват стриктно законите на нашата държава", смята Богданов.

"Причината най-вече е невнимание. Най-сериозно впечатление ми прави, че хората се гримират, гледат си телефоните – това е съвременен бич. Това нещо губи концентрацията. Оттам нататък извършва маневра, без да е погледнал и само е нужно да закачи моториста и стават фатални неща", добави Мартин Райчев.

И така Мартин и Николай участват в масовото нощно каране за пета година заедно със своите колеги, вярвайки, че ще дойде време, когато различните возила на пътя няма да противопоставят водачите едни срещу други.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
17
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И кой точно само реши да проповядва "толерантност" по пътя...
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толеранстност от кого? От другите, нали?
37
1
 
14
 
! Отговори
До много куха лейка преди 3 години
Аз пък гледам от балкона как полицията ги спира такива и им състава актове за превишена скорост, измерва им нивото на децибели и отработени газове и ги глобява за ненужно обикалане (да и такова има). Пак Германия и не непременно скъп квартал
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С удоволствие ще ги уважа, когато научат правилника!
35
0
 
5
 
! Отговори
До32 преди 3 години
Ужасно *** аргумент. Според теб в Швеция и Дания, където е по-студено от нас трябва да са още по-нетолерантни. Причината не е в климата, а в главите. За нетолерантността са виновни до голяма степен самите мотористи. Те по дифиниция не се съобразяват с никого. В това число и пътната обстановка. Мислят си, че умират само другите, а думата толерантност я смятат за псувня. Единствено положително е, че поради малката си маса са опасни повече за себе си, отколкото за другите.
34
0
 
35
 
! Отговори
Люлин преди 3 години
Напротив, тотално ме загубиха. Част от тях се движеха и форсираха моторите си по булевардите в Люлин до 1ч през нощта. Разбирам, че те не представляват мнозинството, но именно то трябва да се погрижи и да въведе ред в редиците си.
33
0
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Аз по-нетолерантни и агресивни участници в движението от мотористи не съм виждал!
32
0
 
16
 
! Отговори
пингвин тракторист преди 3 години
само дефектирал мозък може да кара пистов мотор с 300 по път за джип с 50 !Аз съм за да има донори!Нека сме толерантни - те нямат мозък!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой от тия като пyкне, защо ли не ми става тъжно. С едно изключение, мотористите на чопъри, останалите са малкопишковци
30
0
 
9
 
! Отговори
Ай сиктир! преди 3 години
Толерантност ли?Никаква толерантност към тези и.ди.оти!!!
29
0
 
15
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 години
Ами първо моторджиите да погледнат себе си!Някой да е виждал толерантен моторист?Тия не са в нарушение само когато спрат на светофара! Ако спрат, разбира се!
28
10
 
2
 
! Отговори
Манжаро преди 3 години
До РептилАсосиешънМоже би защото тук е по-хладно и моторите са по-непрактични? То ако беше топло като в Италия, отдавна всички да са свикнали с моторите и да има повече толерантност и по-малко хейт. някои мотористи частично заслужават хейт, но психопатията и пълната липса на съпричастие при много от вас е несъразмерно голяма.
27
0
 
26
 
! Отговори
?? преди 3 години
Някой да е виждал Моторист да чака в колона или да не се опитва неправилно да изпревари било то на пътя или на светофара?Сигурно е супер да форсираш по бул Ситняково всяка нощ мотора за да не може да спи квартала а на другия ден да си на поход за Толерантност!
26
0
 
30
 
! Отговори
Луд преди 3 години
Аз шофирам от 29 години и толерантен моторист не съм виждал.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С *** НАПРЕД!
24
0
 
22
 
! Отговори
hahah преди 3 години
Кой го казва, най-големите престъпници на пътя...не е ли малко лицемерно?Когато спрете да свирите и да нахалствате за да минете най отпред на колоната, тогава може да изисквате по добро отношение от другите на пътя.
23
1
 
21
 
! Отговори
biler mice from mars преди 3 години
Пистовите мотори са за ПИСТА!Карат между колите в измислени платна, превишават скоростта в пъти, масово са без номера , регистрации и никакви застраховки, иначе апелират!Само в мутристан!
22
1
 
28
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Защо в България 90% са състезателни мотори? В Италия са 99% скутери. Явно са по-прости от нас.
21
6
 
2
 
! Отговори
до ямболския преди 3 години
Еми то за такива като тебе думата толерантност не означава нищо.Те ти казват хората спри с глупостите и глупавия си ник, но ти едно си знаеш.
20
5
 
6
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Днес гледам от балкона. Мотористче изпревари колона и с *** газ ....продължи на пред.... Германия . Един от скъпите квартали...