3 000 мотористи апелираха за повече толерантност на пътя

Ескортирани от полиция, те потеглиха от "Бояна" и стигнаха до Божурище
20 сеп 2020 21:19, Красимир Ангелов
79

Над 3000 мотористи се включиха в масово нощно каране под надслов "Толерантност на пътя“. Водачите потеглиха от резиденция "Бояна" в късните часове в събота и стигнаха до Божурище, ескортирани от полицейски служители. Целта на инициативата е да бъдат почетени всички загинали мотористи на пътя.

Любов към бензина, страст към екстремното и привличането с возилото – това предизвиква шофьора да сложи каската и да запали мотора си. Отвъд адреналина, това, което води тези момчета и момичета на пътя в събота вечер, е и каузата.

Още по темата
"Каузата е да зачетем всички наши загинали братя и сестри в различни ПТП-та и инциденти и да покажем, че и нас ни има на пътя", каза Николай Богданов от "Софийски мотористи", цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Всеки ден има публикации, че някой обратен завой е направен, че има паднал колега. Основната причина е, че доста и мотоциклитести, и автомобилисти, не спазват стриктно законите на нашата държава", смята Богданов.

"Причината най-вече е невнимание. Най-сериозно впечатление ми прави, че хората се гримират, гледат си телефоните – това е съвременен бич. Това нещо губи концентрацията. Оттам нататък извършва маневра, без да е погледнал и само е нужно да закачи моториста и стават фатални неща", добави Мартин Райчев.

И така Мартин и Николай участват в масовото нощно каране за пета година заедно със своите колеги, вярвайки, че ще дойде време, когато различните возила на пътя няма да противопоставят водачите едни срещу други.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
1
 
! Отговори
Сливенски Гамен преди 3 години
Аз пък си карам мотора със 105 по магистралата и един ямболски *** ми се лепнал на метър зад мен и мига с един опел. Като че ли не може да ме заобиколи.
18
0
 
29
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Тва е шизофрения!!!! Хората който най- много нарушават закона за движение ми говорят за толерантност ????
17
4
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Каква толерантност? Правя маневра за изпреварване на магистралата.Виждам си в лявото огледало няма никой,пускам ляв мигач ,започвам да се изнасям.....и някакъв моторист профучава покрай мен с 200.....Никаква толерантност!
16
0
 
40
 
! Отговори
бръ..ъм преди 3 години
В Германия ако хванат шумотерорист да вдига шум повече от 90 децибела му конфискуват мотора веднага. А у нас кога ще стне така?
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази моториста!! Утре неговите органи ще спасят нечий живот. А може и неговия бъбрек да спаси твоя живот!!
14
0
 
28
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Проблема с моторите , според мен като водач на лек автомобил е един .Малкия размер като машини - могат да ви *избягат* от огледалата за задно виждане , високата скорост с която се движат допринася за *бягството* .Всеки водач на автомобил е изпитавал чувството след като мотор се появи пред колата му изневиделица - задава си въпроса - Този откъде се появи , как го пропуснах на огледалата .
13
2
 
17
 
! Отговори
матарист преди 3 години
Абе моторист съм и щях и аз да участвам ама това което видях по клиповете дето форсират моторетките под прозорците на хората ме отказа. Нещо не ми се види да е смислено. А иначе като си взех категорията отначало карах с 50км.~60км., че ме беше страх с повече, и колите отзад щяха да ме прегазят. Че някой дори и псуваха и на бой налитаха щот съм карал бавно.
12
1
 
31
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Върхът на наглостта е системните нарушители на закона да пледират за толерантност! В крайградски парк на областен град,където има стотици хора,малки деца,домашни любимци,възрастни хора, мотористи влизат по алеите и тревните площи с бясна скорост,изправят моторите на задна гума,правят разни каскади , вдигат страхотен шум и изхвърлят огромни количества оловни аерозоли,които замърсяват въздуха! И по шосето край парка карат винаги с превишена скорост и изпреварват на забранени участъци !
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкарай комбайна или фадрома-спри моторист в насрещното!
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адреналин,бензин в кръвта и други ала бала глупости. Който иска да се състезава има си места за това, а не на пътя да летят с 200 срещу мен и после не съм ги пазил. Всекиму заслуженото в гробищата място има море!!!
9
0
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
аз пък апелирам да ни ми фучат с 300 км/ч из градовете с гнусните им пърдящи мотори,!
8
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкарай мотор - спаси живот!
7
1
 
21
 
! Отговори
Превод преди 3 години
Да се чете-Га излезня с маторя ,да изчезвате всички от пътя.
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8млн автомобилисти апелират мотористите за толерантност на пътя.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толерантността е двупосочна улица, а и когато сам не се пазиш, няма как другите да те опазят.
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи мотористи, ако помните когато сте си взели книжката, на магистралата такива като вас трябва да карат със 100, не с 200. Пазете се, но все пак спазвайте и правилата.
3
1
 
33
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Каква толерантност бе? Вие сте мега нахални винаги ...
2
0
 
40
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Каква толерантност, бе хора? Карам голяма кола, стабилна, със 120 - там, където е позволено... и ме изпреварват мотористи с не знам каква скорост, но все едно съм спрял... На участък, където има знаци за забранено изпреварване, те се пистят в насрещното все едно са единствени на пътя и са безсмъртни... е, за съжаление не са...Никой не е тръгнал нарочно да мачка мотористи, които карат по правилата!
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,останалите апелират за тишина и спокойствие на пътя.