Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра

Готов е част от проекта за успокоена зона в София
Обновена: 20 сеп 2020 22:19 | 20 сеп 2020 22:19, Красимир Ангелов
105
Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра
Снимка: БГНЕС

Колите в две зони в центъра на София ще се движат с максимум до 30 км в час, предвижда проект на Столичната община за обособяването на “успокоена зона” или "зона 30".

"Въвеждането на успокоена зона се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за една част от него. Става дума за две зони между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев" и "Витоша", а другото каре е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев".

Разчитаме, че водачите ще бъдат съвестни и ще се съобразяват с ограниченията, обяви зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев, цитиран от "24 часа".

По думите на Кръстев това ще бъде в полза на велосипедистите, които ще бъдат своеобразни контрольори за спазването на това ограничение.

Готови са и проектите за няколко нови велоалеи. Такава се предвижда по бул. "Ал. Пушкин" с начало от бул. "Цар Борис III" и край при бул. "България". Проект има и за продължението на велоалеята по бул. "Дондуков" - от ул. "Кракра" до моста "Чавдар". Пътека за велосипедисти се предвижда и по бул. “Скобелев” - от “Петте кьошета” до “Руски паметник”, както и от бул. “Витоша” до бул. “Пенчо Славейков”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 30 км/ч също са поредната проcтотия на мутрите. Шофира се с подходяща за улицата скорост, някъде с 50, другаде с 40, на трето място с 20. Да се сложи общо ограничение от 30 км/ч, ще доведе до повече ПТП-та по очевидни за всеки експерт по пътна безопасност причини, но в България такива експерти няма.
64
1
 
16
 
! Отговори
ersa преди 3 години
това ми звучи повече, като: "Да нахраним полицаите"Само да отбележа, че велосипедисти нямат право да се движат по пешеходната зона на бул. "Витоша", а това не се спазва от никой велосипедист, а полицачетата нехаят.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната проcтотия на мутрите. Както върви скоро ще направят и магистралите на велосипедни алеи.
62
7
 
11
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Улиците се правят с по-малко платна за коли или еднопосочни. Ако е с 2 платна, едното става за велоалея. Отиди в Париж, пълно е с малки улички, които са с 1 платно за движение, а другото е паркинг и/или велоалея (зависи колко точно е широка улицата). Хората масово карат градски автомобили, а не BMW 5/7 серия и други подобни лимузини. Също така масово се ползва градският транспорт и велосипеди, но тук всеки е комплексар и иска в 15годишната си кошница вместо с градски или велосипед...
61
0
 
2
 
! Отговори
шофер преди 3 години
Проект има и за продължението на велоалеята по бул. "Дондуков" - от ул. "Кракра" до моста "Чавдар" - това едни цели 150 метра (предлагамда свикат комися за целта) - поне да я продължът до Домко
60
5
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Млад Гласоподавател 69 Слави бил работлив...Аз си мислих че Борисов не спи , до като не видях снимката.Работохолик.А ти си гласувай за Слави. Ще бъде Бареков -2.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас! Дойдоха в София и я превърнаха в провинция!
58
4
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До 2-ри Септември 61 А с отровното трио и президента какво да правим ? Как да си търсим правата от тях, като разбуниха държавата ?БСП им се преискало.
57
0
 
6
 
! Отговори
Питам преди 3 години
До Данка Фъндъкова 57 Къде да направят велоалеи като улиците са тесни ?Това не е Северна Кория с улици широки по 100 м. и няма движение по тях.
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха. Скоро и бъбреците ви ще вземат....още си трайте овцееее...бееееееее!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука един и същи *** написял 50 коментара
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже много се грижат за качеството на въздуха от ГЕРБ и ВМРО внесоха проект за спиране на автобус 306 и разреждане на интервала на движение на тролей 5 през почивните дни, който ще гласуват днес онлайн за да не присъстват граждани на дискусията.
53
16
 
8
 
! Отговори
Млад Гласоподавател преди 3 години
Много голямо усещане имам, че Слави Трифонов ще оправи нещата с прагматизма си. Слави е много по-различен от боко тиквуня. Слави е работлив и мислещ.Като срещне проблем, той ще мисли как да го реши, а не как да го потули. За това съм избрал вече неговата партия.Слави ще се справи, стига да не се поддаде на милиционерския напън, който го очаква.
52
4
 
4
 
! Отговори
ЗАБРАНЕТЕ ГИ БЕ преди 3 години
Забранете всякакви МПС-та в Центъра.Като почнат да ми се сучат и гърчат като червеи тия австралoпитеци по еднопосочните улици..СЕДЯТ БАТЕ... по 3 часа в задръстването.. 70 на 100 търси къде да паркира, при условие, че шанса да намери място е 1 на 50... Не излиза математиката в тоя център... ама няма кой да ви го сметне. Нямате толкова акъл да поръчате подобно изследване.И за тва си правите експерименти.... До кога ше ви търпим... и аз не знам, ама няма да е още много дълго!
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, вчера с една ел.трутинетка давам газ, а до мен колите изостават. Радар ли, гърбици ли, не разбрах, ама смешно ми стана хахаха
50
3
 
3
 
! Отговори
Добре преди 3 години
Да влезем в хипотезата, че ГЕРБ ще манипулират изборите.. ОКЕЙ. При реална подкрепа от 6%-10%, ТЕ НЯМА КАК да изфабрикуват 20%-30%.Това е мисия невъзможна. ГЕРБ ще се срине ТОЧНО в предизборната кампания. Ще остане само БОЙКО там, заедно със своя другар Недялко, който отчаяно ще пробва да си спаси кожата.Дори ДОМУЗА се оглежда вече за опции. Пеевски вече не играе с Бойко.Бойко е тотал щета! Не трябва да оставяме другите да се измъкнат безнаказани.Сменете фокуса от мутрата. Съвет.
49
3
 
4
 
! Отговори
BY the Way преди 3 години
НИКОЙ няма да ви позволи да опорочите изборите.Ако си го позволите ще има сериозни последствия. Така че.. правете си сметката хубаво!Нещата не са добре за ГЕРБ, БСП и ДПС. Народа НЕ ги ще. Не ги иска.Доган ще замени Пеевски и Бойко с някакви по-лицеприятни, но народа не иска и Доган.Народа вече ВИЖДА! ВИЖДА! Време е за истинска политика. Време е да си оправим държавата!ОБЯВЯВАМ КРАЙ НА ПРЕХОДА! СЕГА!
48
5
 
3
 
! Отговори
Не не/// преди 3 години
Няма да стане вашата.. Дори да си изкарате мандта.. Вие няма да съществувате догодина. 600 000 човека сте, срещу 4 000 000.НЯМА ДА СТАНЕ. ПИК МИК, ПЕЕВСКИ ДОГАН, БОКО ТИКВАТА... тома намсикой, министри, социолози, пиарки... ВСИЧКО ВЪН! ВЪН! ВЪН!ОТИВАТЕ СИ! ОТИВАТЕ СИИИИИИ! Избирателната активност ще е ДВОЙНО по-голяма.Това означава, че ГЕРБ и ДПС ще вземат ДВОЙНО по-маалко ПРОЦЕНТИ.Това означава, че ГЕРБ ще имат 6-7% а ДПС 1.5-3%.ТОВА Е ФАКТ! КОЛКОТО И ДА ФАЛШИФИЦИРАТЕ ИЗБОРИТЕ!
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сега ще ви кажаА видя ли отпадъцитe и лежащите бежанци и бездомници по улиците, видя ли наркоманите които си бият спринцовки директно на улицата в тази тъй изтънчена Европа. Видя ли как на всеки ъгъл е надраскано с графити, как смърди на yринa в големите градове. Видя ли колко лошо те гледат праведните брадати шeбeци. Въздуха е тежък, всякакви миризми се разнасят и едно врабче не видях, само мъpляви гълъби едвам кретат целите в сaжди. Но в Европа карат колела, истинска зелена идилия.
46
4
 
3
 
! Отговори
2-ри Септември преди 3 години
Ако има арестувани и бити на 2-ри септември, много се надявам да си потърсите правата срещу държавата. Първо, че ще бъдете обезщетени финансово, второ, че демокрацията ще възтържествува.Нали не ви е обзел страх? Ние сме с вас!На 22-ри пак сме на плаца. Да си отвоюваме демокрацията.ВСИЧКИ ДА СТЕ ТАМ! Аз пак ще бъда. А ако бъда репресиран, ще СЪДЯ ЛИЧНО полицая, който ме арестува. ЛИЧНО НЕГО! По номер! Ако няма, ще го идентифицирам по кадрите от деня. ЛИЧНО НЕГО ЩЕ СЪДЯ, После държавата.