Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра

Готов е част от проекта за успокоена зона в София
Обновена: 20 сеп 2020 22:19 | 20 сеп 2020 22:19, Красимир Ангелов
105
Столичната община с проект: Колите с 30 км в час в две зони в центъра
Снимка: БГНЕС

Колите в две зони в центъра на София ще се движат с максимум до 30 км в час, предвижда проект на Столичната община за обособяването на “успокоена зона” или "зона 30".

"Въвеждането на успокоена зона се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за една част от него. Става дума за две зони между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев" и "Витоша", а другото каре е между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Ангел Кънчев".

Разчитаме, че водачите ще бъдат съвестни и ще се съобразяват с ограниченията, обяви зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев, цитиран от "24 часа".

По думите на Кръстев това ще бъде в полза на велосипедистите, които ще бъдат своеобразни контрольори за спазването на това ограничение.

Готови са и проектите за няколко нови велоалеи. Такава се предвижда по бул. "Ал. Пушкин" с начало от бул. "Цар Борис III" и край при бул. "България". Проект има и за продължението на велоалеята по бул. "Дондуков" - от ул. "Кракра" до моста "Чавдар". Пътека за велосипедисти се предвижда и по бул. “Скобелев” - от “Петте кьошета” до “Руски паметник”, както и от бул. “Витоша” до бул. “Пенчо Славейков”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
20
 
! Отговори
Поредната простотия преди 3 години
Това го няма никъде. Има регулярни скоростни ограничения, но това е поредното безумие. Тия некадърници понеже нямат идея как се управлява град столица и просто експериментират. Но и за това се иска поне 1на мозъчна клетка.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво от тва пак БГ си остава 18та глуха по-зле от Ангола ;)
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в Белчин баня си е така отдавна...
2
1
 
4
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
А бе това не са велосипеди...а замърсяването ?
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може ли да е Зона 5 или направо на задна да караме?