Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на НС

Шествието потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището
Обновена: 22 сеп 2020 23:05 | 22 сеп 2020 21:50, Анисия Иванова
171

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на Народното събрание, съобщи БНР.

Полицаи с каски и щитове се подредиха около парламента на площад "Народно събрание", където шествието на демонстрантите се спря, след като направи преход от площад "Независимост" до Орлов мост.

Протестно шествие потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището.

Протестиращите поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старта сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното Събрание.

Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници. Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон, но без успех. Друга част от тях се качиха на паметника на "Цар Освободител" и разпънаха транспаранти върху него с надпис "Оставка".

Стотици се събраха днес след 17.00 часа на площад "Независимост" за поредния трети протест, обявен като „Велико народно въстание“. Целта е недоволството да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
4
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, БСП тролажа, Просото, мросото, анонимния, нали сте въстаници, оти само виете по форумите, а не идете да протестирате.
52
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
"Уволнението" на Калоян Методиев постановка - "Продължаваме напред". Нинова и Радев в сериала "Война се печели с измама" Никакво "уволнение" на Калоян Методиев, началник на кабинета на президента, няма, Румен Радев го командирова в щаба на Корнелия Нинова - "Продължаваме напред".Методиев не е "предавал" Радев и работата му по проекта "Партията на президента" е заблуждаващо показно мероприятие, фейк за пред другиге играчи.Нинова и Радев разиграха театро. Медийното осветяване на купона в "Боровец" е заради Калоян Методиев - Нинова е инсценирала изтичане на информация за "тайната
51
0
 
19
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, оцапахте поредния български празник, дори и внуците ви ще плащат за вашите простотии, грешници!
50
0
 
9
 
! Отговори
КЪМ 79 преди 3 години
заже бих казал, че милиони са се къбрали и все млади и красиви, неее не са мутри особено бившите депутати, министри и политици, които ПАК ИСКАТ ДА ПАПКАТ И ДА СЛУШКАТ
49
1
 
15
 
! Отговори
има 3-4 хиляди преди 3 години
вече няма и толкова. агитките са в действие.
48
0
 
4
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
Но това си е само твое мнение ,което не е меродавно за милиони българи.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой охранява въстаниетотая вечер НСО=то на Гадев ли,айде утре да ги извика да ги пита ЗАЩО ИМА БОМБИЧКИ НА ПЛОЩАДА!Защо са ги пуснали да шестват,те имат право САМО ДО 22 ЧАСА И САМО ПРЕД СЕГАШНАТА СГРАДА НА НС!Забележете=09.09.1944 година КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕВРАТ и правителство на ОФ-то като резултат ПОГРОМ в България,10/09/2020 ОФ-то прави опит за преврат НЕ Е СЛУЧАЙНО!23/09/1923 година антифашистко въстаниехахахаха,22.09.2020 АНТИФАШИСТКОвъстаниеНЕ Е СЛУЧАЙНО!Тия сега са внуци на ОНИЯ!
46
13
 
5
 
! Отговори
Бъдете обективни преди 3 години
Алоу, жирналистите, може ли да броите!? Не стотици, а стотици хиляди са се събрали на протеста.
45
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека просто полицията си върши работата. Това че онези реват е нещо нормално. Да не ги пускат да си развяват коня и да не се притесняват , ако онези станат отново много агресивни Имат пълното право да се защитят, а онези да му мислят като се нахвърлят като зверове върху полицаите. Въобще не ме интересува дали някой е изял боя, просто защото си го е търсил. Мен никой не ме бие защото не съм се разпищолила по улиците и не създавам хаос.
44
3
 
20
 
! Отговори
смешки преди 3 години
Нарушени им били правата да минават, където си поискат. А когато два милиона ги заобикаляха беше нормално.
43
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21 61 В една нормална държава има независима прокуратура , която разследва сигналите У нас такова нещо няма Гешев не разследва господарите си ,или дружките си , не им знам точно взаимоотношенията Така че , ако Гешев си беше свършил работата или ЦАцаров , щеше да имаш отговори на въпросите си
42
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с тези грозни скандирания -така привличат съмпатизанти ,че на изборита Боко като нищо пак ще се окаже първа сила ...то бива простащина ама това е тяхното е свинщина .То май и това е целта на Борисов -да ги остави да се олеят тотално сами и да предизвикат масова погнуса у хората ...и май му се получава .
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 66Нещо не се виждат тези "нормални, трудови и аполитични хора". Всички киснат там в работно време (как така работят), все вярват в конспирации за рептили, извънземни, плоската Земя и т.н. (как са нормални) и скандират за Русия, развяват руски знамена и т.н. (как са аполитични). Не сме толкова глупави, колкото си мислиш - измисли нещо по-правдоподобно. В интернет е пълен с откачалките от протеста. В момента щели да ходят на църква (в 11 вечерта?!) и искали да минат ТОЧНО през НС?!
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията им взе да избива ...ми не могат да я сдържат дълго то си им е в кръвта .Някъв *** пък дрънкаше -че се обадил на 112 щото не ги пускали протестиращите да си скиторят където им скимне и искал да види плана на полицията за вечерта ...хахахахахах вярно много загубен народ имало
39
5
 
30
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Грешиш, пълно е с нормални, трудови хора ,които са аполитични и не гласуват, но са в потрес от простащината и диващината по кръстовища, улици и площади, която им нарушава демократичното право на спокоен живот , нормално пътуване и начин на мислене.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "2% от населението са психически нестабилни, една част от тях в момента се мотаят по" форумите умнико умен
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можеха да го направят утре великото им народно т.н.въстание,МИ УТРЕ Е САКРАЛНА ДАТА ЗА ДРУГАРИТЕ-ДЕНЯТ НА ПЪРВОТО СПОРЕД КОМПРОПАГАНДАТА антифашистко въстание в света!!!То ФАШИСТИ ОЩЕ НЕ Е ИМАЛО АМА ТЕ ПРОТИВ НЕГО ВЪСТАНИЕ ВДИГНАЛИ,ХАХАХАХАХА!Никого няма да зблудят,е хората с повече от три грама мозък де,за другите ясно,те си искат ПАРТИЯТА=МАЙКА и нейните
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До diana21 Да виждаме.
35
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно с *** на ГЕРБ *** това могли това извадили..
34
3
 
13
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Генетичен ПростакПросто продължавам мисълта ти: и за това е виновна БСП защото съсипа образованието на младите - виж колко им е трудно да кажат една свързана мисъл, а камо ли да я напишат...