Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на НС

Шествието потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището
Обновена: 22 сеп 2020 23:05 | 22 сеп 2020 21:50, Анисия Иванова
171

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на Народното събрание, съобщи БНР.

Полицаи с каски и щитове се подредиха около парламента на площад "Народно събрание", където шествието на демонстрантите се спря, след като направи преход от площад "Независимост" до Орлов мост.

Протестно шествие потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището.

Протестиращите поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старта сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното Събрание.

Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници. Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон, но без успех. Друга част от тях се качиха на паметника на "Цар Освободител" и разпънаха транспаранти върху него с надпис "Оставка".

Стотици се събраха днес след 17.00 часа на площад "Независимост" за поредния трети протест, обявен като „Велико народно въстание“. Целта е недоволството да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Геро Не си струва да ти отговаря човек но ти лозе нямаш бас ловя че това е лъжа.
32
4
 
12
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До Анонимен 45Така ли? Значи всички знаем, а? Я кажи конкретно какво ти знаеш по тези въпроси или както винаги - само празни приказки! Та : "за прането на мръсни пари и за наркоканалите, за кражбите в особено големи размери за лъжите" - кажи конкретно кога, къде , как, колко мръсни пари е изпрал ББ, какви точно наркоканали има той лично -кой и кога го е доказал, какви са тези кражби в особено големи размери - точна информация с факти както и точно кога и какво е излъгал Бойко...БСП В СЪДА!
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са дежурните фрикове, те са неизменно там който и да протестира.
30
1
 
14
 
! Отговори
Генетичен Простак преди 3 години
Като нарека някой друг *** (съседа примерно) и някакси се издигам духовно и ми става хубаво и вече съм много умен. Ето това е типичния протестър, има се за много интелигентен ама нито е учил математика, нито разбира от класическа музика, но кара БМВ трета употреба, яко бие жената, жули здраво и надува чалгата до дупка.
29
4
 
17
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Кои " всички" А?! Я не обиждай и принизява до нивото на безполезните търтеи по жълтите павета ,милионите нормални българи, за които това фиаско наречено "въстание" е само бял шум.
28
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Време е шайката да си ходи." абсолютно нямат нито един подготвен човек нито един и затова да се махат и да бъдат разследвани каквиса ги вършили във властта...
27
2
 
15
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 3 години
вземете да ходите по селата, че вече ставате за смях, като видях КОИ са на протеста голям брой стари и с тях ли ще правите нов бар..дак, всякакви бивши от предишни управления
26
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дойда избори и народа ще реши кой да управлява!Доказано е, че в световен мащаб 2% от населението са психически нестабилни, една част от тях в момента се мотаят по площадите!!! И разбира се се намериха няколко безскрупулни убавци да се самоизлъчат за водачи!
25
1
 
5
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До RAKOVI BOLNI VNUCIАко смяташ, че с този език ще биеш про.стотията, жестоко се лъжеш...Като протестираш поне знай за какво протестираш - БСП няма да ти каже това и за това сам трябва да си намериш причина...Та! Ако си тръгнал срещу простотията в страната, не можеш да демонстрираш колко много я обичаш, значи...Дръж се културно е по-добрата идея, според мен...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОФТИ РАБОТА.. ИЗГОРИ ЗА ДА СВЕТИШ БА ФАКЛА
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно с *** на ГЕРБ *** това могли това извадили..
22
0
 
3
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
До govedoo otivash v BE 29Не можеш ли да говориш на човешки език или само знаеш да се репчиш , значи?
21
3
 
15
 
! Отговори
КОФТИ РАБОТА.. преди 3 години
ПРОТЕСТА УМИРА БАВНО.... НО. СИГУРНО...!
20
9
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
тиквата си е поръчак протест, за да може да обясни защо приема истанбулската конвенция, без да си признае, че самият той е безроден ***.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Шествието потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището''..................Очевидно е, че протестиращите се състоят от безработни маргинали и платени кандидат-политикани ...Oчевидно е също, че мотивите на Радев са нечисти, лични ...От друга страна ясно е, че е време Бойко да си ходи.Така, че плювките един към друг са напълно излишни ... ситуацията не е розова
18
1
 
12
 
! Отговори
Ааа преди 3 години
Ааа ,но то се очакваше, болшинството " въстаници" са с огромни ментални проблеми които ескалират, а другите с по леките ментални отклонения ,не знаят защо са на жълтите павета, за какво са въстанали. Явно и т въстание 3 се провали , та кога да очакваме въстание 4,5 и т.н. А ?!
17
2
 
18
 
! Отговори
йъфэ преди 3 години
Уж "велико въстание", уж от цяла България събират хора за него - пък то хора колкото на обикновените протести. Черепа да вземе да развърже кесията, че иначе съвсем ще се стопи този протеста. Ама нали и той циция, иска с трици мишки да лови...
16
0
 
0
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Може ли да се държите по-културно, значи! Не сме още *** държава...
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест или всенародно въстание с няколко стотин човека... Смешно е, ако не беше гротескно.
14
7
 
14
 
! Отговори
Капиталист преди 3 години
Само ГЕРБ! Демокрацията е най-добрата система!