Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на НС

Шествието потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището
Обновена: 22 сеп 2020 23:05 | 22 сеп 2020 21:50, Анисия Иванова
171

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на Народното събрание, съобщи БНР.

Полицаи с каски и щитове се подредиха около парламента на площад "Народно събрание", където шествието на демонстрантите се спря, след като направи преход от площад "Независимост" до Орлов мост.

Протестно шествие потегли около 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището.

Протестиращите поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старта сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика тяхното недоволство.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното Събрание.

Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници. Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон, но без успех. Друга част от тях се качиха на паметника на "Цар Освободител" и разпънаха транспаранти върху него с надпис "Оставка".

Стотици се събраха днес след 17.00 часа на площад "Независимост" за поредния трети протест, обявен като „Велико народно въстание“. Целта е недоволството да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе какво става с вируса, тези вече повече от два месеца не се ли изпозаразиха с опасния ковид-19?
12
0
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Тонко тревата ли ти взеха? нещо нервен ми се виждаш?
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите са повече от протестиращите. Третото велико въстание приключи. Чакаме четвъртото.
10
6
 
22
 
! Отговори
Геро преди 3 години
Днес у наше село брахме лозе. Бяхме няколко собственика и около 100 берача. По едно време нвякой подметна ,че се говори за някакво си въстание. Реакцията на всички люде беше една. От президента Радев по-*** няма.
9
1
 
17
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Баце си е жив садист ! Такива силни сърбежи за полицейски палки а той не та не мръсника му нееден ! И защо Радев не е най отпред а се крие под полата на Деса ?
8
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Тая сбирщина от наркомани и комунисти пенсии ли ти е народа бе!? Аре не говори от името на всички, много те моля!
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от тях разбират наистина от политика и икономика, нещо да им говори дясно, център плсък данък и т.н.? А тези от триото, моля ви изчезнете и не се излагайте повече.
6
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията трябва да свали щитовете и да застане на страната на народа.
5
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надойдоха ***-биячи от няколко града и възбудена репортерица от Комунистическата ЧИЛИвизия радостно обяви, че са се събрали над 100 хиляди души - снимат ги в близък план, да изглеждат повече. Как да знае, сиромашката, че дори и човек до човек да застанат, максимумът на площадчето е 5-6 хиляди.Добре, че са им колоните, поне врявата си я бива. Не им е лесно и на репортерите - опитаха се да направят няколко интервюта с "революционери", ама те толкова пияни, че нищо не излиза.Вувузели, сър!
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да обясни логиката - защо някакви се бият с полицията пред празна сграда и после се оплакват че са бити.
3
6
 
35
 
! Отговори
до Анонимен 26 преди 3 години
Никого не бият, не лъжи - излъчва се наживо и се вижда, че полицията си стои пред сградата, а протестиращите се правят на отворени, за да ги провокират.
2
27
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Много полисайчета са...командировани от прованса в Столицата за да...пазят шлифера на Боко.Не можаха да си оберат...лозята.Поне знам...няколко такива;псуват,та се...късат.
1
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите в момента се дървят на полицията, че не ги пускала в старата сграда на НС, а после реват, че полицията ги ошамарила. Все едно са пуснали всички от детските градини и психиатриите. И всеки втори от протестиращите - плоската земя, рептилите, кемтрейлс, 5г... Ако не друго, сега лесно може да се направи регистър на хората без образование и/или психически отклонения. Хем е смешно, хем тъжно.