С демонстрации федерации и спортни клубове привличат децата

Европейска седмица на спорта за шеста година в София
1

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерство на младежта и спорта организира "Европейска седмица на спорта #BeActive" за шеста поредна година.

Между 23 и 30 септември всички жители и гости на София ще имат възможността да станат част от най-големия спортен празник в Европа за любители.

Европейската седмица на спорта беше открита в София вчера в Княжеска градина.

В четвъртък и петък в "Асикс Арена" министерството организира традиционния Спортен панаир.

В него се включват представители на над 20 вида спорт - федерации и спортни клубове, които ще представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Спортният панаир е и място за среща на спортните федерации и клубове със спортни таланти.

Финалът на Европейската седмица на спорта ще бъде отбелязан на 26 септември (събота). Спортно селище и Нощ на спорта #BeActive Night ще очакват приятелите на спорта между 15 и 21 часа в пространството пред НДК. Посетителите ще имат възможност да се включат в демонстрации на екстремни спортове, летене с балон, скейтборд със зона Boardshop, слаклайн парк Modis & Win4Youth с награди, демонстрации и открити тренировки с Fitfest, зона Pulse Fitness, и много други.

В спортното селище федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Всички желаещи ще могат да вземат участие в техните мероприятия. Събитието ще продължи с #BeActive Night с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма с водещ Митко Павлов.

На 26.09 в 10.00 ч. на стадион "Раковски" в столицата, ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се впусне в поредното си предизвикателство "Здрав дух, здраво тяло". Той ще тегли пикап в продължение на 27,5 часа с благотворителна цел.

През 2020 г. мотото на Европейската седмица на спорта е "Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува!", а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната. Тя има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност. Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последната снимка най-много ми хареса.