Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София

Тази система ще заработи през втората половина на октомври
26 сеп 2020 10:46, Елка Василева
61
Ново: Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София
Снимка: архив, БГНЕС

От втората половина на октомври всички, които паркират неправилно, могат да бъдат глобени с неприсъствени фишове. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНТ.

„Паяците основно вдигат автомобили, които са спрели неправилно и пречат на градския транспорт и автомобилите със специален режим на движение. Те са необходими в София. Рядко вдигаме тези, които не са заплатили скобата си в рамките на деня“, посочи той.

„В момента е готова система и обучаваме хора за налагане на неприсъствени фишове за неправилно паркиране. В близкия месец всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени. Тази система ще заработи през втората половина на октомври. С това се надяваме да дисциплинираме проблемните части на София по отношение на паркирането“, допълни Дилчев.

Още по темата

По думите му тези фишове са необжалваеми и процедурата е направена добре със снимков материал. Той посочи, че тези фишове ще бъдат лепени от служители на ЦГМ и ще са за цялата територия на София.

„Човекът, който е паркирал неправилно, ще си получи фиша и по пощата на постоянния адрес. Целта е с по-малко хора да можем да санкционираме повече пътни превозни средства и да можем да покрием по-големи терени в столицата и така местата в различните квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да започнат да се изчистват. Парите от глобите отиват в Столична община, а не в ЦГМ. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците“, допълни той.

В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи. Това каза още Димитър Дилчев.

„В края на годината новата тикет система в градския транспорт трябва да заработи, като поетапно към нея ще бъдат надградени много услуги. Хората вече ще могат да заредят превозния си документ през интернет и мобилно приложение, ще могат да заплатят пътуване само с докосване на безконтактна кредитна или дебитна карта, както и ще даде възможност за въвеждане на нови превозни документи за време и разстояние“, посочи Дилчев.
 


61
Още от София
Протестът в ден 79: Колко са въпросите без отговор?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
НИК преди 3 седмици
Аджеба, защо никъде не споменават зелените площи на града ни !? . На много места бай Митьо, леля Гинче, тая с джуките или пък оня тарикат спират върху тревни площи. Ще се подават сигнали до общината. Между другото снощи написах на едно листче благопожелания заради идиотско паркиране. Разбира се чистачките бяха "надървени"
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
" всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени."

Най-после. Сега общината ще се напълни с пари.
58
0
 
0
 
! Отговори
Нафърфорий преди 3 седмици
После с бележки от Каскетя че глобяват, ***, много тежки скобите зер, пък бащицата есе повече и повече иска от мръхлата самоковска
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Напълни се с нетоларантни и неадекватни шофери, седят ми в лявата лента с 20 км. под ограничението и не мърдат.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен

да , обаче и селяните се увеличиха с 80% ...
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде после всички паркинги платени и в цяла София синя зона. За добро, да не мислите че е за пари. Мне, така искат софиянци.
54
2
 
4
 
! Отговори
#M преди 3 седмици
До Анонимен
НЕ, няма да се правят БЕЗПЛАТНИ паркинги. Платени има и сега, но тарикатите са много и трябват тежки санкции.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А преди това паркинги няма ли да направят, както е навсякъде другаде по света? От 1989 година досега паркоместата по улиците намаляха с 40%.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А в провинцията, кога?
51
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Не ми пука за Б г
камо ли за София
макар че се рзвива добре щом има арабски улици
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората в общината са дойна крава, която някои хора в общината доят и много им се услажда издоеното.
Разрешиха им да глобяват за паркиране, за да направят БЕЗПЛЛАТНИ паркинги в града. Вместо това ни замазаха очите с два ПЛАТЕНИ паркинга на входа на София и доят ли доят...
Глупавите софиянци вече считат този грабеж за нещо в реда на нещата, дори има мазохисти, които му се радват.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не било етикетна а било ТИКЕТ?!?
И скапаните чиновници в общината ли вече ги внасят от чужбина?
Тези хора къде са учили Български език?
Ако не са българи, какво търсят в общината?
Е, това е пълна подигравка - непременно всичко да е на английски, сякаш ще го пласират в Англия, а не в България. Може би, защото сме колония и трябва да преиначат всичко, за да е удобно на владетелите на колонията?
48
2
 
35
 
! Отговори
Ya преди 3 седмици
Не мога да разбера как Общината не полага грам усилия да създаде нови места за паркиране, а в същото време има такъв забележителен прогрес за това как да глобим повече хора.
47
1
 
5
 
! Отговори
Европеец преди 3 седмици
До БОГА

Освен, че ви липсва възпитание, очевидно не сте запознат със законодателството, което потенциално ви засяга. Тези фишове ще могат да се обжалват, но след направено възражение и след разглеждане на възражението се взема решение дали да се състави АУАН (който може да обжалвате) или не.
46
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
20г чакахме да махант тъпите лепенки от стъклата на винетката,, сега ще чакаме 20г да махант и тъпата лепенка на гражданската. Някой може ли да обясни защо лепим стъклата след като имаме картон и бланка за платена такава и когато те спрат я искат? Това ми ухае само да се печатат едни стикери и някой да *** пари. Други обяснения нямам разумни.
45
7
 
4
 
! Отговори
БОГА преди 3 седмици
До Европеец

ЕВРОПЕЕЦО ***,който си от някое село и живееш в чужбина за да пасе чужди крави,ако не знаеш- НЯМА НЕобжалваема глоба ( ТОВА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ) !!! Навремето фишовете до 50 лв. не се обжалваха и отпадна да не се обжалват фишовете !!! ЗАТОВА СЕЛЯКО СЕ КАЧВАЙ НА НЯКОЯ ОВЦА ( така няма да плащаш за зона ) и си бягай към Европата
44
5
 
1
 
! Отговори
до умен преди 3 седмици
Ти не си умен, ти си бай Гъню на десета степен.
Само че стикера и да го режеш, файда няма да има.
Като идеш на годишен преглед и ще се бръкнеш с лихвите!
43
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Махайте се от София! Напълнихте града!
42
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Успех със събираемостта. Дебилна работа, която няма да доведе до нищо. Построете паркинги. Дори и платени. А не след презастрояването да се чудим къде да паркираме.
41
10
 
20
 
! Отговори
УМЕН преди 3 седмици
Винаги си нося една ножовка в багажника. Слагат ми скоба, режа я. Досега съм им отрязал пет скоби. После ме викат разни ченгета, ама аз нищо не зная, разбира се. Доказателства няма. Няма напрежение, няма разправии. Чиста работа.