Заразен ученик с COVID-19 в столичното 119-о училище

Цяла паралелка от пети клас е под карантина
Обновена: 29 сеп 2020 08:06 | 29 сеп 2020 08:03, Ния Христова
9
Заразен ученик с COVID-19  в столичното 119-о училище
Снимка: Pixabay
Цял клас е поставен под карантина заради ученик с положителна проба за коронавирус. Този път училището е 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" в София, съобщи bTV.
 
Цяла паралелка от пети клас е под карантина. Ученикът с COVID-19 се чувства добре и няма симптоми. 
 
"Родителите се обадиха късно вечерта в петък. На следващия ден информирах целия клас, а колегите си направиха тестове. Още в съботния ден беше ясно, че учителите нямат коронавирус. Става въпрос за 12 преподаватели", обясни директорът на училището Диян Стаматов.
 
Децата са преминали към дистанционна форма на обучение от понеделник. Директорът уточни, че класовете, които не са под карантина, се редуват с редовна и дистанционна форма. 
 
Още в събота е направена дезинфекция на всички помещения и коридори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла паралелка от пети клас е под карантина. Ученикът с COVID-19 се чувства добре и няма симптоми.Само аз ли не разбирам логиката на ситуацията или целия модел е сбъркан..
7
1
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
А няма ли утре заради някой установен PCR-позитивен да затворят цял град под карантина! Ше е много ''адекватно''! Да не говорим че PCR-позитивен не означава коронавирусно-позитивен, това са съвсем различни неща!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каква е причината да се направи тест на детето, при положение че е без симптоми? Ей на този въпрос никой не ми отговаря вече един месец - Защо се тестват здрави, безсимптомни хора? Каква е целта?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и? Какво от това?Отдавна досадихте на всички с това поединично съобщаване за заразени от ковид-19. А защо не съобщавате за сериозно болните от онкологични заболявания, които се установяват всеки ден? Те, поне, са наистина опасни. И разпространението им е чудовищно у нас през последните десетилетия. От добър живот. За всяко друго вирусно заболяване защо не си играете да пишете бюлетини? От грип всяка година болните и заразените са много повече. Циркаджии! При това - евтини.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България може би някога ще се оправи, ако такива писачи като 1 изчезнат, но уви много са , и по улиците, и по форумите, имат си и гуру.
3
6
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Е да си мълчат ли родителите? По-добре да се каже, отколкото да се таи. Какво офкаш. Интелигентните хора така реагират. Тия като тебе ще си мълчат. Всеки го разбира според възпитанието си.
2
7
 
10
 
! Отговори
офф преди 3 години
Стига с тези ученически истерии. Зомбирани родители и даскали, ще побъркат децата!
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,и ? Голям праз ! Нали си има изградена схема.Какви са тези психози и постоянно натрапване на пандемията?! Ако в началото имахме нужда от инфо,то сега е пресоляване на манджата.Хубаво е министерството на здравеопазването да създаде сайт или на текущия да съобшават новини за К19,а който иска ще се интересува.Не знам,може би пък упорстването в сериозността на тази пандемия в медиите донякъде ще е ефективно за по-стрикно спазване на мерките.Но смятам,че не трябва да се минава границата на истерия.