Повишен и съкратен - родители и деца срещу уволнението на учител

Напрежение в 144 СОУ заради кадрови промени
30 сеп 2020 09:16, Красимир Ангелов
19

Родители и учители от столичното 144-то училище изпратиха писмо до министъра на образованието, заради рокади в управлението на школото. Един от класните ръководители от вторите класове е назначен като заместник-директор, а след това учителката е освободена. Заради смените се обърква и цялата програма.  

"Госпожа Недялкова беше повишена до позиция зам.-директор и няколко дни след това освободена. Не смятаме, че за 5 дни може да се разбере някой дали се справя. Искаме да се извинят, достойнството на един учител е накърнено", посочи един от недоволните родители - Велина Танева.

Писмото им е адресирано до ръководството на учебното заведение и до министерството на образованието.

"Наложи се да обясняваме на децата защо повече изобщо няма да виждат г-жа Деяна Недялкова. Това доведе до отрицателни емоции у тях. Петицията е в интернет. Нямаме отговор засега, около 420 души я бяха подписали до вчера", заяви тя.

Родителите определиха преподавателката като принципен и ценностен човек, от който образователната система имала нужда.

"Тя е сдъвкан и изплют човек. Уредих си среща и с госпожа директорката, исках да разбера има ли кадрови проблем - у мен остана усещането, че проблемите са създадени доста преди тя да бъде назначена за зам.-директор", допълниха част от родителите.

Учениците ѝ казаха, че са разстроени от липсата на въпросния преподавател и влизали в нейните часове с желание, както и учели с интерес уроците.

"Подготвях се за началото на учебната година и изненадващо директорката ме покани и ми предложи да заема този пост. Вършех си съвестно нещата, работех съвестно. Проведохме родителски срещи, на които бях представена. Исках да направя нещо за всички ученици. На 16 септември ме извикаха и казаха, че не може да се работи с мен в екип. Така се стекоха обстоятелствата. Сега съм безработна, опитвам да започна отначало. Не настоявам да се връщам на никакви позиции. Казусът е морален. Трябва да се зачита моралът и достойнството на всеки човек", посочи самата госпожа Недялкова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
whatever преди 3 години
Както винаги в репортажа липсва най-важното в казуса: интервю с директорката, да я видим коя е, да каже какво по-точно е сгафила учителката, че не може да се работи с нея в екип? Случва се нещо, което буди възмущение, нещо, което има обществен отзвук, а източникът остава скрит, или не бива открит за коментар или отказва коментар. Докога така? Къде са всички гледни точки?
15
0
 
7
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Навсякъде не се ценят кадърни и интелигентни хора, а конформисти, които знаят само "здравей, началник", "добре, началник" и т.н. Нормалните служители може и да не пречат реално, но дразнят началника, най-често от комунистическо котило.
14
0
 
9
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Затова са я повишили, за да има повод, да я уволнят. Иначе като учител явно се е справяла добре и няма причина за уволнение. Така действат ***, за да се освободи място за свой човек.
13
3
 
7
 
! Отговори
Никодим преди 3 години
Типично по герберски, нагло до безочие. През юли и август бяха ударно проведени конкурси и назначени над 200 директори в страната! Повечето от тях са абсолютно некадърни, дори и външни за системата хора. Има назначени директори с по 30 години стаж, но работили в учили 3-4 години като млади. Тези директори сега уреждат цяла вълна от политически предизборни назначения ! Гонят се кадърни хора, за да се назначат калинки ! И всичко това за сметка на децата ! Никога повече ГЕРБ!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много чаровна тази жена на снимката !Браво !
11
1
 
17
 
! Отговори
kolio преди 3 години
В Петрич е същото положение.Тъкмо децата свикнат с мотивиран учител с някакви знания,и го сменят с меки китки,роднина или връзкар на лицето х.После знания иок.
10
9
 
5
 
! Отговори
МИЛФ ловър преди 3 години
Някой да има фейсбук на госпожата от интервюто? За един приятел питам!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичната игра на вътрешни шефове.Първо някой с който се има (връзката милата връзка позната и обичана още от комунистическо време ) я слага зам директор а после другият шеф/шефка с която очевидно няма добри отношения я уволнява.Жалко но е факт че работното място става арена на лични борби,войни и изразяване на комплекси за малоценност.Ама нормално-България.Все още в България е нормално най-важното нещо в работната среда е не да върви работата или да има добри резултати а ШЕФЪТ да е в настроение
8
0
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Какво Ви учудва! Нали знаете кой им е шеф - Ваня Кастрева!
7
5
 
3
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Дам... аз до сега не съм видял кадрови проблеми с директорите.Виж с учителите има и хората си сменят адресните регистрации заради учителите, не заради директорите.Друг е въпроса, че ако е станала заместник директор, освобождава ли позицията на учител.И ако да - защо така лесно се отказа от учителството?Ако не - то тогава я съкращават само от позицията зам. директор и си остава отново само учител.Нещо има недоизказано в цялата история.
6
1
 
12
 
! Отговори
ттмм преди 3 години
От инспектората или от министъра да очакваш нещо да направи е от умрел писмо. В нашето училище ако не ходиш на частни уроци при посочен от даскала учител негов приятел детето ти ще има 2-3 или най-много 4. Самите преподаватели им казват директно в прав текст, че нямат време да се занимават с тях и им дават телефони, на кого да се обяждат за уроци, а ако ходиш при друг почва психически тормоз. Директорката се прави на луда от инспектората даже не разглеждат случаите, а това вече е масово.
5
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не е удобен на директора си заминава. Леко, леко са я финтирали. Децата нямат значение, само средствата и преразпределението им. Това си е практика, ученици няма, учители има, но трябва да са свои или удобни.
4
1
 
35
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Нещо се е възпротивила на извратената система и са я изгонили. Ако си траем ще става по-зле.
3
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи "екипа" е по-важен от децата, така ли? Децата и родителите я искат, но понеже няква смотана директорка нещо я стяга някъде гони желан и кадърен учител в момент, в който в България не достигат 1500 учители? Тази директорка е за незабавно уволнение! За директори желаещи много. Там недостиг няма.
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После нямало учители, търсели учители...
1
2
 
27
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Не я знам конкретната учителка, но в ес царува посредствеността... та и екипите трябва да са посредствени.