Близо 300 са глобените без маска в градския транспорт в София

От днес отново започват масови проверки
Обновена: 1 окт 2020 08:51 | 1 окт 2020 08:35, Нели Христова
97
Близо 300 са глобените без маска в градския транспорт в София
Снимка: БГНЕС

След застудяването на времето и на фона на растящия брой заразени с коронавирус, се засилва контролът в градския транспорт в София. Екипите на Общинска полиция ще проверяват за носенето на маски. Спазват ли се наложените мерки и колко са глобените от началото на пандемията у нас?

"В началото се наблюдаваше тенденция на по-голям брой хора, които нарушават забраните. До момента са създадени около 140 предупредителни протокола, над 70 акта за административно нарушение и над 30 предупреждения по Закона на МВР", каза за "България сутрин" Станислав Станков от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Той обясни, че само полицейските и здравните власти имат правомощия да налагат санкции за неизпълнението на наредбите.

"Наказателното постановление при създаден акт е 300 лева. В Закона за административните нарушения е описана процедурата, всеки един с акт е длъжен да я спазва. Има нарушители, които измислят всякакви начини, за да излязат от ситуация",

добави Станков в ефира на Bulgaria ON AIR

.

По думите му има хора, които подкрепят действията на Общината за спазването на мерки, а има и такива, които не са съгласни с тях.

"ЦГМ и Столичната община постоянно дезинфекцират превозните средства с цел предпазване на пътници, водачи и контролни органи. Почти нулев е процентът на заболеваемост при водачите на превозните средства и контролните органи. В самото начало на Ковид-19 двама или трима водачи бяха заразени, оттогава няма друг заразен водач", обясни Станков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
1
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
Малко е....*** са много повече.
2
5
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Да глобяваш в Градския.Но иначе в училище наредбата е :в класните стаи може и без маска по 30 човека"Пак ли почнахте с хаотичните наредби???Ясно е,че до края на октомври всичко ще излезе виртуалка.Ама в Дискотеката са *** до ***,там маски няма?Всичко ви е хаотично и на фона на това да глобявате хорицата?Кога управленски акъл.Просто пускайте по 15 човека в автобус ,а направете линията с повече превозни средства.Е ще плащате малко повече на шофьорите но и те ще са доволни.Глоби им дай,***
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавата на глобите