Софийският университет открива акедемичната учебна година

Церемонията ще се проведе на открито в университетската ботаническа градина
1 окт 2020 07:36, Ния Христова
2
Софийският университет открива акедемичната учебна година
Снимка: БГНЕС

Софийският университет "Св. Климент Охридски" официално ще открие новата академична учебна година.

Тържествената церемония ще се проведе на открито, в университетската ботаническа градина, като ще бъдат предприети всички мерките за сигурност.

За да не се струпват много хора, на тържеството ще присъстват само студентите от първи курс. Гост на академичната общност ще бъде просветният министър Красимир Вълчев.

Всички факултети са свободни сами да изберат начина на провеждане на учебните занятия, обясни ректорът професор Анастас Герджиков:
 
"Ще започнем главно присъствено, поне за първи курс, а от втори до четвърти курс ще бъде хибридно - или присъствено в природните факултети, където има нужда от практически занятия, или пък в смесено, или онлайн в хуманитарни и обществени науки. В Медицинския  факултет всичко ще бъде присъствено. Мнозинството се притеснява от това, че при изцяло онлайн обучение, качеството намалява."
 
Ректорът изрази надежда до този сценарий да не се стигне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ВТУ е всичко друго ,но не и университет.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е една тъжна новина, защото именно матряла на су подмени опозицията 89та и избута пяната от с. Веселиново, комуниста желев начело на сДС.СУ трабваше да бъде заковано, заедно с матряла си за 30г., докато измре поколението тетки интелектуалци викащи на 14.12.1989та "желю желев президент".