Стриктен контрол и глоби за неправилно паркиране в София

Санкциите ще са от 20 лв. до 200 лв.
2 окт 2020 16:30, Ния Христова
44
Стриктен контрол и глоби за неправилно паркиране в София
Снимка: БГНЕС
Стриктен контрол и глоби за неправилно паркиране в София. Засилени проверките започват от средата на октомври в районите, където има най-много коли на тротоара или в зелени площи. Нарушителите ще получат фиш в размер от 20 до 200, предаде Нова ТВ.
 
В кварталите на София често се правят нарушения при паркиране. Бележката върху стъклото на колата ще ви струва между 20 и 200 лева, в зависимост от нарушението. Най- много пари ще стрява паркирането на инвалидно място, без основание.
 
"Когато спрете автомобила си неправилно, и от там мине наш служител, вие ще видите на автомобила си прикрепено уведомление за това, че ви е съставен фиш. В него ще видите вида на нарушението, датата и часа, както и номера на фиша, който ви е създаден", обяснява изпълнителният директор на ЦГМ – Димитър Дилчев.
 
Фишът ще се изпраща и по постоянен адрес на собственика на колата. А за да няма съмнения контрольорите ще заснемат нарушението.
 
"Фокусът ще бъде върху всички места, на които има натрупване на неправилно паркирани автомобили, места, които създават проблеми в движението. Тук не говорим за синя и зелена зона, говорим за цяла София", добавя още Дилчев.
 
Неправителствени организации подкрепиха новите глоби.
 
"В София е много хаотично. Често неправилното паркиране в 1 или 2 реда отнемат пътни ленти от ключови пътни артерии, които са построени, за да провеждат движение, а не да бъдат паркинги", казва Андрей Зографски, "Спаси София".
 
Повечето шофьори в столицата признават, че нарушават правилата, защото трудно намират свободни места. Най-критично е във вечерните часове.
 
След като новите глоби влязат в сила ще стане ясно и дали те ще бъдат свързани със системата на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
До Мен преди 3 години
Под "къде" имах предвид правилно паркиране без да пречиш на никого. Не на улицата :)
20
2
 
5
 
! Отговори
Дарий І преди 3 години
Веднага елата и поне 50 коли ще видите по тротоара вс.вечер-София, Младост-3 от 25 поликлиника почва тротоара до Супер Дар. Всеки ден, общината не вижда ли??? Готови глоби........
19
3
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До До ВъпросиГолям мислител се извъди. Аз като купувах колата помислих къде ще я паркирам и нямаше проблем. 5 Години по късно изникна тротоар с широчината на магистрала и около нашият блок построиха 5 нови. Гаражи в блока няма - панелка е, място на 2та платени паркинга също няма. Г-н мислител я кажи ти какво ще измислиш в тая ситуация, мъдрецо?
18
1
 
3
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Вече и новините са в стил Македония '2000. Много тъжно.
17
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Точно столична община нарочно създава проблеми с паркирането, за да може сега да събира пари под формата на глоби и зелени зони. Пред 128-мо в Младост 2 направиха огромен тротора, а можеше да се направи както трябва и да има място и за тротоар и за паркинг. Сега изченаха ~50 паркоместа, но колите са си същият брой. Ето ви един пример за нарочно създаване на проблем - преди проблем с паркирането нямаше, сега паркират по тревата.
16
3
 
7
 
! Отговори
До Въпроси преди 3 години
Глей ся. Като си си купувал колата, трябваше да помислиш дали има къде да паркираш. Апартаменти без паркоместа ило гаражи нямаше да се строят, ако не се търсеха. Ама като ти кажат 15000 за гараж ще извиеш на умряло нали?
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време живеех в Младост в София и то най-накрая на София. Около блока от шест входа с общо около 160 апартамента, имаше три паркинга с общо 80 места. Паркингите бяха винаги запълнени, но винаги имаше място за всички. Сега около същия този блок построиха нови шест блока, без да им осигурят паркоместа, а от тези 90 предишни паркоместа останаха 55, а останалите 35 общината ги бастиса. Къде да паркират хората? Защо не глобяват кмета и и мафията около кмета, а глобяват потърпевшите - шофьорите?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на една дума не вярвам на ЦГМ
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тази глупост ще отмине.
12
1
 
22
 
! Отговори
Въпроси преди 3 години
А глоби за непостроените паркинги кога ще има?Къде са паркингите, които ги има във всеки нормален град по света?Къде да паркират шофьорите, за да не са в нарушение, след като общината разреши застрояване върху паркинги и презастрояване в жилищните квартали, без да помисли, че там няма достатъчно паркоместа? Какво са виновни шофьорите, че в общината са некадърни и корумпирани?
11
2
 
8
 
! Отговори
ss преди 3 години
да влезнат първо в кварталите и да създадат условия, щот с паткенско мислене до никъде, не съм виждал никога толкова коли около нашия блок
10
1
 
2
 
! Отговори
ами да преди 3 години
КАТО НЕ СЕ Е МИСЛЕЛО НА ПВРЕМЕТО С ПАРКИРАНЕТО , А СЕ Е МИСЛЕЛО САМО ЗА МОМЕНТА ТАКА ЩЕ Е ЩЕ СЕ ПАРКИРА КОЙ КЪДЕТО НАМЕРИ И СВАРИ..................!
9
5
 
5
 
! Отговори
Аа не преди 3 години
Не така! Бай ви *** иска общината да му построи паркинг, разбираш ли. Един вид той би паркирал правилно, ама нямало къде. Мъка мъкаа...
8
7
 
10
 
! Отговори
Лефел преди 3 години
Алилуя! От кога го чакат хората! Писна ни да ходим по улицата , а тротоарите да са пълни с коли. Писна ни да ни спират пред гаражите и/или входовете , писна ни да спират там където има знак, че е забранено, а да го правят ! Трябваше да чакаме КАТ да минат - я минат... , а сега ще има справедливост! Ще се строят гаражи, ще се купуваат гаражи и парко места, а не да викат "ааа ще спирам долу на улицата пред онзи вход"
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време нямаше проблеми с паркирането. Много народ ама бедни като мишки и тук там някоя Лада се търкаля. Сега сме по малко ама всеки има кола.
6
3
 
11
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Мен ме "сапунисаха" 20лв, общинска полиция, като глобиха 3ма от 6 спряли. Явно се познаваха и айде чао-заминаха. Тъй като съм забравил да платя в 7дневен срок, са прехвърлили глобата към НАП, с някакво "Разпореждане за присъединяване". Платих, но скоро ме спряха в София и още не е отразено в системата на КАТ, казаха "светиш в червено" на таблета. Цялата електронна система няма смисъл, след като трябва да нося куп хартии и разписки. Най-лошото, че искаха да ми вземат книжката за глоба от 20лв!!
5
6
 
8
 
! Отговори
Rambo преди 3 години
Най-накрая! Алилуя! Ще заприличаме лека полека на европейски град! В един Белград има ред за паркиране - само още в София няма! Започнете с Манастирски Ливади Запад!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов начин да пълнят скъсаната хазна, вместо да си свършат работата и да създадат паркоместа по празните общински площи. Ама нали щото ще лапнем дебела комисионна ако ги продадем за безогледен строеж на сграда!
3
3
 
9
 
! Отговори
dssadsa преди 3 години
Най-накрая! Дано не е за 2 седмици само
2
5
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Добре ли сте?