Стриктен контрол и глоби за неправилно паркиране в София

Санкциите ще са от 20 лв. до 200 лв.
2 окт 2020 16:30, Ния Христова
44
Стриктен контрол и глоби за неправилно паркиране в София
Снимка: БГНЕС
Стриктен контрол и глоби за неправилно паркиране в София. Засилени проверките започват от средата на октомври в районите, където има най-много коли на тротоара или в зелени площи. Нарушителите ще получат фиш в размер от 20 до 200, предаде Нова ТВ.
 
В кварталите на София често се правят нарушения при паркиране. Бележката върху стъклото на колата ще ви струва между 20 и 200 лева, в зависимост от нарушението. Най- много пари ще стрява паркирането на инвалидно място, без основание.
 
"Когато спрете автомобила си неправилно, и от там мине наш служител, вие ще видите на автомобила си прикрепено уведомление за това, че ви е съставен фиш. В него ще видите вида на нарушението, датата и часа, както и номера на фиша, който ви е създаден", обяснява изпълнителният директор на ЦГМ – Димитър Дилчев.
 
Фишът ще се изпраща и по постоянен адрес на собственика на колата. А за да няма съмнения контрольорите ще заснемат нарушението.
 
"Фокусът ще бъде върху всички места, на които има натрупване на неправилно паркирани автомобили, места, които създават проблеми в движението. Тук не говорим за синя и зелена зона, говорим за цяла София", добавя още Дилчев.
 
Неправителствени организации подкрепиха новите глоби.
 
"В София е много хаотично. Често неправилното паркиране в 1 или 2 реда отнемат пътни ленти от ключови пътни артерии, които са построени, за да провеждат движение, а не да бъдат паркинги", казва Андрей Зографски, "Спаси София".
 
Повечето шофьори в столицата признават, че нарушават правилата, защото трудно намират свободни места. Най-критично е във вечерните часове.
 
След като новите глоби влязат в сила ще стане ясно и дали те ще бъдат свързани със системата на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
гешеФФ се бори с др-ебната престъпност ... и се хвали в ЕС :)