Пътниците в градския транспорт в София намалели с 65%

Дезинфекцират метрото по график, 30 хил. ползват третия лъч
32
Пътниците в градския транспорт в София намалели с 65%
Снимка: БГНЕС

65% по-малко пътници има в момента в градския транспорт в сравнение с миналогодишния период.

Около 30 хиляди души вече ползват третия лъч на метрото в активния участък между Хаджи Димитър и Красно село, съобщи изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев пред БНР.

По думите му в един момент третата линия ще вози над 300 хиляди пътници дневно.

През първото тримесечие на следващата година ще бъдат готови за пускане в експлоатация и следващите станции от трасето на третата линия. Те са построени, предстоят изпитанията на системите за управление и безопасност.

99% и повече от пътниците в метрото носят маски, сподели свои наблюдения Братоев. От март досега полицията в системата на "Метрополитен" е съставила 301 акта за неносене на маски в метрото.

В пиковите часове полицаите са по пероните, за да наблюдават ситуацията. През 15 минути по уредбите се излъчват предупреждения за носене на маски.

Няколко пъти дневно всички метростанции се дезинфекцират цялостно. Всички места с допир на пътници до тях се дезинфекцират по график, увери още инж. Братоев.

През нощта станциите се измиват с машини и дезинфектанти. Всеки влак, който влезе в депото, бива дезинфекциран. Всички влакове по трасето са обработени, поясни изпълнителният директор на столичния "Метрополитен". При старите влакове се отварят прозорците, за да влиза повече въздух, тъй като климатизацията е от по-старо поколение.

Интервалът между влаковете е скъсен максимално, посочи още той.

"Няма как да направиш на всеки пътник вагон. Метрото е натоварен градски транспорт, вози стотици хиляди пътници на ден. Няма градски транспорт, където такава дистанция се осигурява", заяви още Братоев във връзка с мерките срещу коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Масово в "Софийско метро" пътуват пътници с неправилно поставени маски(като Боко) и по трима-четрима във вагон въобще без маски, млади или стари. В цивилизована държава контролни органи ще съберат глоби равни на бюджета на средно голям град!!!
28
3
 
4
 
! Отговори
Пак аз преди 3 години
О извинявам се, в уикипедия информацията е невярна. Сега проверих, инж.Братоев е директор на Метрото от 1992 година!!!!!!! Еала за такъв мандат почтри 30 години и като пенсионер продължава да е директор. Това е мандатност, това е експертност. Това че технолгиите се промениха 300 пъти за това време няма значение.Това че има млади експерти какво значение.Важно е дядо Братоев да е директор докато не влезе в деменция.
27
3
 
2
 
! Отговори
Въпрос за Стоян Брат преди 3 години
До Въпрос за Стоян БратВеднага се поправям," само" 20 години е директор на Метрото Стоян Братоев,а вече е пенсионер. Как така пенсионер продължава да работи като директор? Нещо като Иван Иванов от КЕВР.
26
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос за Стоян Брат преди 3 години
Може ли да попотам някой знае ли Стоян Братоев доживотно ли е назначен като шеф на Метрополитен. Откакто е създадено метрото по времето на Тодор Живков той е директор, вече може би над 30 години е директор на Метрото! Той не е ли пенсионер, само той ли може да е директор, незаменим ли е,какъв е. Единствен в България експерт ли е? Системата в България се смени, Тодор Живков падна,Луканов ,Виденов,Костов Царя, Станишев,Бойко, висчки се смениха, Стоян Братоев все е директор на Метрополитен.
25
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Е, И? Градски транспорт, само в краен случай. Смрад, блъсканица и бацили колкото искаш.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
споко милиарди за ретрохвърчила има а за транспорта няма за да имат някои кюлчета в чекмеджетатаа какви приказки бяха за демокрацията - нямам дуеми а сега откровени мошеници и крадци управляват демократично - честитноокой каквото си направи сам никой неможе му го нарави
23
1
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Тоя пък имал обозримост за 1 година напред?! То за утре няма, ти за година. Виж че тия *** сутринта приемат нещо, а следобед го отменят. Каква обозримост, кви 5 лева
22
2
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Ха-ха, пич, ти нямаш обзоримост за 1 година напред. Ти значи само ядеш и се*еш. Ти ако искаш и деца не прави, че я доживееш до времето за детска градина и училище и по-сериозните разходи, я не.
21
1
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Еми не всички сме толкова богати да плащаме по 400 лв. накуп напред за нещо, което евентуално ще ползваме ако доживеем
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 000 не е толкова много. Ако се приеме 12ч активен ден, това са 2500 човека/час. Значи метрото циркулира полупразно, предвид, че едно влакче е за над 400 човека.
19
6
 
7
 
! Отговори
До Пресметлив преди 3 години
Пресмятащия, едногодишната ти карта е 365 лв. за цялата градска мрежа т.е. по левче на ден. С колата по лев на ден ли ти е? Само данъка и гражданската са ти повече. Да не говорим за ГТП, каско, паркиране в зелена/синя зона...
18
2
 
11
 
! Отговори
Пълни лъжи преди 3 години
Сутринта в девет часа на Сердика вагоните фул без вентилация.
17
5
 
6
 
! Отговори
Пресметлив преди 3 години
Нормално на билет кръгло лев и шеесе и нафта леф и педесе излиза около 2 пъти по-евтино с кола
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отваряли прозорците(да ви... на мет-рото) да влизало въздух ?????? щто климатиците били от старите,по малко "дезинфекция"(имитация крадат пари по лесно с тоя вирус) и купете нови ,съвременни,вашта ***-ca,крад liva ,онея горе стачкуват Тея доло въртят номера че мислят за хората,ала бала да ви го nachukam
15
4
 
16
 
! Отговори
Striker преди 3 години
За наземния не зам как е, но метрото си е фул както винаги. И не виждам никакъв проблем с носенето на маски, даже е по-хигиенично, дори и да няма коронавирус. А селяците с кенефите по улиците, дето се вози по един *** в кола им се смея всеки ден. Свиркат си, псуват се, нерви, цигари, хахаха! Аз стигам до работа за 20 мин, слушам си музика и всичко е точно, колегата за същото разстояние стига за 30 мин, като после почва да обикаля, за да търси къде да паркира *** на колела:)))
14
2
 
5
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
явно доста хора не връват ,че от февруари много хора си бачкаме home office и дори няма нужда да сме в София за да работим. Трябва да ходя другата седмица до офиса да взимам ваучери от февруари насам ,че били до декември 2020 и ми се троснаха защо не идвам да ги взимам бахахахаха...
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не ми дреме, че няма метро понеже дори и да имаше не бих са качил навярно и да се махне короната пак не бих, просто лев няма да видят от мен тези крадци.
12
3
 
8
 
! Отговори
ееееееееееее преди 3 години
а стига, де!Сега пък първото тримесечие на другата година ще пускат останалите станции от трети лъч! Егати лъжците! Сто пъти вече все местят дати и отлагат. Последно беше в края на тази година, сега пак за следващата. А нали се сещате какво значи първото тримесечие? Значи края на март!Скапаняци!
11
0
 
10
 
! Отговори
мен преди 3 години
ми щото Цвета им каза да ходят пеша
10
0
 
12
 
! Отговори
послушни преди 3 години
Послушали са съвета на ***: "хОди пеша, бе, хОди пеша!"