До 200 лв. за неправилно паркиране на синя и зелена зона

Столична община ще проверява територията на цяла София
6 окт 2020 17:30, Петя Славова
15
До 200 лв. за неправилно паркиране на синя и зелена зона
Снимка: Кадър, Нова тв

До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София, суровите глоби влизат в сила от средата на октомври и засягат и кварталите със "синя" и "зелена" зона. Сега обаче трябва да се внимава и за специалната маркировка, която трябва да се спазва.

"10 души от Центъра за градска мобилност първоначално ще започнат да следят за неправилно паркирани автомобили на територията на цяла София", заяви пред Нова тв Димитър Дилчев, директор на ЦГМ.

Той показа как ще изглежда фиша, който ще се издава на нарушителите. Глобата няма да се плаща "на ръка" – на уведомлението е посочена банкова сметка, по която трябва да бъдат преведени парите.

"Фишът обичайно ще се прикрепва към чистачките на автомобила. Фишът е на термоустойчива хартия, а при лошо време – има вариант да се поставя и в пликче, за да не се намокри. Ако все пак уведомлението се загуби – собственикът ще получи на постоянния и адрес писмо с уведомлението за наложената му глоба", подчерта Дилчев. 

По думите му, ако един автомобил е паркирал неправилно, няма нужда собственикът му да пуска СМС-и, тъй като глобата остава.

"При различните видове неправилно паркиране ще има глоби от 20 до 200 лева, така че инспекторът, който поставя глобата няма да може да я определя. Той само въвежда номера на автомобила и вида на нарушението", допълни още Дилчев.

Според него, законът не прави разлика между ден и нощ и инспектори ще работят и през нощта. "Ако автомобилът пречи на движението, ще бъде извикан паяк да го измести".

Фишът подлежи на обжалване в седем дневен срок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: глобифишпаркиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде са общинските паркинги, където да се паркира "правилно"?
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
столична община като раздаваха разрешения за строеж и трупаха пачки от подкупи не мислеха къде ще паркира всичкия този народ - от 30г насам главните арх са милионери !
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селяните веднага ще писнат, защото са свикнали на къра да паркират където им падне. Няма страшно - нека ги дерат яко.
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разчистете кварталите от таралясниците, който няма гараж обратно на село с каруцата.
11
11
 
3
 
! Отговори
... преди 3 години
Крайно време беше . Всички *** да се научат къде може да се паркира . Да ви видим сега по тротоарите и градинките . А къде ще отиват парите е съвсем друга тема ...
10
4
 
19
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Гледайте сега всичко е написано, но така между редовете! Та ПАРИТЕ СВЪРШИХА! Теглихме 5 милиарда заем но той вече е изхарчен а идват избори! И требет пари от некъде! От къде от къде ми за неправилно паркиране!? И какво е неправилно паркиране, ще попита някой по схватлив? Ами ако задната ти лева гума е на 33,7 см от осевата линия на бордюра примерно! И ето ти 200лв в касичката на мафиотите от герб! ко да ви кажа!
9
3
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
След телефонните измамници очаквайте скоро и паркинг измамници.
8
3
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Бюджета на столицата спада.Това е причината.
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво лепят, ама никой няма да плаща, за нашите тарикати от скоба нагоре трябва, не хвърчащи бележки.
6
1
 
11
 
! Отговори
Кекс преди 3 години
До РексДемокрацията пречи, ако я нямаше и столицата нямаше да надминава 2 милиона души.
5
2
 
13
 
! Отговори
брех преди 3 години
Колко са компетентни лелките и чичаците от ЦГМ, ловени с капани пред ЦГМ, че да преценяват кой спрял направо и кой накриво?!
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всякъде по света в центъра на столиците има големи надземни и подземни паркинги и хората нямат никакви проблеми! Но ние не сме като западния свят, ние сме изток! Иначе много строим! Жилища, които не се купуват, офис сгради, които никой не наема, защо ли пък да стоим паркинги, може някой да реши да ги използва!
3
3
 
11
 
! Отговори
ами преди 3 години
Мошениците ще се възползват веднага от тази санкция и ще посочват банкови сметки, на които да се превеждат парите. Който платил - изгорял, а след това ще се водят дела срещу неизвестен извършител.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тая глоба бе? Тя самоковската не взима толкова на час като обслужване?
1
12
 
13
 
! Отговори
Рекс преди 3 години
А какво пречи тази закъсняла практика да се въведе и извън сините и зелените зони?