Автоинструктори на "жълтите павета", блокираха движението

От бранша са недоволни от готвени промени за дейността им
Обновена: 7 окт 2020 16:03 | 7 окт 2020 15:38, Веселина Йорданова
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Автоинструктори от цялата страна протестират в София срещу предлагани промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьори.

На площад "Батенберг" десетки учебни автомобили изпълниха пространството и блокираха движението по булевард "Цар Освободител", предаде БНР.

Още по темата
Недоволството на бранша е продиктувано от готвените промени в две наредби - 37 и 41 от Агенция "Автомобилна администрация", които се отнасят за условията и обучението на шофьорите и реда за провеждането на изпитите за придобиване на правоспособност, както и въвеждането на електронен контрол по време на курсовете и изпитите.

Според инструкторите, текстовете на наредбите са лобистки и натоварват бранша с допълнителна административна тежест, като на практика не дават на сектора да работи нормално и са предпоставка за корупция.

Протестиращите настояват промените да бъдат съгласувани с бранша.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
То в нормална държава по лесно ще вземеш книжка за самолет отколкото тука за мижава количка!Тез таканаречени инструктори гледат да те оберат до последната стотинка без да им мигне окото
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учебните коли в общинските училища се използват за командировка, лична и служебна работа на персонала. Колко учебни коли ще видите пред някой хотел за семинари, обучения, среща на директорите на гимназиите. Прекалихте, но правите другите на прости и невежи.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия милионери един лев данъци не са плащали през живота си, никога не дават касова бележка, а надигат вой до небесата. Само гледат как да не те научат на нищо, за да трябва да им плащаш за по-скъпите допълнителни часове. Корупцията в ДАИ винаги е била с любезното съдействие на инструкторите.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Автоинструкторите няма място в държавни и общински училища. Не може трета гимназия да им дава шофьорски книжки. Или ще бъде гимназия по авторатранспорт или търговска, строителна, земеделска(леки автомобили не орат и сеят земедрлската земя)
12
0
 
5
 
! Отговори
от 11 преди 3 години
Може разбира се, но в Германия също както у нас е задължително да караш курс при инструктор. В Белгия вземаш теоретичния изпит и ти дават учебна книжка, с която имаш право да шофираш /с някои ограничения/. В едногодишен срок се явяваш на изпит. Само ако те скъсат си задължен да вземеш определени часове при инструктор. На практика огромната част от младежите ги учат родителите им да шофират и вземат книжки без изобщо да видят инструктор.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При държавното подкупа е за по голям колектив.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До11. Е неможели като в Германия, Швейцария. Тия държави да неби да са бавно развити.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предния път бяха недоволни от предложението изпитите да се карат на държавен автомобил и държавен инспектор да присъства, защото учениците нямало да могат да карат на нова кола. Е ако не могат да карат на друга кола освен учебната, значи не сте ги научили да карат!
8
0
 
10
 
! Отговори
Геврекчия преди 3 години
Да го направят както в Белгия. Тогава тези лентяи-касички, не само ще протесират, ами направо ще изреват на умряло.
7
0
 
23
 
! Отговори
Бат Милчо преди 3 години
Сбирщина тарикати и далавераджий... От качеството на шоферите в БГ ти става ясно тези как продават книжки.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теоритичната подготовка при мен беше даване на една книжка, която да си чета и сама да се готвя за въпросите.Самата практика беше из квартала.Аз поне имам достатъчно акъл да знам, че за шофьор не ставам и не карам, но колко други могат да се похвалят със същото след такива мижава подготовка?Затова както са ви се събрали на паветата, всеки един служител на НАП, ДАИ, КАТ да си хареса някои и да го закара за проверка.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия на нищо не ги учат какво искат сега?Учат ги само клаксони да натискат!Създават убийци на пътя като онзи дето уби Милен Цветков!
4
0
 
23
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
Деветдесет процента от тия ако ги изпиташ по правилник за движението по пътищата ще бъдат позорно изгонени да сричат над сложната библия според техните предстсви.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Контрол трябва, иначе само прибират едни пари и като цяло трябва да се направи като в САЩ, учиш се на семейния автомобил и когато си готов взимаш книжка, тези фирмички само прибират пари за едното нищо.
2
1
 
21
 
! Отговори
АКО.....бързаш..... преди 3 години
Бадева пари да прибираш за ''работата'' си и да протестираш, това е трудно разбираемо!
1
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега му е времето да се протестира, щото разпорената тиква на всеки пуска.