Арменци протестираха пред посолството на Азербайджан

Това е постановка, твърдят от посолството
Обновена: 8 окт 2020 18:52 | 8 окт 2020 18:46, Анисия Иванова
51
Арменци протестираха пред посолството на Азербайджан
Снимка: БГНЕС

Десетки представители на арменската общност в България протестират пред посолството на Азербайджан в София.

На мирната демонстрация протестиращите се обявиха против кръвопролитията в Нагорни Карабах и срещу - "агресорската политика на Баку“ в сепаратисткия регион, който се намира в Азербайджан, но се управлява от етнически арменци.

Двама от протестиращите пред посолството на Азербайджан в София коментираха: "След 11 дена бойни действия и няколко много страшни нападения над мирни жители, разбити църкви, много разбити къщи, множество цивилни жертви,  всички ние казваме само едно, редно е светът да спази своята дума и да признае независимостта на Карабах".

"Казвам се Айтор Ацинян. Тука от всички точки на България, от цяла България са събрани арменци с една единствена цел да поддържат нашата родина и да покажем, че сме истински патриоти, да покажем на нашите войници, които в момента отдават живота си на границата, че сме заедно с тях, че правим всичко възможно, макар и в чужбина, да им помогнем с каквото можем".

От посолството на Азербайджан изпратиха изявление относно протеста.

Оттам определиха акцията "като постановка на арменското посолство в България" и че "българските граждани от арменски произход са използвани като инструмент срещу трета държава в интерес на Армения".

"Общоприет е фактът, че представителите на арменската общност в България се отличават на Балканите с агресията си. Продължаващата агресия срещу посолството го доказва още веднъж. Известно е, че паметникът на "арменските герои", проляли кръвта на хиляди азербайджанци, е издигнат в различни региони на България, включително във варненския квартал "Галата", а в София има плоча. Днес арменската общност в България използва всяка възможност не само да идеализира онези, които се ръководят от теорията за фашизма и нацизма, но и широко ги популяризира", се твърди в иязвлението.

В изявлението се твърди още, че Армения е окупатор, агресор в Нагорни Карабах, а "акцията пред посолството се основава на сблъсъка между Кръста и Полумесеца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Българи преди 3 години
Арменците са прави- анадолски присвоисти и потурчени хазари нямат място в древната им земя!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
православен християнин вярващ хубаво говорите за причастие и подкрепа но извинявай след тая резня някой ако си мислил за капитулация не в ред само фашизма го е правил това
33
1
 
2
 
! Отговори
!? преди 3 години
До сега не съм прочел новина какво е казал Бойко и правителството по въпроса.
32
2
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Трябва да подкрепим поне морално братският арменски народ !!! Те се борят за своята свещенна земя която си е тяхна от близо 2000 години !!! Няма как да подкрепяме ислямски навлеци на чужда земя !!!!
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Koko the truthЧовек, ситуацията е по-близо до нас и Македония. Нагорни Карабах, е в Азербейджан, но е населен с 97% етнически арменци. За Кърджали също не си прав. Там живеят не турци а българомохамедани. Ако не рпавиш разликата...значи си като Ердоган.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дърво от Мечката ще изправи всички кривини.Скоро...
29
14
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Аз като българин напълно заставам на страната на Армения и ще подкрепям с вички сили борбата на братята алменци срещу турската помия.Бог да пази Армения!
28
16
 
15
 
! Отговори
Поп преди 3 години
До АнонименВсички арменци да се махат от нашата родина България.Ние не искаме проблеми с Турция.Разбрахте ли арменци.Времето на Яворов изтече.
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 27 септември армените нападната първи, прогнозирах, че ще съжаляват за агресията си.И се оказах прав.Помощ от Путин няма...
26
15
 
13
 
! Отговори
BN преди 3 години
Азер и Турция са завладели голяма част от Армения в миналото. Така че е нормално населението да е предимно арменско, но тук става въпрос за амбициите на Ердоган да разшири и ислямизира околните държави. Сега се опитва да свари жабата на бавен огън за да провери реакцията на света. Скоро ще обърне поглед навсякаде около себе си и ако Европа блее и се пише лошо.
25
8
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Някой се опитва да запали световен религиозен конфликт, нападайки първите християни на светът, но от това печеливши няма освен кукловодите!
24
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
о ВладМисля като теб! Имам близка арменка, която посети Армения и каза, че е горда с тази страна, но Родина й е България! Тези юнаци да отидат и да се бият за родината си! Ама надали!Президентът Пашинян се взе много на сериозно, опита се да се скара с Русия, ама сега отново разчита на тях. Алиев, който беше в отлични отношения с Москва, сега приема турска помощ!А посланичката на Азербайджан е красавица от персийски тип, перфектно знае руски и английски.
23
6
 
8
 
! Отговори
Само това да бе преди 3 години
Кръвопролитията в Нагорни Карабах са неразделна част от политическото наследство на първия и последен президент на СССР, лауреата на Нобелова награда за мир Михаил Сергеевич Горбачов.
22
3
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
КОКОРАТИЯ БАБУН Е ТЯХНОТО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ. МАРШ НА ИЗТОК КЬДЕТО ВИ Е КОРЕНА.
21
10
 
21
 
! Отговори
Koko the truth преди 3 години
Арменците винаги се правят на света вода ненапита. В случая, колкото и да ми се иска те да са прави - не са. Ситуацията ни се представя погрешно и пропагандно невярно. Агресията в Карабах за пореден път е предизвикана от арменците в края на септември. Отделно те са сепаратисти на азербайдж. територия, призната от целия свят. Ако подкрепим арменците, че имат права върху територия, която не е тяхна, това означава, че си вкарваме автогол ако нашите турци решат, че искат автономия в Кърджалийско...?
20
3
 
2
 
! Отговори
Грозилкян там ли е преди 3 години
Онзи с разделечените очи като ***, знаете го:)))?
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос: Какво представлява знамето на Армения? Отговор: Плат метър на метър и на него нарисувана уста два на два метра.
18
15
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Няма как нормален бял човек да подкрепи ислямистките!
17
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България подкрепя християнските арменски братя!
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедните се бият. Богатите им гледат сеира. Няма да се оправим. Очевидно за 100г нищо не е мръднало.