Арменци протестираха пред посолството на Азербайджан

Това е постановка, твърдят от посолството
Обновена: 8 окт 2020 18:52 | 8 окт 2020 18:46, Анисия Иванова
51
Арменци протестираха пред посолството на Азербайджан
Снимка: БГНЕС

Десетки представители на арменската общност в България протестират пред посолството на Азербайджан в София.

На мирната демонстрация протестиращите се обявиха против кръвопролитията в Нагорни Карабах и срещу - "агресорската политика на Баку“ в сепаратисткия регион, който се намира в Азербайджан, но се управлява от етнически арменци.

Двама от протестиращите пред посолството на Азербайджан в София коментираха: "След 11 дена бойни действия и няколко много страшни нападения над мирни жители, разбити църкви, много разбити къщи, множество цивилни жертви,  всички ние казваме само едно, редно е светът да спази своята дума и да признае независимостта на Карабах".

"Казвам се Айтор Ацинян. Тука от всички точки на България, от цяла България са събрани арменци с една единствена цел да поддържат нашата родина и да покажем, че сме истински патриоти, да покажем на нашите войници, които в момента отдават живота си на границата, че сме заедно с тях, че правим всичко възможно, макар и в чужбина, да им помогнем с каквото можем".

От посолството на Азербайджан изпратиха изявление относно протеста.

Оттам определиха акцията "като постановка на арменското посолство в България" и че "българските граждани от арменски произход са използвани като инструмент срещу трета държава в интерес на Армения".

"Общоприет е фактът, че представителите на арменската общност в България се отличават на Балканите с агресията си. Продължаващата агресия срещу посолството го доказва още веднъж. Известно е, че паметникът на "арменските герои", проляли кръвта на хиляди азербайджанци, е издигнат в различни региони на България, включително във варненския квартал "Галата", а в София има плоча. Днес арменската общност в България използва всяка възможност не само да идеализира онези, които се ръководят от теорията за фашизма и нацизма, но и широко ги популяризира", се твърди в иязвлението.

В изявлението се твърди още, че Армения е окупатор, агресор в Нагорни Карабах, а "акцията пред посолството се основава на сблъсъка между Кръста и Полумесеца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
14
 
! Отговори
БАГРАМЯН преди 3 години
АРЦАХ е новата СПАРТА. скалата в която полумесеца се строши.
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин тръгна да повтаря грешките на Запада като въоръжава турците....
13
9
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Тази територия е много спорна. Проблемът временно е решено при болшевиките когато админиснративно са определяни границите на отделните републики и никой не е протестирал защото няма как, а и не е имало гонения на верска основа. Това се променя при разпада на СССР и почва преследването на християнското население там. Основно това конфликта. Иначе Армения ако е искала територия щеше да признае независимостта на Нагорни Карабах.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ян Бибиян там ли беше??
11
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците да не се правят на света вода.
10
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ислямците да се завръщат обратно, преди Дядо Иван да се ядоса.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** с номер 3Виж сега сучо по твоята логика още трябва да сме в състава на турската държава така ,че като си *** до небето по добре си мълчи и не се обаждай не пукал!!
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига обиди фсички сте лаино... и ние сщо
7
4
 
21
 
! Отговори
Влад преди 3 години
"...да поддържат нашата родина и да покажем на нашите войници.." - все си мислех , че за българските граждани родина и армия са България и българската армия. Уви , явно съм се лъгал...
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази бомба със закъснитвл е направена от държавата Гомор. Както се е опитала и да македонизира Пирин и да го направи вечен спор. Загледайте се почти на всякъде в соц държавите има райони отцепени или чакащи. На всякъде се ползват за натиск в даден момент. Не слушаш? Окау утре ти палим етническата война.
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашa родина е БГ ако сте родени тука друга родина нямате, ако искате да протестирате заминавайте си у Карабах, аман бе. Все едно някой българин да иде във Азербейджан или Армения и да протестира срещу войната в Косово.
4
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я обесни, от кога Карах е земя на Армения? Покажи факти, години и обенения. До колкото на всички ни е ясно... Това е част от Азербайджан, натъпкана с Арменци някога и после поискала автономия. Това не прави земята част от Армения?
3
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са нагли от посолството на Азербайджан. Претендират за земя, която не е тяхна.
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм разбирал етническите райони. Това си е чиста кражба на земя. Нищо повече.
1
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират, че някой си иска законната земя? Няма такава наглост. Карабах е част от Азерите и тяхната законна земя. 20г беше открадната и сега Азерите трябва да си е върнат. Всички Арменци да си отиват в държавата....стига конфликти.